Home TOP NEWS Φόρεσαν τη φανέλα 21 παίκτες

Φόρεσαν τη φανέλα 21 παίκτες

match-omonoia-batumi-skempri-goal (8)


Ο Κώστας Καϊάφας είτε λόγω τραυματισμών και ανετοιμότητας κάποιων παικτών, είτε λόγω τιμωριών, αναγκάστηκε σε αυτές τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος να διαφοροποιήσει αρκετά το πλάνο του.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο πέντε ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και στα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Πρόκειται για τους Λομπιανίντζε, Ασίς, Σκέμπρι, Οικονομίδη και Ρούνιε.

Του Χριστόφορου Χριστοφή / Politis-Sports

Ο πρώτος μάλιστα είναι ο μοναδικός που έχει το απόλυτο (360) αλλά όπως όλα δείχνουν θα το χάσει, αφού είναι τραυματίας. Άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές έχουν πάρει φανέλα βασικού στα τρία από τα τέσσερα ματς. Πρόκειται για τους Μπεμπέ, Σιέρινταν και Ράμος.

Ο Κύπριος τεχνικός έχει συνολικά χρησιμοποιήσει 21 παίκτες σε αυτές τις τέσσερις στροφές. Είναι αντιληπτό λοιπόν πως δεν μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να υπάρχει ομοιογένεια. Το άσχημο για την ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ότι απώλεσε βαθμούς και δεν έχει την πολυτέλεια η τεχνική ηγεσία να κάνει πιο ομαλή ενσωμάτωση των παικτών στην ομάδα.

Μένει εκτός ο Ούτσα
Πολύ δύσκολα θα προλάβει τον αγώνα της Κυριακής ο Ούτσα Λομπιανίντζε. Ακόμα και αν σήμερα και αύριο ανεβάσει ρυθμούς, το πιθανότερο είναι ότι θα προφυλαχθεί ώστε να είναι έτοιμος στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα που ακολουθεί.

Ο Γεωργιανός ταλαιπωρείται από μυϊκό πρόβλημα. Είναι από τους παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που δεν πήραν καθόλου ανάσες και ίσως χρειάζεται κάποιες ώρες ξεκούρασης.

Τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει κατά πάσα πιθανότητα ο Κριστοβάο Ράμος ο οποίος επιστρέφει από τιμωρία. Από εκεί και πέρα, αν θα προκύψει άλλη αλλαγή θα αφορά την επίθεση, εκεί όπου Σκέμπρι και Σιέρινταν κοντράρονται για την κορυφή. Ο Μαλτέζος όμως έχει τον πρώτο λόγο.

Ηρεμία και αυτοπεποίθηση
Τα νούμερα μερικές φορές δεν αντικατοπρίζουν την πραγματικότητα, αλλά στην περίπτωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κάποια πράγματα είναι εξόφθαλμα. Όπως οι επιθετικές επιδόσεις. Οι πράσινοι έδωσαν μέχρι τώρα σε Κύπρο και Ευρώπη δέκα ματς.

Σε αυτά είδαν δίχτυα 11 φορές. Δύο απέναντι στην Μπατούμι, ένα κόντρα στη Γιαγκελόνια, δύο με την Μπρόντμπι, πέντε με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα και ένα κόντρα στη Δόξα.

Το ανησυχητικό όμως είναι ότι στα πέντε από τα δέκα ματς η ΟΜΟΝΟΙΑ έμεινε άσφαιρη. Ενώ φτιάχνει ευκαιρίες δεν μπορεί να τις μετουσιώσει σε γκολ και το πλήρωσε στο πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη πλήρωσε την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην άμυνα μόνο σε ένα ματς.

Ποιοτικοί παίκτες υπάρχουν. Φτάνει να βρουν την αυτοπεποίθησή τους και την ηρεμία τους ώστε να μπορέσουν να συνεισφέρουν ουσιαστικά. Οι δύο από τους τρεις επιθετικούς, Σκέμπρι και Σιέρινταν, σημείωσαν τα οκτώ από τα έντεκα φετινά γκολ. Άρα δεν υπάρχει θέμα μη ικανότητας.