Home TOP NEWS Ποιότητα θα βρει, τα χαρακτηριστικά που ψάχνει;

Ποιότητα θα βρει, τα χαρακτηριστικά που ψάχνει;

kazamias-omonoia-apoel-2-2 (12)


Το έλεγε ο πρώην προπονητής, το λένε οι παίκτες, το ίδιο θεωρεί και η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών. Η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει μπόλικη ποιότητα στο ρόστερ της, παρά τις κτυπητές αδυναμίες σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις. Ότι κι αν λέχθηκε για τον καθυστερημένο προγραμματισμό που ομολογουμένως είχε σοβαρό αντίκτυπο στην απόδοση της ομάδας, Καϊάφας και Σεργίου που επωμίστηκαν αυτό το κομμάτι άφησαν πίσω τους παίκτες αξίας τους οποίους ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα θέλει να αξιοποιήσει κατάλληλα. Να μην παρεξηγηθούμε, έμειναν και παίκτες που δεν βοήθησαν και ενδεχομένως να μην το κάνουν ποτέ. Οι περισσότεροι όμως έχουν ποιότητα.

Η ποιότητα βέβαια, δεν είναι το μόνο που ψάχνει ο νέος προπονητής. Κάθε τεχνικός προσπαθεί να εφαρμόσει τη δική του φιλοσοφία και το δικό του τρόπο παιχνιδιού. Τα χαρακτηριστικά των παικτών που απέκτησε ο Καϊάφας, ήταν γιατί είχε ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό του. Το αν ταιριάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά σε αυτό που θέλει να κάνει ο Μιλόγεβιτς, θα το δούμε μάλλον στη πορεία και θα το κρίνουμε βάση των διορθωτικών κινήσεων του.

Ας μιλήσουμε όμως πιο συγκεκριμένα. Οι πληροφορίες που έχουμε συλλέξει αναφέρουν ότι ο Μιλόγεβιτς θέλει την ομάδα του να ασκεί συνεχές πρέσσιγκ και από ψηλά. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν οι παίκτες του άξονα. Μαργκάσα, Οικονομίδης, Φυλακτού σίγουρα μπορούν να το πράξουν, ισχύει το ίδιο για τους Ρομαρίκ και Γκουλόν, αν εκεί επιλέξει να τους χρησιμοποιήσει; Οι Ασσίς και Μπεμπέ, μπορούν και θα συμμετέχουν σε αυτό το κομμάτι;

Από κει και πέρα, ο Μιλόγεβιτς θέλει να έχει ταχύτητα στα άκρα, τόσο της άμυνας όσο και της επίθεσης. Για το Χαφέζ δεν υπάρχει αμφιβολία, ο Ούτσα είναι διαφορετικού στυλ αμυντικός, Δημητρίου και Φιλιώτης πάλι μπορούν να επιτεθούν με ταχύτητα, ερωτηματικό ο Καμπράλ τον οποίο είδαμε φέτος ελάχιστα. Μεσοεπιθετικά όλοι οι παίκτες μας μπορούν να δώσουν αυτά που ψάχνει ο κόουτς, προφανώς όμως προβάδισμα αποκτούν οι Χριστοφή-Μπαντιμπάγκα που είναι πιθανότατα οι πιο γρήγοροι ακραίοι στο νησί.

Όσον αφορά την επίθεση, τόσο ο Νικολα Στογίλκοβιτς, όσο και ο Αντρίγια Πάβλοβιτς που χρησιμοποιούσε ο κόουτς στην Τσουκαρίτσκι, ήταν επιθετικοί σχετικά γρήγοροι, με καλό κράτημα της μπάλας και εξαιρετική τεχνική. Μένει να δούμε αν ο κόουτς μπορεί να βρει αυτά τα στοιχεία στους Ρουσιά, Σέρινταν και Σκέμπρι. Πάβλοβιτς και Στογίλκοβιτς έχουν ύψος 1.89 και 1.85 αντίστοιχα αν αυτό λέει κάτι. Ο πρώτος είναι 21, ο δεύτερος 19 και έχει ήδη πωληθεί στη Μπράγκα!

Και τελειώνουμε με το μεγάλο πονοκέφαλο, το κέντρο της άμυνας. Ο ένας κεντρικός αμυντικός μας Μεντί μέχρι τη περασμένη εβδομάδα ήταν εκτός ομάδας, ο δεύτερος και ποιοτικότερος Ρούνιε το Γεννάρη αν δεν πληρώσουμε τη Νόρτζελαντ φεύγει, ο τρίτος Καντούτσης έπαιξε πολύ λίγο για να κριθεί. Το αποτέλεσμα ήταν στο ντέρμπι να παίξουν βασικοί οι αμυντικοί χαφ Ρόμαρικ και Γκουλόν που γνωρίζουν πολλά κιλά μπάλα, όμως είναι αργοί και έχασαν το Καβενάγκι εύκολα. Ο Μιλόγεβιτς θέλει πίσω παίκτες που ξέρουν μπάλα, θέλει όμως και ταχύτητα. Αν μπορούν οι 3+2 προαναφερθέντες να του δώσουν αυτά που θέλει δεν γνωρίζουμε, (η αλήθεια είναι αμφιβάλλουμε) πριν έρθει άλλωστε μια τουλάχιστον μεταγραφή στα μετόπισθεν ήταν δεδομένη.