Home TOP NEWS Να κερδίσει και τη πίεση

Να κερδίσει και τη πίεση

ag5-agianapa-omonoia-d (5)


Διαχρονικά, ΟΜΟΝΟΙΑ και πίεση ήταν έννοιες αλληλένδετες. Δεν λογίζεται, άλλωστε, μεγάλη ομάδα χωρίς να υπάρχει πίεση. Και οι πραγματικά μεγάλες ομάδες είναι εκείνες που διαχειρίζονται σωστά την πίεση. Είναι το λεγόμενο «θετικό άγχος». Στην περίπτωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όμως, πρόκειται για μια πονεμένη ιστορία την τελευταία δεκαετία (τουλάχιστον).

 

Του Σοφοκλή Σοφοκλέους, sigmalive.com/sports

Μια ιστορία που δεν άλλαξε ούτε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν από πέντε χρόνια. Παράλληλα, ήταν και οι απανωτές Ευρωπαϊκές αποτυχίες που μεγάλωναν την πίεση και την εσωστρέφεια στο Σύλλογο και κατ’ επέκταση στην ομάδα. Ο Κώστας Καϊάφας γνωρίζει πολύ καλά τι εστί πίεση στην ΟΜΟΝΟΙΑ και προσπαθεί να την διαχειριστεί σωστά. Είναι πολύ δύσκολο και το γνωρίζει, διότι εκεί που έδωσε μια ταυτότητα και μια δυναμική στην ομάδα, ήρθε ο αρχικός αποτυχημένος προγραμματισμός του φετινού καλοκαιριού, που λίγο έλειψε να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Είναι πασιφανές στο παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και φάνηκε και χθες κόντρα στην Αγία Νάπα, ότι ο φόβος για την αποτυχία λυγίζει τους παίχτες. Κυριαρχούνται από το «αρνητικό άγχος» αντί το «θετικό», όταν το παιχνίδι στραβώσει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να κάνει την ανατροπή και την υπέρβαση. Αυτό είναι που της λείπει και δεν την αφήνει να πάρει μπρος. Ασφαλώς και πληρώνει λάθη του Καλοκαιριού η ομάδα και κυρίως τη μη απόκτηση ενός σέντερ φορ (γκολτζή), αλλά θα πρέπει να βρει τους τρόπους να κερδίζει και την πίεση. Το μυστικό της επιτυχίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι να καταφέρει να κερδίσει την πίεση.

Κερδίζοντας την, κερδίζει και την όποια ατυχία και μιζέρια της. Μόνο έτσι θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και δεν θα δίνει δικαιώματα ακόμη και σε υποδιαίστερες ομάδες, όπως η Αγία Νάπα και η Δόξα. Είναι κάτι που μπορείς να δουλέψεις στις προπονήσεις, αλλά μόνο στο γήπεδο εν ώρα πραγματικής δράσης μπορεί να κερδίσεις. Δεν αρκεί να λες μόνο, ότι χρειάζεσαι συνεχόμενες νίκες. Θα πρέπει να είσαι και έτοιμος αγωνιστικά και ψυχολογικά για κάτι τέτοιο.

Υπάρχει δυσπιστία για τη φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ και αυτό βάζει πίεση. Το επερχόμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα είναι άλλη μια ευκαιρία για τους «πράσινους». Μπορεί να μην είναι η τελευταία, αλλά θα είναι καθοριστική. Μόνο με νίκη και κυρίαρχο παιχνίδι θα πάρει μπρος, με την ελπίδα ότι θα κτίσει πάνω στην επιτυχία. Αυτό βάζει πίεση στους παίχτες, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρέπει να την εκτοπίσουν…