Home TOP NEWS Τα εγκαίνια του πρώτου Οικήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Τα εγκαίνια του πρώτου Οικήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Taegkainiatoyprotouoikimatos


Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα εγκαίνια του πρώτου Οικήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Η φωτογραφία μας ταξιδεύει στις 19 Δεκεμβρίου 1948. Το πρωινό εκείνης της μέρας, τελέστηκαν τα εγκαίνια του πρώτου Οικήματος του Σωματείου μας, στην παρουσία εκατοντάδων φίλων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Επιβλητικός χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο, ο τρόπος με τον οποίο το Σωματείο μας τέλεσε τα εγκαίνια του Οικήματός του. Την έναρξη της τελετής κήρυξε ο εκ των μελών του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας, Δρ. Ματθαίος Παπαπέτρου.

Στην ομιλία του ο Δρ. Παπαπέτρου καταφέρθηκε δριμύτατα κατά των καπήλων του Κυπριακού ποδοσφαίρου, ενώ ευχήθηκε όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει μία λαμπρή πορεία. Ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο της ΚΕΠΟ, κ. Παύλο Ξιούτα και στη συνέχεια η χορωδία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έψαλλε διάφορα αθλητικά και εθνικά άσματα, ενώ αργότερα απαγγέλθηκαν και ποιήματα.

Μετά την τελετή ακολούθησε αγώνας πετόσφαιρας ανάμεσα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στον Σύλλογο των “Φίλων της Αρμενίας”, τον οποίο κέρδισε η ομάδα μας με 15-7 και 16-14. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε σε ποδοσφαιρικό αγώνα το Νέο Αστέρα Μόρφου με 2-0.

Το πρώτο Οίκημα του Σωματείου μας βρισκόταν στην οδό Ξάνθης Ξενιέρου, πίσω από την πολυκατοικία Λυσσαρίδη, κάτω από την Πλατεία Ελευθέριου Βενιζέλου. Μετά την απόκτηση οικήματος, ξεκίνησε η έντονη δραστηριότητα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, σε όλους τους τομείς, έχοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργία πανίσχυρης ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά και άλλων αθλητικών τμημάτων, όπως πετόσφαιρα, κλασικό αθλητισμό και χόκεϊ.

* Στη φωτογραφία διακρίνεται η ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην αυλή του πρώτου Οικήματος του Σωματείου. Στο βάθος αριστερά φαίνεται το γήπεδο πετόσφαιρας. Διακρίνονται από αριστερά οι ποδοσφαιριστές: Εξαδάκτυλος, Ψύλλος, Γεωρκάτζης, Ντικράν, Γιάννος, Τσιαλής, Λυμπουρής, Ζαντίδης, Γιάγκος, Νικολαΐδης, Λιονταρής και Ακόπ.