Home TOP NEWS Τα μέτρα ασφαλείας για το ντέρμπι στο ΓΣΖ

Τα μέτρα ασφαλείας για το ντέρμπι στο ΓΣΖ

gsz


Η Αστυνομία ανακοίνωσε τα μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΟΜΟΝΟΙΑ που θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής στο ΓΣΖ. Αναλυτικά:

Ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΜΟΝΟΙΑ, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 01 Νοεμβρίου, 2015 και ώρα 18:00 στο Στάδιο ΓΣΖ στη Λάρνακα, η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα παραχωρηθεί η Ανατολική Κερκίδα και στους οπαδούς της γηπεδούχου ΑΕΚ η Δυτική κερκίδα.

Οι είσοδοι του Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 16:30. Λόγω και της μικρής καθυστέρησης που αναμένεται από την λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου των εισιτηρίων, καλούνται οι οπαδοί και των δύο ομάδων να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο έχοντας στην κατοχή τους το κατάλληλο εισιτήριο, αναλόγως και της ηλικίας τους, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τον αγώνα. Τα παιδικά εισιτήρια θα διατίθενται δωρεάν στις εισόδους του Σταδίου σε παιδιά κάτω των 12 ετών τα οποία θα συνοδεύονται από ενήλικα.

Κανένας οπαδός (περιλαμβανομένων και των μικρών παιδιών) θα εισέρχεται στο στάδιο χωρίς εισιτήριο. Τα φοιτητικά εισιτήρια θα γίνονται δεκτά στις εισόδους του σταδίου μόνο κατόπιν επίδειξης της φοιτητικής ταυτότητας του κατόχου τους.

Για να κατευθυνθούν στο στάδιο προτρέπονται οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που θα έρχονται από Λευκωσία να κατευθύνονται από τον Κυκλικό Κόμβο Ριζοελιάς ευθεία μέχρι τον κυκλικό κόμβο του KLEIMA και από εκεί δεξιά. Αμέσως μετά τον φούρνο «ΠΙΡΙΛΛΟΣ» να στρίψουν ξανά δεξιά και μετά αμέσως αριστερά για να εισέλθουν στους χώρους στάθμευσης του σταδίου ΓΣΖ. Οι οπαδοί της ομάδας που θα έρχονται από Λεμεσό προτρέπονται να κατευθυνθούν αριστερά από τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και μετά να ακολουθήσουν την ίδια πορεία με όσους θα έρχονται από Λευκωσία.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ κατά την άφιξη τους στο στάδιο προτρέπονται να αποφεύγουν τον κυκλικό κόμβο του KLEIMA και αντί αυτού να χρησιμοποιούν την λεωφόρο Φανερωμένης και την οδό Παϊσίου.

Οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καλούνται να σταθμεύουν πίσω από την Ανατολική κερκίδα, καθώς και στις παρόδους προς τον κυκλικό κόμβο του KLEIMA, ενώ οι οπαδοί της ΑΕΚ που δεν δικαιούνται να σταθμεύσουν στην Δυτική πλευρά του σταδίου (κάτοχοι πλατινένιας κάρτας) καλούνται να σταθμεύουν στους χώρους στάθμευσης στην περιοχή της Βεργίνας.

Από την λήξη του αγώνα περί ώρα 19:45 μέχρι και την πλήρη αποχώρηση όλων των οπαδών, η λεωφόρος Γ. Χριστοδουλίδη (μπροστά από το στάδιο) θα είναι κλειστή για το κοινό και για τις δύο κατευθύνσεις και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από όσους αναχωρούν από το γήπεδο.

Τονίζεται σε όλους ότι, απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς επίσης πανό πολιτικού, υβριστικού/σωβινιστικού ή αισχρού περιεχομένου.

Τονίζεται επίσης ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος οπαδών στο στάδιο οι οποίοι θα έχουν στην κατοχή τους κράνος μοτοσικλετιστή ή θα έχουν με οποιοδήποτε τρόπο καλυμμένα τα πρόσωπα τους.

Για τη φύλαξη οποιωνδήποτε πολύτιμων αντικειμένων (περιλαμβανομένου και του κράνους) των οποίων απαγορεύεται η μεταφορά στο στάδιο, θα υπάρχουν χώροι φύλαξης στο στάδιο όπου θα μπορούν να τα παραδίδουν οι οπαδοί και να τα παραλαμβάνουν μετά το τέλος του αγώνα.

Τόσο η Αστυνομία όσο και τα δύο σωματεία, καλούν τους οπαδούς των δύο ομάδων που θα παρευρεθούν στον εν λόγω ποδοσφαιρικό αγώνα, να συμπεριφέρονται με αθλητοπρέπεια και σε κόσμια πλαίσια. Η Αστυνομία θα βρίσκεται στο στάδιο με σκοπό να βοηθήσει στην ομαλή προσέλευση και αποχώρηση του κοινού και την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και καλεί όλους να συνεργάζονται μαζί της και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της.