Home TOP NEWS Τρίο…προπομπός

Τρίο…προπομπός

AG8-OMONOIA-PAFOS-KAZAMIAS (188)


Τι ήθελε η ΟΜΟΝΟΙΑ στον αγώνα του Σαββάτου; Νίκη, κατά προτίμηση με σκορ που να μην είναι στενό και εμφάνιση που να διαφέρει από αυτές που είδαμε μέχρι τώρα, με εξαίρεση το ματς με την Ανόρθωση.

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Ήθελαν, επί τέλους, οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ένα ξέγνοιαστο απόγευμα. Γιατί το τελευταίο ξέγνοιαστο απόγευμα γι’αυτούς ήταν στις 17 του περασμένου Μαΐου που η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε τον Ερμή με σκορ 7-1. Η επιθυμία έγινε πραγματικότητα. Η νίκη ήταν η πιο ευρεία στο πρωτάθλημα, η δε εμφάνιση, η καλύτερη μέχρι τώρα.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να φθάσουν στη νίκη, εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν, μαζί με το προβάδισμα, σχεδόν από το ξεκίνημα του αγώνα, πράγμα που μείωσε τις αντιστάσεις του αντιπάλου. Όμως είχαν μεγάλα καλά διαστήματα απόδοσης και διατήρησαν καλό τέμπο μέχρι το τέλος του αγώνα.

Βαθμολογικά είναι αυτονόητα ωφέλιμη η νίκη, ενώ ψυχολογικά δίνει στους ποδοσφαιριστές, ηρεμία σε ένα βαθμό, αλλά και ώθηση, γιατί επί τέλους κατάφεραν να κερδίσουν ένα παιχνίδι χωρίς «αχ και βαχ». Αυτή η ώθηση είναι σημαντική ενόψει των δυο ντέρμπι που ακολουθούν με ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ.

Υπάρχει και μια άλλη πτυχή της προχθεσινής νίκης. Η απόδοση ποδοσφαιριστών.Ο Αντραζ Κιρμ (γκολ, κερδισμένο πέναλτι δυο ασίστ) έδειξε ότι επανέρχεται στα επίπεδα που ξέραμε πέρυσι, ενώ ο Αντρέ Σκέμπρι, που δεν ξεκίνησε τον αγώνα για να πάρει ανάσες λόγω των συνεχών αγώνων με ΟΜΟΝΟΙΑ και Εθνική Μάλτας, επανήλθε στο σκοράρισμα για πρώτη φορά μετά την τρίτη αγωνιστική, που είχε σκοράρει στο ματς με τη Δόξα.

Επίσης… Δημήτρης Χριστοφή. Έτοιμος εντελώς δεν είναι, αλλά, λίαν συντόμως, θα…ετοιμαστεί. Προέρχεται από τραυματισμό και έχει να παίξει μπάλα πολύ καιρό (από τον περασμένο Αύγουστο). Στον αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης με την ΠΑΕΕΚ, θα πάρει χρόνο συμμετοχής και  μέχρι το ματς με την ΑΕΚ, θα αποκτήσει μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Οι δυο πρώτοι έδειξαν να επανέρχονται, ενώ ο τρίτος… φορτίζει όλο και περισσότερο τις μπαταρίες. Τρεις ποδοσφαιριστές, που με τα προσόντα τους …προσθέτουν στην επιθετική γραμμή και στέλνουν το μήνυμα ότι τα γκολ θα έρχονται από δω και μπρος με μεγαλύτερη συχνότητα. Οτι, δηλαδή, η χθεσινή εξάρα αποτελεί προπομπό για το μετά.

Η εξάρα, φέρεται ως προπομπός για την αύξηση της παραγωγικότητας. Η γενικότερη όμως παρουσία, φέρεται ως προπομπός για την αγωνιστική αναγέννηση και τη βαθμολογική αναρρίχηση.