Home TOP NEWS Μπεμπέ: «Υλικό για τίτλο»

Μπεμπέ: «Υλικό για τίτλο»

ag5-agianapa-omonoia-d-Bebe (3)


Ο Λουτσιάνο Μπεμπέ μιλάει για την μέχρι τώρα πορεία του στην ΟΜΟΝΟΙΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο 24sports.com.cy. Διαβάστε τη συνέντευξη του στην οποία μιλάει για τη μεταγραφή, για την συνύπαρξη του με τον Ασσίς, η αλλαγή από Λεμεσό σε Λευκωσία κ.α.

Πως έγινε η μετεγγραφή σου στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Θύμισε μας για λίγο τα γεγονότα…
« Θυμάμαι μέσα στο Μάιο είδα ένα δημοσίευμα που ανέφερε ότι με ήθελε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Είχα εκπλαγεί (ήμουνα στη Βραζιλία) γιατί κανείς δεν μου είχε πει τίποτα και κανείς βέβαια δεν με είχε προσεγγίσει. Με άλλα λόγια ξαφνιάστηκα, γιατί δεν είχα τη παραμικρή ιδέα. Ακριβώς γιατί τίποτα δεν υπήρχε. Αυτό ήταν που «πόσταρα» και στον προσωπικό μου λογαριασμό στο fb.Τον Ιούλιο, οριστικοποιήθηκε το γεγονός ότι δεν θα συνέχιζα με την ΑΕΛ, με την οποία είχα για άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο. Μου είχε γίνει πρόταση για πολύ μειωμένες αποδοχές και την απέρριψα. Με προσέγγισε η ΟΜΟΝΟΙΑ, που πρέπει να πω ότι φέρθηκε πολύ επαγγελματικά, γιατί περίμενε την εξέλιξη με την ΑΕΛ. Μιλήσαμε και συμφωνήσαμε σχετικά γρήγορα».

Δυσκολεύτηκες αρχικά, γιατί δεν είχες κάνει βασική προετοιμασία, υποθέτω…
« Δεν θα τό λεγα έτσι ακριβώς. Ετοιμάζομαι εύκολα (!). Εκείνο που έπρεπε να απορροφήσω ήταν ο νέος τρόπος παιχνιδιού, καθώς και ο τρόπος παιχνιδιού των νέων μου συμπαικτών, του καθενός ξεχωριστά. Στην ΑΕΛ παίζαμε διαφορετικά. Είμαστε περισσότερο ποδοσφαιριστές πολεμιστές, θα έλεγα. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ, πρέπει να βγάλεις περισσότερη ποιότητα μέσα στο παιχνίδι».

Εντόπισες διαφορές στα δυο περιβάλλοντα;
ΑΕΛ και ΟΜΟΝΟΙΑ είναι μεγάλες ομάδες. Πέρασα πολύ ωραία χρόνια στην ΑΕΛ και εισέπραξα και εισπράττω την εκτίμηση του κόσμου. Εκεί που εντοπίζω διαφορά είναι το ότι στην ΟΜΟΝΟΙΑ νοιώθω πιο επαγγελματίας, από την άποψη του τι προσφέρεται από πλευράς περιβάλλοντος στον ποδοσφαιριστή. Πχ στην ΑΕΛ είχαμε μόνο ένα γήπεδο για προπόνηση, ενώ στην ΟΜΟΝΟΙΑ έχουμε δυο.

Από καθαρά κοινωνικής πλευράς η μετακόμιση από Λεμεσό σε Λευκωσία σε δυσκόλεψε;
«Λιγάκι, ναι. Ημασταν τέσσερα χρόνια στη Λεμεσό και όσο νάναι συνηθίσαμε και μας άρεσε η ζωή. Οταν βρήκαμε σχολείο για τα παιδιά στη Λευκωσία, όλα ήταν καλύτερα. Τώρα μπορώ να πω ότι μας αρέσει πολύ η Λευκωσία».

Πότε θα δούμε τον Μπεμπέ που βλέπαμε στην ΑΕΛ; Η ερώτηση δεν αφορά μόνο τη συνέντευξη. Τίθεται γενικότερα από τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
«Σας είπα ότι μου πήρε, φυσιολογικά, κάποιο χρόνο στην αρχή να συνηθίσω κάποια πράγματα. Κατά την προσωπική μου άποψη είχα σε κάποια ματς καλή απόδοση, μέτρια σε άλλα, ενώ στον αγώνα με τον Απόλλωνα (θυμάστε πως ήταν το γήπεδο) και σε αυτόν του Κυπέλλου με την ΠΑΕΕΚ, ήμουν κακός. Θα δώσω, με αφορμή αυτήν την ερώτηση, το μήνυμα μου στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ηλθα σε αυτήν την ομάδα για να δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να φθάσει στους στοχους της. Στόχοι μας είναι το πρωτάθλημα και η είσοδος στους ομίλους Ευρωπαικού θεσμού. Πέντε ομάδες από την Κύπρο έχουν παίξει σε όμιλο. Δεν νοείται η ΟΜΟΝΟΙΑ να μένει εκτός. Δεν το κάναμε φέτος, θα πάμε να το κάνουμε του χρόνου»!

Παίζεις επιθετικό και αμυντικό χαφ. Περισσότερο επιθετικό. Που σου αρέσει περισσότερο να παίζεις; Και κάτι πρόσθετο. Λένε ορισμένοι ότι δεν «δένετε» με τον Ασίς, γιατί παίζετε στην ίδια θέση. Πως απαντάς;
« Δεν έχω κανένα πρόβλημα, όπου και να παίξω. Στην ΑΕΛ έπαιξα πολλά παιχνίδια σε θέση αμυντικού χαφ και νομίζω ότι πήγα καλά. Στο ντέρμπι με το Αποέλ σε αυτήν τη θέση δεν έπαιξα; Εκτιμώ ότι σε αυτό το ματς, είχα καλή απόδοση. Είναι όλα θέμα καλής οργάνωσης παιχνιδιού και συνεννόησης με τους συμπαίκτες μου. Οσο γι’αυτό που λέτε για το Νούνο Ασίς, βεβαίως και δεν ισχύει. Ο Νούνο είναι ένας παίκτης που παίζει μεν στα χαφ, αλλά βγαίνει πολύ στα άκρα και μας κάνει χώρους. Ειναι πανέξυπνος και η συνεννόηση μαζί του είναι εύκολη. Ξαναλέω ότι είναι θέμα οργάνωσης παιχνιδιού και συνεννόησης».

Είχατε μια πολύ δύσκολη βδομάδα. Αποχώρηση προπονητή, γενικότερη φυσιολογική ανακατωσούρα, με την αναμονή για τον καινούριο προπονητή, αλλά παίξατε πολύ καλά με το Αποέλ.
«Ναι είναι αλήθεια αυτό. Δεν είναι εύκολη μια τέτοια κατάσταση. Ομως μιλήσαμε μεταξύ μας, εκτιμήσαμε τα πράγματα και είπαμε όλοι ότι πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ανεπηρέαστοι από τα γεγονότα. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Πιστεύω ακόμη ότι έπρεπε να κερδίσουμε το ματς, αλλά ήμασταν άτυχοι».

Τι στοχεύει η φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ;
«Πρώτα πρέπει να πω ότι έχουμε εξαιρετικό υλικό. Δεν υστερούμε σε τίποτα από καμία ομάδα. Είμαι χρόνια στα γήπεδα και νομίζω ότι ξέρω τι λέω. Οι δυνατότητες μας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας. Είμαστε 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή, αλλά όλα ανατρέπονται. Μπορούμε και για το πρωταθλημα. Είμαστε ακόμη στη δέκατη αγωνιστική. Ο πρώτος γύρος ακόμη δεν τέλειωσε. Εχουμε το δεύτερο και έχουμε και τα πλέι οφ. Είναι πολλά τα ματς. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, για να μιλήσω και πρακτικά, είναι να συνεχίσουμε, χωρίς σκαμπανεβάσματα την απόδοση που είχαμε στον αγώνα με το Αποέλ».

Εχεις ένα χρόνο συμβόλαιο με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Το μέλλον το σκέφτηκες;
«Θέλω να παίξω και άλλα χρόνια ποδόσφαιρο και ειλικρινά δεν έχω σκεφτεί ακόμη το πότε θα σταματήσω. Οταν το κάνω, θα συνεχίσω στο χώρο. Φοιτώ σε κολλέγιο στη Λευκωσία στον κλάδο του Sports management. Οταν θα πάρω το πτυχίο, θα ψάξω για δουλειά στο χώρο. Εχουμε αποφασίσει ως οικογένεια, ότι θα ζήσουμε στην Κύπρο».

Πέτρος Παπαγιώργης