Home TOP NEWS Υπό προϋποθέσεις… τα καλύτερα έπονται

Υπό προϋποθέσεις… τα καλύτερα έπονται

Omonia-Anorthosis 0-0 Kazamias-kosmos (9)


Το ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν κέρδισε το ντέρμπι με την Ανόρθωση ήταν αποτυχία. Όχι γιατί ήταν παιχνίδι του χεριού της. Ήταν ένα ντέρμπι ανοιχτό για κάθε αποτέλεσμα. Ήταν όμως αποτυχία γιατί στις δύο αναμετρήσεις που προηγήθηκαν, με Δόξα (1-1) και Εθνικό (0-1), πήρε μόλις έναν βαθμό. Γι’ αυτό και η γεύση που άφησε η «λευκή» ισοπαλία το βράδυ του Σαββάτου ήταν, χωρίς αμφιβολία, πικρή.
Του Αντρέα Βιολάρη, sigmalive.com/sports
Η εμφάνιση όμως άφησε μια νότα αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι, κυριάρχησαν στο β’ μέρος, είχαν αρκετές καλές στιγμές στο ντέρμπι για να σκοράρουν και την ίδια ώρα περιόρισαν τα λάθη στην άμυνα, σε βαθμό που δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να φτιάξει τόσες πολλές ευκαιρίες.
Θα βοηθηθεί και ο Ρούνιε
Το μοναδικό σοβαρό ατομικό λάθος έγινε στα πρώτα στάδια του αγώνα από τον Ρούνιε. Το διόρθωσε όμως με τη σωστή παρέμβασή του ο Ρομαρίκ. Κάνοντας έξυπνο παιχνίδι αλλά και σωστή διαχείριση των δυνάμεων, μιας και είναι ακόμη ανέτοιμος (π.χ. δεν ανέβαινε στις στημένες φάσεις), είχε πολύ καλή παρουσία και έδειξε ότι μπορεί να νοικοκυρέψει την «ταλαιπωρημένη» άμυνα του «τριφυλλιού». Η παρουσία του Ρομαρίκ αναμένεται να βοηθήσει και τον Ρούνιε να βελτιωθεί και χθες πήραμε μια πρώτη γεύση από τον Κροάτη αμυντικό, δίπλα σ’ έναν ποιοτικό και έμπειρο ποδοσφαιριστή.
Θέλουν χρόνο 
 
Με θετικό πρόσημο συνοδεύτηκε, σε γενικές γραμμές, και η παρουσία του Χαφέζ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Γρήγορο κι επιθετικό μπακ, με καλή σέντρα και ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Περιμένουμε ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα είναι πιο έτοιμος. Τα ίδια ισχύουν λίγο πολύ και για τον Μπαντιμπανκγά. Διαθέτει ταλέντο, παίρνει πρωτοβουλίες, χρειάζεται όμως χρόνο για να προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα της ομάδας.
Σημαντικές επιστροφές
Όταν οι τρεις πιο πάνω νεοφερμένοι ποδοσφαιριστές φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας και μπουν για τα καλά στο κλίμα, σε συνάρτηση με τις επιστροφές τον Γκουλόν, Μαργκάσα, όπως φυσικά και τη μεγάλη επιστροφή του Δημήτρη Χριστοφή, το «τριφύλλι» θα παρουσιαστεί πολύ πιο ισχυρό και με ποιοτικό βάθος για να διεκδικήσει τους στόχους του. Οι τρεις τελευταίοι αναμένεται να μπουν στην ομάδα μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου που γίνεται λόγω Εθνικών ομάδων.
Όπως πολύ σωστά είπε χθες ο Κώστας Καϊάφας, η χρονιά δεν κρίνεται από τον Σεπτέμβριο. Το θέμα όμως είναι να έρθουν οι επιτυχίες και ένα νικηφόρο σερί, το οποίο θα βοηθήσει τους «πράσινους» βρουν τη χαμένη αυτοπεποίθηση και την απαραίτητη δυναμική.
Το πρώτο δείγμα από τη «νέα» ΟΜΟΝΟΙΑ με τους Ρομαρίκ, Χαφέζ και Μπαντιμπανγκά είναι θετικό. Σίγουρα πολύ βελτιωμένο σε σχέση με τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Στα συν και η επιστροφή του Κιρμ στις καλές εμφανίσεις, αν και έχει ακόμη δρόμο για να φτάσει τα επίπεδα απόδοσης που μπορεί.
Το εύκολο γκολ
Σαφώς και υπάρχουν ακόμα αδυναμίες, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δημιούργησε πολλές φάσεις αλλά δεν σκόραρε. Θα μπορούσε ν’ αποτελέσει ελαφρυντικό η εξαιρετική παρουσία του Κόπριβετς. Αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας είναι μέρος του παιχνιδιού. Όπως ήταν και ο Μπογκατίνοφ στο «Δασάκι». Ο Σκέμπρι δεν είναι ο γνωστός «killer» της προπέρσινης χρονιάς, ενώ και ο Σιέρινταν δεν είναι ο επιθετικός που έχει το γκολ στο αίμα του. Το ανέβασμα των παικτών της μεσοεπιθετικής γραμμής, όπως φυσικά και η επιστροφή του Χριστοφή, μπορεί να δώσει λύσεις στο πρόβλημα. Τώρα σε ποιον βαθμό θα γίνει αυτό, μόνο στην πράξη θα το μάθουμε…