Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Match Report: Έκανε άνετα το καθήκον της

Match Report: Έκανε άνετα το καθήκον της

ag8-omonoia-pafos-a (66)


Σαφώς βελτιωμένη σε σύγκριση με προηγούμενες εμφανίσεις, η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε το καθήκον της και κέρδισε τη Πάφο με 6-0. Η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος της ομάδας μας πολύ νωρίς, αφού στο 9′ κέρδισε πέναλτι και αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας της Πάφου.

Α’ ημίχρονο

Με πολλές αλλαγές η ΟΜΟΝΟΙΑ που έφτασε στην πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο 6′. Ο Κιρμ έκανε σέντρα, ο Ρουσιάς δεν μπόρεσε να πιάσει τη κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στο Χριστοφή. Ο Τζίμης έκανε δυνατό σουτ από το πέναλτι, άουτ. Τελικά το σκορ άνοιξε νωρίς ενώ η Πάφος έμεινε και με παίκτη λιγότερο. Μετά από λάθος στην άμυνα, ο Κιρμ πέρασε τον τερματοφύλακα Ρόινι, ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο Σκαπούλης φυσιολογικά υπέδειξε την εσχάτη των ποινών αποβάλλοντας παράλληλα τον πορτιέρο. Εκτελεστής ο Νούνο και 1-0. Στα επόμενα 5 λεπτά η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα ο Κιρμ δεν μπόρεσε να νικήσει το Κρούμνις σε τετ α τετ και στην επόμενη φάση ο Ρουσιάς έκανε κεφαλιά άουτ, μετά από σέντρα του Χάφεζ. Στο 26′ μετά από κομπίνα σε κόρνερ, ο Χριστοφή έκανε σουτ ψηλά άουτ. Η Πάφος απείλησε πρώτη φορά με ένα σουτ του Δημοσθένους στο 30′ που έφυγε άουτ. Τελικά η ΟΜΟΝΟΙΑ διπλασίασε τα γκολ της στο επόμενο λεπτό. Ο Κρούμνις έκανε τραγικό λάθος, ο Ασσίς του έκλεψε τη μπάλα και γύρισε στον Οικονομίδη που προ κενής εστίας σκόραρε. Στο 39′ και το 40′ είχαμε δυο σοβαρά λάθη από το διαιτητικό τρίο. Πρώτα ο Σκαπούλης υπέδειξε επιθετικό φάουλ σε καθαρή διεκδίκηση του Κιρμ που βγήκε φάτσα με το Ρόιν και 1 λεπτό μετά ο βοηθός Τσεντής υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ το Σλοβένο, ο οποίος στην εξέλιξη της φάσης έδωσε έτοιμο γκολ στο Χριστοφή. Στο 41′ ο Χριστοφή έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν από κοντά έκανε προβολή άουτ. Στο 44′ ήταν σειρά του Ασσίς να χάσει μεγάλη ευκαιρία, αφού μετά από πάσα του Χριστοφή έκανε δυνατό σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει και να πάει κόρνερ. Τέλος ημιχρόνου 2-0.

Β’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε στο β’ ημίχρονο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο 47′ ένα σουτ του Χριστοφή αποκρούστηκε από τον Κρούμνις. Ο πορτιέρο της Πάφου ένα λεπτό μετά πρόλαβε το Ρουσιά που έβγαινε φάτσα. Στο 53′ ο Ρουσιάς έφυγε μόνος με το Κρούμνις, ο αντίπαλος απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στο Κιρμ. Ο Σλοβένος πλάσαρε με την πρώτη και έγραψε το 3-0. Δυο λεπτά μετά η ΟΜΟΝΟΙΑ έκρυψε τη μπάλα, το γκολ δεν ήρθε. Ο Χριστοφή με τακούνι βρήκε τον Ασσίς που έκοψε τη μπάλα στο Ρουσιά. Ο Ονησίφορος άνοιξε τα πόδια, η μπάλα έφτασε στον Οικονομίδη που πλάσαρε με υπερένταση, ο Κρούμνις όμως απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 70′ και το 71′ ο Ρουσιάς έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα με από εξαιρετική μπαλιά του Κιρμ έκανε προβολή και ο Κρούμνις απέκρουσε με τα πόδια. Ένα λεπτό μετά, ο Σκέμπρι του έδωσε πάσα πάρε βάλε, όμως ο Όνη σημάδεψε το δοκάρι. Στο 76′ ήρθε το 4-0. Ο Ασσίς έδωσε στο Σκέμπρι που υποδέχθηκε υπέροχα, γύρισε τον αντίπαλο του και σούταρε συρτά στη γωνία του Κρούμνις πετυγχαίνοντας το 3ο του γκολ στη χρονιά. Στο 81′ ο Κιρμ εκτέλεσε φάουλ, ο Κρούμνις απέκρουσε στην ανοικτή γωνιά. Στο 84′ ήρθε και 5ο γκολ στο οποίο συμμετείχε ξανά ο Κιρμ. Ο Σλοβένος έκανε κούρσα, γύρισε στον Εζέ και ο Νιγηριανός πλάσαρε στη γωνιά κάνοντας το 5-0. Στη τελευταία φάση του αγώνα, ο Κιρμ έκανε άλλη μια φοβερή κούρσα, έδωσε πάσα πάρε βάλε στο Σκέμπρι και σημειώθηκε το 6-0.

Συμπερασματικά

Μόνο θετικά έχει να κρατήσει η ΟΜΟΝΟΙΑ από το ματς. Πέντε γκολ, τρεις βαθμοί, μηδέν παθητικό, επανεμφάνιση Τζίμη, καλή απόδοση από παίκτες κλειδιά. Μπράβο σε όλους, αλλά ας μην παρασυρόμαστε η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη. Χρειάζεται να ανέβουμε κι άλλο, να κτυπήσουμε ρέστα με ότι έχουμε.