Home TOP NEWS Με τον Γκουλόν θα είναι αλλιώς!

Με τον Γκουλόν θα είναι αλλιώς!

goulon


Θηριώδης, ογκώδης, ψηλός, μαχητικός. Βλέποντάς τον εκτός γηπέδου δύσκολα θα περάσει από το μυαλό σου πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή.

 

Κι όμως, ο Ερόλντ Γκουλόν με την έως τώρα παρουσία του στην Ομόνοια έχει κριθεί ως ένας ποιοτικός ανασταλτικός μέσος, ικανός και ως κεντρικός αμυντικός.

Του Κώστα Καλλή, Ο Φιλελεύθερος

Σπάνια αντικρίζεις «κόφτη» ύψους 1.95μ., ωστόσο ο Γάλλος άσος στην έως τώρα παρουσία του στο «τριφύλλι» τα πήγε περίφημα και αυτό προσδοκεί και απ’ εδώ και στο εξής ο Κώστας Καϊάφας.

Ο 27χρονος άσος συμπληρώνει εννιά μήνες στην Ομόνοια. Αποκτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου, ενώ έκανε ντεμπούτο στις 11 Φεβρουαρίου στο ματς κυπέλλου με την Καρμιώτισσα.

Σ’ αυτό το διάστημα αγωνίστηκε σε 21 αγώνες (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη) με το τριφύλλι στο στήθος, τα πλείστα ως βασικός, και μέτρησε 1.659 λεπτά. Ο απολογισμός της Ομόνοιας με τον Γάλλο να δηλώνει «παρών», είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή, είναι 10 νίκες, 5 ισοπαλίες, 6 ήττες.

Η απουσία του Γκουλόν το προηγούμενο διάστημα (70 μέρες) ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δίνει ύψος, δύναμη και γεμίζει για τα καλά τον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Παράλληλα, ξέρει πολλά καντάρια μπάλα και είναι ικανός να προωθήσει ορθόδοξα την μπάλα στην επίθεση.

Ακόμη, λόγω ύψους στις στατικές φάσεις, είτε στην άμυνα είτε στην επίθεση, γεμίζει την περιοχή. Γενικά συνθέτει ένα πολύ καλό πακέτο και στο πρόσωπό του η Ομόνοια στηρίζει πολλά για τη συνέχεια.

Τα 25 λεπτά που αγωνίστηκε ως αλλαγή στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Απόλλωνα ήταν μόνο η αρχή, αφού δηλώνει απόλυτα έτοιμος και σε θέση να βρεθεί στο αρχικό σχήμα από το προσεχές ματς με τον Ερμή.

Με τον Γκουλόν στη σύνθεσή της η Ομόνοια έχει πολλά να κερδίσει, ενώ με την παρουσία του προσβλέπει σε ανάκαμψη για το νέο ξεκίνημα που θα αναζητήσει από το κυριακάτικο παιχνίδι στο «Αμμόχωστος».

Η επάνοδος του 27χρονου ποδοσφαιριστή αυξάνει τις επιλογές για τον Καϊάφα. Επίσης, το προσεχές διάστημα και αφού μπει στην ομάδα ο Γκουλόν, ενώ και ο Ρομαρίκ θα είναι ακόμη πιο έτοιμος, θα ξεκαθαρίσει και το σκηνικό για το ποιος θα αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας και ποιος ως στόπερ.

Όποια απόφαση κι αν πάρει ο τεχνικός των πρασίνων, η Ομόνοια αναμένεται να είναι κερδισμένη αφού πρόκειται για δυο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά.