Home TOP NEWS Ντέρμπι-πρόκληση διαπιστευτηρίων

Ντέρμπι-πρόκληση διαπιστευτηρίων

ag5-agianapa-omonoia-d (5)


Η μουρμούρα και η αμφισβήτηση, ακόμη και μετά τις επιτυχίες (Νέα Σαλαμίνα, Αγία Νάπα), ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στις τάξεις των οπαδών της Ομόνοιας.

 

Ο λόγος προφανής, η ομάδα δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, αντάξιο των προσδοκιών και των δυνατοτήτων των ποδοσφαιριστών που την απαρτίζουν.

Στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, με την Ανόρθωση, οι πράσινοι κατάφεραν για μεγάλο διάστημα, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, να δείξουν διαπιστευτήρια της αξίας τους ως ομάδα, τους έλειψε όμως το γκολ.

Του Κώστα Καλλή, sentragoal.philenews.com

Το Σάββατο στο ΓΣΠ, η Ομόνοια φιλοξενεί τον Απόλλωνα σ’ ένα ντέρμπι που αποτελεί πρόκληση διαπιστευτηρίων. Ματς που φαντάζει ικανό με ενδεχόμενη επιτυχία να βάλει τέλος και στη μουρμούρα, αλλά πολύ περισσότερο να εκτοξεύσει τις μετοχές του «τριφυλλιού».

Η Ομόνοια έχει ως ζητούμενο την καλή εμφάνιση (όπως με την Ανόρθωση), η οποία να συνδυαστεί αυτήν τη φορά και με νίκη. Το έχει ανάγκη, αφού θέλει να «ξεδιψάσει» με μια επιτυχία επί ενός μεγάλου αντιπάλου και να πείσει πως έχει τις δυνατότητες να φτάσει ψηλά, να υλοποιήσει τον στόχο της.

Το προσεχές ματς αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να πείσουν για την αξία τους, τόσο ατομικά, όσο και ως ομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα δικαιώσουν και τον προπονητή τους, που σε κάθε ευκαιρία δεν παραλείπει να τονίσει «έχουμε καλή ομάδα».

Η επιτυχία επί της Αγίας Νάπας, έστω κι αν η απόδοση της Ομόνοιας είχε σκαμπανεβάσματα, τόνωσε το ηθικό και γενικά δημιούργησε ιδανικές προϋποθέσεις για το μεθαυριανό ντέρμπι.

Εφόσον το «τριφύλλι» καταφέρει να ζευγαρώσει τις νίκες για πρώτη φορά φέτος, μάλιστα σ’ ένα ματς με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, θα αποκτήσει δυναμική και θα είναι σε θέση να κοιτάξει με άλλο φακό την επόμενη μέρα. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορεί. Την απάντηση μόνο οι ποδοσφαιριστές μπορούν να δώσουν, αφού η μπάλα είναι στα πόδια τους.