Home TOP NEWS Τον δικαίωσε, τον εξέθεσε…

Τον δικαίωσε, τον εξέθεσε…

ag7-ermis-omonoia-c (11)


Δικαιωμένος μπορεί να νιώθει από την επιλογή του να περάσει σαν αλλαγή τον Άντραζ Κιρμ στο παιχνίδι ο Κώστας Καϊάφας. Ο Σλοβένος στα πρώτα λεπτά της παρουσίας του ήταν πολύ επικίνδυνος, με αποκορύφωμα την εξαιρετική ενέργεια και την ασσίστ που έφερε το γκολ του Ρουσιά. Γενικώς ήταν διακριθέντας στο χρόνο που έπαιξε, αν μπορούμε να μιλήσουμε για τέτοιους, έχοντας υπόψη τη γενική εικόνα.

Βέβαια η “δικαίωση”, είναι η μια προσέγγιση στο θέμα. Η άλλη λέει ότι ο Κιρμ μάλλον εξέθεσε την επιλογή να περάσει αλλαγή, αφού έπρεπε εξαρχής να είναι στην εντεκάδα. Προερχόταν από πολύ καλή εμφάνιση κόντρα τον Απόλλωνα, ενώ είναι και καθαρόαιμος winger, έναντι του Ασσίς που είναι επιτελικός και ήταν κακός στη θέση που κλήθηκε να αγωνιστεί. Γενικώς, από τη στιγμή που η ΟΜΟΝΟΙΑ διαθέτει 5 ακραίους μεσοεπιθετικούς, δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τη λογική της χρησιμοποίησης μόνο του ενός στην εντεκάδα (Ράμος) και αυτού σε ρόλο δεξιού μπακ, που έκανε πολλά λάθη!

Γενικώς έχουμε την άποψη πως το τεχνικό τημ πρέπει να ψάξει πιο “απλές” λύσεις, πιο συγκαταβατικές αν θέλετε. Δεν πρέπει ντε και καλά να συνυπάρξουν Μπεμπέ και Ασσίς στην εντεκάδα αφού είναι σαφές πως δεν τους βγαίνει. Ο Νούνο ήταν και χθες κακός και είναι αμφίβολο αν μπορούν να του αποδοθούν ευθύνες αφού έπαιξε στο φτερό. Ας βρούμε τη συνταγή στον άξονα, ας διατηρήσουμε ένα κορμό σταθερό που δεν τροποποιείται συνεχώς σε καίριες θέσεις, χωρίς να πρέπει να χωρέσουν όλοι οι επιτελικοί στην εντεκάδα, χωρίς να αλλάζουμε θέσεις σε παίκτες, χωρίς να μένουν εκτός αυτής παίκτες που αποδεδειγμένα αποδίδουν καλύτερα στη φυσική τους θέση. Παρόμοια άποψη έχουμε στο ίδιο μήκος κύματος και για τον διακριθέντα κόντρα στον Απόλλωνα Λομπιανίτσε, που είδε χθες το παιχνίδι από το πάγκο.