Home TOP NEWS Απαράδεκτη στάση των αρμοδίων του ΓΣΖ

Απαράδεκτη στάση των αρμοδίων του ΓΣΖ

ag9-aek-omonoia-a (19)


Δύσκολες στιγμές πέρασαν χθες φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, χάρη στην εντελώς ανεύθυνη στάση των υπευθύνων του ΓΣZ. Συγκεκριμένα, άτομα με κινητικές δυσκολίες, επέδειξαν τις εγκεκριμένες από τον ΚΟΑ κάρτες που χρησιμοποιούν για να μπαίνουν σε όλα τα γήπεδα της Κύπρου. Κάποια από αυτά τα άτομα ήταν σε αναπηρικά τροχοκαθίσματα, άλλα όχι. Οι υπεύθυνοι stewards ζήτησαν να δουν κάρτα αναπηρίας, αλλά ακόμα και όταν τους την επέδειξαν οι συνοδοί των ατόμων με τροχοκάθισμα, αρνήθηκαν να ανοίξουν τις εισόδους επειδή αποφάσισαν ετσιθελικά πως όσοι δεν είναι σε τροχοκαθίσματα δεν θα μπουν!

Ακολούθησε όπως ήταν φυσιολογικό έντονη συζήτηση με τους stewards να αρνούνται να καταλάβουν πως έχουν και άτομα με κινητικές δυσκολίες που δεν είναι σε τροχοκαθίσματα να μπουν στο γήπεδο, αφού έχουν και αυτοί κάρτα του ΚΟΑ. Το αποκορύφωμα ήταν όταν η αστυνομία έδωσε οδηγία στους stewards να ανοίξουν τη πόρτα, αυτοί αρνήθηκαν για να ακολουθήσουν σκηνές απείρου κάλλους με τους αστυνομικούς να σπρώχνουν από τη μια πλευρά τη πόρτα να ανοίξει και steward να βάζει αντίσταση από την άλλη.

Για την όλη υπόθεση έχει ενημερωθεί το Δ.Σ. της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ελπίζουμε πως θα κάνει τις ανάλογες παραστάσεις και συστάσεις. Θέση όμως πρέπει να πάρει και η ΑΕΚ γιατί η στάση των ανθρώπων του σταδίου της ήταν απαράδεκτη. Σε μια εποχή που η ΑΕΚ κάνει βήματα προόδου σε όλους τους τομείς, είναι κρίμα για την ίδια να αμαυρώνεται το όνομα της για τέτοιους λόγους. Και από τη στιγμή που κάτι παρόμοιο έγινε και πριν δυο χρόνια, σημαίνει πως η ΑΕΚ έχει δώσει τις οδηγίες και δεν την τιμάει καθόλου. Δεν δικαιούται καμιά ΑΕΚ να κάνει δικούς της κανονισμούς. Για να πάρουν αυτά τα άτομα κάρτες του ΚΟΑ έχουν περάσει από κρατικά ιατροσυμβούλια. Και δεν είναι δουλειά των stewards να αποφασίζουν ποιος περνάει και ποιος όχι.