Home TOP NEWS Η ανάληψη της ευθύνης και η επόμενη μέρα

Η ανάληψη της ευθύνης και η επόμενη μέρα

match-omonoia-salamina-kazamias (47)-kaiafas


Ακούστηκαν πολλά μετά την απρόσμενη ήττα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τον Εθνικό Άχνας, άλλα πραγματικά γεγονότα και άλλα στη σφαίρα της φαντασίας. Σαφώς και ο τρόπος που προήλθε το αρνητικό αποτέλεσμα, οι «χτυπητές» αδυναμίες στην άμυνα και η έλλειψη πάθους στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Δασάκι, επέφερε αναπόφευκτα μουρμούρα και έντονη κριτική.

Του Κώστα Καλλή, ο Φιλελεύθερος

Ο Καϊάφας, λοιπόν, θέλησε προχθές με τη γραπτή δήλωσή του να βγει μπροστά. Το πήρε πάνω του και μίλησε ξεκάθαρα, όπως αρμόζει σ’ έναν καραβοκύρη, πόσω μάλλον όταν το καράβι λέγεται ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μεγάλος σύλλογος, μεγάλη ομάδα και η ευθύνη τεράστια. Ο τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είπε σταράτα λόγια, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και προς τιμήν του ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τον προγραμματισμό.

Παράλληλα, στην τοποθέτηση του Καϊάφα ξεχωρίζει η πίστη του στο ρόστερ και η αναφορά του ότι «χωρίς καμιά αναστολή η φετινή ομάδα είναι καλύτερη από την περσινή». Για να το λέει ο άνθρωπος που «έχτισε» την ομάδα, έκανε τις επιλογές και ζει καθημερινά τους ποδοσφαιριστές του, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Το γήπεδο είναι καθρέφτης για κάθε ομάδα και ποδοσφαιριστή ξεχωριστά και ο χρόνος θα δείξει πόσο σωστή ή λανθασμένη είναι η εκτίμηση του προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Πάντως, όπως παρουσιάζεται σήμερα το ρόστερ, μετά που συμπληρώθηκε, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλες μεγάλες ομάδες, και αυτό που απομένει είναι να γίνει σωστή διαχείριση. Το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές ας αποδείξουν στη συνέχεια πως οι δυνατότητες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ αυτές που παρουσίασε μέχρι σήμερα και αν όντως είναι καλύτερη από την περσινή.

Κακά τα ψέματα, ο Καϊάφας από τότε που ανέλαβε έτυχε τεράστιας στήριξης από τον κόσμο της ομάδας, αλλά και τα ΜΜΕ. Τα οικονομικά δεδομένα στο σωματείο, είχαν ως αποτέλεσμα την αισθητή μείωση του μπάτζετ, ενώ η διοίκηση θέλησε να ακολουθήσει την τακτική «στόχος η δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας, προέχει η οικονομική σωτηρία του σωματείου», χωρίς να κάνει αναφορά σε πρωταθλητισμό. Αυτό αποτέλεσε ελαφρυντικό για τα όποια ατυχή αποτελέσματα, ενώ αποφόρτισε από την όποια πίεση, έστω σε κάποιο βαθμό, τον προπονητή και τους παίκτες.

Τώρα, όμως, που η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκει δύσκολα μπροστά της, θα δείξει τις αντοχές της. Επίσης, δεν υπάρχει η δικαιολογία για χαμηλό μπάτζετ, γιατί και τα υπόλοιπα μεγάλα σωματεία, με εξαίρεση τον Αποελ, κυμαίνονται περίπου στα επίπεδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η επόμενη μέρα μπορεί να γίνει καλύτερη ή χειρότερη, ανάλογα με τα αποτελέσματα. Ίδωμεν…