Home TOP NEWS Λάρκου για Ασσίς: «Έτσι τον φέραμε στην ΟΜΟΝΟΙΑ»

Λάρκου για Ασσίς: «Έτσι τον φέραμε στην ΟΜΟΝΟΙΑ»

Larkou (1)


Ο πρώτος προπονητής του Νούνο Ασσίς στην ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν ο Νεόφυτους Λάρκου, αυτός ο οποίος επέμεινε στην επιλογή του το καλοκαίρι του 2012 και τελικά τον έφερε στο τριφύλλι.

Με την ευκαιρία των γενεθλίων του Ασσίς, στο Σούπερ Σπορ αφιέρωσαν ένα κομμάτι της εκπομπής “12 στα σπορ” για τον Πορτογάλο άσο. Για τον Ασσίς μίλησε ο Νεόφυτος Λάρκου, αποκαλύπτοντας κάποιες άγνωστες πτυχές για το πως ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Πιο κάτω οι δηλώσεις του Νεόφουτου Λάρκου για τον Νούνο Ασσίς:

Για το πώς ήρθε αυτός ο παίκτης στην Κύπρο: «Ήταν μια δύσκολη μεταγραφική περίοδος. Τον Ασίς τον παρακολουθήσαμε τυχαία, όταν έστειλα ένα συνεργάτη μου για να δει τον Αντράντε. Στον αγώνα εκείνο αγωνιζόταν και ο Ασίς. Του έκανε εντύπωση από το ζέσταμα και με πήρε τηλέφωνο. Ήρθαμε σε προσωπική επαφή, όμως υπήρχε μεγάλη δυσκολία για να υλοποιηθεί η μεταγραφή. Κανένας δεν ήξερε αν θα είναι πετυχημένη μια τέτοια μεταγραφή. Ήταν μια δύσκολη απόφαση με ρίσκο για την ομάδα και εμένα, αφού ήταν σχεδόν 35 χρονών. Χάναμε χρόνο και καιγόμασταν να ετοιμαστούμε για το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πρέπει όμως να πιστώσουμε τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε. Έκανε υπομονή και εμπιστεύτηκε ένα προπονητή που θα έφερνε ένα παίκτη τέτοιας ηλικίας. Έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις, αφού είχε συμβόλαιο με την Γκιμαράες και έπρεπε να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ όλων των πλευρών. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Αγκουίάρ που είναι κουμπάρος του. Έτσι είχαμε ένα πιο εύκολο δίαυλο».

Για το πως το πήρε ο ίδιος: «Με επιφυλακτικότητα και σοβαρότητα. Η παρουσία του Αγκουιάρ, ως σύνδεσμος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να κάνουμε υπομονή μέχρι να έρθει, ελπίζοντας ότι θα ήταν αυτό που θα ήθελα στην ομάδα».

Για το τι σημαίνει για μια ομάδα να έχει στις τάξεις της τον Νούνο Ασίς: «Με μια λέξη, ευλογία. Ήταν πρώτος στην προπόνηση και αυτό ήταν το μυστικό. Τέτοιες περιπτώσεις τις προικίζει η φύση. Πρέπει να το έχει ο άνθρωπος. Συγκεκριμένα πράγματα τα παίρνεις από τη φύση σου. Γεννιέσαι με τέτοια παράσημα. Για να τα βγάλεις προς τα έξω πρέπει να προπονείσαι. Όταν έχεις ένα παίκτη τέτοιου βεληνεκούς και ηλικιακά και ποιοτικά, αντιλαμβάνεσαι πόσο πιο εύκολη γίνεται η δουλειά για τον προπονητή και τους υπόλοιπους παίκτες».

Αν είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν μπαίνει σε καλούπια: «Οι καλοί παίκτες χρειάζονται χώρο για να κινηθούν. Καμιά φορά όμως θα πρέπει να τους προστατέψεις. Το ιδανικό σενάριο είναι να αναδείξει το ταλέντο του».

Για την παρουσία του στα αποδυτήρια: «Είναι κάτι που φαίνεται. Πολλές φορές η ποιότητα από μόνη της δεν μπορεί να αναδείξει τον ηγέτη. Παρακινεί τους παίκτες του, όλα αυτά τα δίνει ο Νούνο. Δίνει αυτά που χρειάζονται οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό».

Αν είναι γκρινιάρης: «Θέλει να αγωνίζεται 90 λεπτά. Είναι ένας παίκτης που λόγω των ηγετικών του προσόντων δεν θέλει να βγαίνει από την ενδεκάδα».

Αν έχει μειονεκτήματα: «Δεν έχει το γκολ. Δεν βάζει πολλά γκολ. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό του» Όμως, μπορεί με τις συνεργασίες του να δημιουργήσει ρήγματα απέναντι σε πολυπρόσωπες άμυνες. Αυτό χρειάζονται οι μεγάλες ομάδες όταν έχουν πολυπρόσωπη άμυνα».

Για τη δική του καριέρα: «Προσπαθώ να είμαι διακριτικός. Θα ήθελα το επόμενο μου βήμα να είναι σε μια ομάδα που θα μου δώσει αυτά που θέλω ως προπονητής. Μπορεί να μου βγει σε κακό μπορεί και όχι».

Για την Εθνική: «Είναι μια μεγάλη πρόκληση και μεγάλη τιμή. Αυτό δεν εξαρτάται από εμένα αλλά από την ομοσπονδία. Θα ήθελα να εργαστώ σε μια ομάδα με στόχους».

Ακούστε πιο κάτω το δεύτερο κομμάτι των δηλώσεων του Νεόφυτου Λάρκου για τον Ασσίς. Το πρώτο ακούστε το εδώ.