Home TOP NEWS Match Report: Ανήμπορη να σηκώσει κεφάλι

Match Report: Ανήμπορη να σηκώσει κεφάλι

Σε άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι, η ΟΜΟΝΟΙΑ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έχασε από την ΑΕΚ με 2-1. Τα κακά διαστήματα ήταν και σήμερα περισσότερα από τα καλά. Ακόμα και στο 20λεπτο που η ΟΜΟΝΟΙΑ κυριάρχησε στο γήπεδο, δέχθηκε το καθοριστικό γκολ της ισοφάρισης. Από την ώρα που γύρισε το παιχνίδι και μετά, η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε μόλις μια φάση κάτι που λέει πολλά για τη ψυχολογική κατάσταση της ομάδας. Δεν βοήθησε καμία από τις αλλαγές του προπονητή.


Α’ ημίχρονο

Η πρώτη φάση ανήκε στην ΑΕΚ που μπήκε πιο δυνατά. Μετά από λάθος του Οικονομίδη ο Μοντέιρο έφυγε στον αιφνιδιασμό, το σουτ του όμως αποκρούστηκε από τον Παναγή σε κόρνερ. Στην εκτέλεση, ο Μαρτσίνιακ έκανε κεφαλιά άουτ. Η απάντηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήρθε στο 11′. Ο Σκέμπρι έκλεψε, έδωσε στον Ασσίς που έδωσε με την πρώτη στο Χριστοφή. Ο Τζίμης έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ στη κίνηση, ο Τόνιο απέκρουσε. Τέσσερα λεπτά μετά ήταν σειρά του Παναγή να κάνει μεγάλη απόκρουση, σε πολύ καλό σουτ του Μοντέιρο. Στο 16′ η ΑΕΚ έχασε νέα σπουδαία φάση. Ο Εγγλέζου έκανε σέντρα, ο Άλβες κατέβασε στο μικρό κουτί, σούταρε όμως ψηλά άουτ. Στο 23′ ο Καταλά πρόλαβε τον Παναγή σε σέντρα του Μοντέιρο, έκανε όμως κεφαλιά άουτ. Εφτά λεπτά αργότερα, η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε τεράστια φάση. Ο Χριστοφή σύγκλινε, έβγαλε φανταστική μπαλιά στον Ασσίς, που από το ένα μέτρο, σημάδεψε το δοκάρι! Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε και στο δικό της καλό διάστημα σκόραρε. Ο Ρόμαρικ έκανε μακρινή μπαλιά, ο Μαρτσίνιακ κακό γύρισμα προς τα πίσω, ο Σκέμπρι έκλεψε, πέρασε και το Τόνιο και άνοιξε το σκορ! Στο 40′ η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όμως τη σταμάτησε ο…Βασίλης Δημητρίου. Μπαλιά στο Κιρμ, ο Σλοβένος αφήνει τη μπάλα να περάσει και βγαίνει φάτσα με το Τόνιο, ο ρεφ όμως ανακάλυψε φάουλ! Εκεί που η ΟΜΟΝΟΙΑ έλεγχε, ήρθε η ισοφάριση. Ο Τετέ έκανε σέντρα, ο Άλβες υποδέχθηκε υποδειγματικά τη μπάλα, γύρισε το Ρούνιε και σούταρε στη γωνιά κάνοντας το 1-1.

Β’ ημίχρονο

Με αλλαγή και μεγάλη ευκαιρία για την ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Σέρινταν πήρε τη θέση του Χριστοφή και στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ. Σέντρα του Λομπιανίτσε, κεφαλιά του Ιρλανδού, άουτ. Στο 60′ έχασε και η ΑΕΚ ευκαιρία. Άλβες και Μπόλιεβιτς άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα, το σουτ του Σέρβου απέκρουσε ο Παναγή. Δυο λεπτά μετά πάντως οι ΛΑρνακείς μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Ρούνιε έκανε λάθος στο κέντρο του γηπέδου, η ΑΕΚ βγήκε γρήγορα στον αιφνιδιασμό, ο Τετέ έδωσε στον Άλβες που προ κενής εστίας δεν μπορούσε να αστοχήσει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να απαντήσει και στο 67′ έχασε σπουδαία ευκαιρία. Ο Σκέμπρι έβγαλε μόνο το Σέρινταν, το σουτ του Ιρλανδού ήταν απελπιστικά άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Παναγή αποσόβησε τρίτο γκολ μετά από σουτ του Τομάς. Από το σημείο αυτό και μετά, η ΟΜΟΝΟΙΑ έμοιαζε ανήμπορη να απειλήσει την ΑΕΚ και ουσιαστικά από το σημείο αυτό και μετά δεν έφτιαξε μεγάλη φάση. Αντίθετα η ΑΕΚ διεκδίκησε και 3ο γκολ σε μια κεφαλιά του Κάντε που απέκρουσε ο Παναγή, με το replay να μην ξεκαθαρίζει αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι.

Συμπερασματικά

Στο -10, λίγο πριν τη 10η αγωνιστική κι αυτό τα λέει όλα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ήταν αυτή που έπρεπε και σίγουρα δεν απέδειξε ότι μπήκε στο παιχνίδι να κτυπήσει τα ρέστα της. Πλέον πάμε στο αιώνιο ντέρμπι με 10 ολόκληρους βαθμούς από τον αιώνιο και η αλήθεια είναι πως κανείς μας δεν το κάνει με αυτοπεποίθηση. Οι ευθύνες τεχνικής ηγεσίας και διοίκησης είναι μεγάλες.