Home TOP NEWS Ο Νεοφύτου για την παραπομπή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην ΟΥΕΦΑ

Ο Νεοφύτου για την παραπομπή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην ΟΥΕΦΑ

neofytou


Για την παραπομπή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΟΥΕΦA μίλησε στο Σούπερ Σπορ ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου μας, Χρίστος Νεοφύτου. Οι δηλώσεις του:

«Μετά από την βαριά ποινή για το ματς με την Μπρόντμπι και έπειτα από καταγγελία της Γιαγκελόνια για τον επαναληπτικό στο ΓΣΠ, η ΟΥΕΦΑ όρισε ειδικό παρατηρητή και το συμπέρασμα ήταν ότι το σωματείο έπρεπε να παραπεμφθεί για τις ακόλουθες κατηγορίες: Ανάρτηση πολιτικού και ρατσιστικού πανό στη Βόρεια κερκίδα, Ρίψη αντικειμένων, Αντιαθλητική συμπεριφορά φιλάθλων, Είσοδος φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να επιτεθεί στους ποδοσφαιριστές της Γιαγκελόνια».

«Ο ειδικός παρατηρητής εισηγείται και η ποινή είναι 40,000 ευρώ πρόστιμο και κλείσιμο της βόρειας κερκίδας. Σήμερα θα αποστείλουμε τις θέσεις μας και την Πέμπτη θα μάθουμε την ποινή που θα μας επιβληθεί»

«Η επιτροπή συνήθως δεν εκφεύγει πολύ από τις εισηγήσεις που γίνονται από τους παρατηρητές. Για το πανό το μίνιμουμ είναι το κλείσιμο της κερκίδας, η ΟΥΕΦΑ είναι αμείλικτη δεν νομίζω να μπορούμε να αλλάξουμε κάτι»

«Είναι κρίμα, μας έχει επιβληθεί και προηγουμένως πρόστιμο 70,000 ευρώ με την Μπρόντμπι και αναμένονται τώρα άλλες 40,000 δηλαδή 110,000 ευρώ συνολικά. Αν προσθέσουμε και τα έξοδα μετάβασης για τα ευρωπαϊκά και τα έξοδα αγώνων, είναι πρόβλημα. Πρέπει να πληρώσουμε αυτά τα χρήματα, ενώ δεν τα έχουμε. Είναι γνωστά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΟΜΟΝΟΙΑ κι αυτό μας παίρνει πίσω…».

«Υπάρχει ένα θετικό στην όλη υπόθεση. Επειδή προηγήθηκε το παιγνίδι με την Γιαγκελόνια, αυτό με την Μπρόντμπι, δεν θα θεωρηθεί ως προηγούμενο αυτή η ποινή κι αυτό είναι σημαντικό».

Για υποθέσεις με διακανονισμούς στην ΦΙΦΑ: «Έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές υποθέσεις, μόνο μια υπόθεση εκκρεμεί στην ΦΙΦΑ και αφορά τον Λεβίτα, είναι η μόνη που εκκρεμεί, όλες οι άλλες έχουν ξεκαθαρίσει. Για το Λεβίτα, έχουμε καταθέσεις τις θέσεις μας, δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα ληφθεί η τελική απόφαση από την ΦΙΦΑ».

«Αν δεν υπήρχαν αυτές οι τιμωρίες από την ΟΥΕΦΑ θα πηγαίναμε καλύτερα, αυτά μας παίρνουν πίσω στο οικονομικό κομμάτι…».

Για την πορεία της ομάδας: «Έχουμε ένα πλήρες ρόστερ, ένα αξιόμαχο σύνολο, κρατούμε τους τρεις βαθμούς και προχωρούμε».

Πηγή δηλώσεων: Sport-fm.com.cy