Home TOP NEWS Μάριο Μπέιν ο Ολλανδός

Μάριο Μπέιν ο Ολλανδός

Mario-Been-Feyenoord


Από χθες κάνουμε λόγο για Ευρωπαίο προπονητή που έχει δουλέψει σε πρωταθλήματα υψηλότερου επιπέδου από το δικό μας και είναι ψηλά στη λίστα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Εδώ και λίγη ώρα το όνομα διέρρευσε και δεν είναι άλλος από τον Μάριο Μπέιν.

Ο Ολλανδός προπονητής έφτιαξε το όνομα του πρώτα ανεβάζοντας την Εξέλσιορ στην Eredivisie και στη συνέχεια φτιάχνοντας την ομάδα μοντέλο της Νάιμεγκεν που έφτασε μέχρι τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με πολύ μικρό μπάτζετ και στηριγμένη στο πλάνο του!

Στη συνέχεια ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της αγαπημένης του Φέγενορντ την οποία ανέλαβε εν μέσω τρομερών οικονομικών δυσκολιών. Και με αυτήν έπαιξε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ενώ έβγαλε παικταράδες από τις ακαδημίες της όπως ο Ντε Βρι, ο Καστάινος, ο Κλάσιε και ο Ίντι. Έφυγε αφού η Φέγενορντ πώλησε αρκετούς πρωτοκλασάτους και δεν του έδωσε μπάτζετ, για να πάει στη Γκενκ. Κατάφερε να καθιερώσει τη βελγική ομάδα σαν μια από τις τοπ 4 της χώρας, κατέκτησε ένα κύπελλο και έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μπέιν αρκέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Θετικά για την αξία του έχει τοποθετηθεί και ο Γιόρντι Κρόιφ. Αν σας λέει κάτι το όνομα του, είναι γιατί έφτασε μια ανάσα από το Αποέλ (ήρθε και στη Κύπρο για συζητήσεις) ο αιώνιος όμως προτίμησε τότε το Φινκ.