Home TOP NEWS Ο Πετκόφσκι σκιαγραφεί τον Μιλόγεβιτς

Ο Πετκόφσκι σκιαγραφεί τον Μιλόγεβιτς

Goran-Petkovski (2)


Στο Super Sport FM μίλησε o Γκόραν Πετκόφσκι, σκιαγραφώντας το νέο προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Διαβάστε τι λέει για την φιλοσοφία και την προσωπικότητα του Σέρβου.

Οι δηλώσεις του:

Αρχικά ανέφερε: «Η ΟΜΟΝΟΙΑ φέρνει ένα προπονητή με πολλές φιλοδοξίες. Τον χαρακτηρίζει η σκληρή δουλειά και η όρεξη για αυτό που κάνει. Αυτά είναι που χρειάζεται η ΟΜΟΝΟΙΑ για να πετύχει τους στόχους της. Είναι πολύ οργανωτικός άνθρωπος. Όταν ξεκίνησε στην Τσουκαρίτσκι, αυτός ήταν που στελέχωσε την ομάδα οργανωτικά, διοικητικά και ποδοσφαιρικά. Είχε ένα πρόεδρο που του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. Οργάνωσε την ομάδα και οι ποδοσφαιριστές είχαν όλα τα εφόδια για να παίξουν στο γήπεδο. Λειτούργησε όπως ένα μάνατζερ στην Αγγλία που περνάνε όλα από τα χέρια του. Μπορούσε να κάνει ότι ήθελε στην ομάδα. Μάλιστα όταν έφυγε από την ομάδα, αυτός ήταν που επέλεξε τον επόμενο προπονητή».

Για τη φιλοσοφία του είπε: «Πέρσι και πρόπερσι έφερε κάτι τελείως διαφορετικό στη Σερβία. Παίζει ένα πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιριστές μαρκάρουν συνέχεια και προσπαθούν πολύ γρήγορα να τελειώσουν τις φάσεις».

Για τους συνεργάτες του: «Θα έρθει και ο γυμναστής του που δούλεψε στην προηγούμενη του ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος που του έχει εμπιστοσύνη. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει υπομονή γιατί δεν αλλάζουν τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη. Παίζει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που έπαιζε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να περάσει τη φιλοσοφία του και θα χρειαστεί να υπάρχει υπομονή. Οι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ, έχουν ποιότητα και όταν υπάρχει ποιότητα δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα για ένα νέο προπονητή. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος, όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσαρμοστούν».

Για την προσωπικότητά του: «Ο πρόεδρος του είχε εμπιστοσύνη. Είναι σοβαρός, μετρημένος και δεν λέει πολλά στο γήπεδο. Είναι ένας προσιτός προπονητής προς τους ποδοσφαιριστές του. Όλοι μου έλεγαν ότι περνούν ευχάριστα στις προπονήσεις. Υπάρχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια κάτι που είναι πιο σημαντικό».

Για το σύστημα που ακολουθεί: «Στα περισσότερα παιχνίδια έπαιζε 4-2-3-1 και 4-3-3. Με το υλικό που είχε έπαιζε πολύ επιθετικά. Έχει την νοοτροπία νικητή».

Αν δουλεύει με νεαρούς: «Στη Σερβία είναι διαφορετικά τα δεδομένα από ότι στην Κύπρο. Του δόθηκε χρόνος αφού υπήρχε πλάνο πενταετίας. Έκανε τις επιλογές του και τα αποτελέσματα ήρθαν μετά από ένα χρόνο. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι διαφορετικά αφού τα αποτελέσματα χρειάζεται να έρθουν άμεσα. Του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς και γρήγορους ποδοσφαιριστές».