Home TOP NEWS Τι περιμένουμε από το νέο

Τι περιμένουμε από το νέο

ball-150


Η διαδικασία εξεύρεσης προπονητή για την ΟΜΟΝΟΙΑ κορυφώνεται και ευχή όλων μας είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Έχουμε ήδη μπει στη δεύτερη μέρα της διακοπής για τα μπαράζ των Εθνικών Ομάδων, κάτι που σημαίνει πως ήδη χάνεται πολύτιμος χρόνος για το νέο να γνωρίσει την ομάδα μας και τους ποδοσφαιριστές του. Τι περιμένουμε όμως βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα από το νέο;

Βραχυπρόθεσμα, μέχρι την επανέναρξη, εκείνο που μπορεί να κάνει είναι να ανεβάσει ψυχολογικά την ομάδα, να μάθει το ρόστερ του, να αρχίσει να εξηγεί την φιλοσοφία του. Προπονητές που να γνωρίζουν τακτική υπάρχουν αρκετοί. Η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως δεν χρειάζεται μόνο tactician αλλά πολύ περισσότερα. Χρειάζεται ένα άνθρωπο που να καταφέρει να εφαρμόσει πολιτικές και κανονισμούς. Χρειάζεται ένα άνθρωπο να οργανώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Χρειάζεται κάποιον που θα την σπρώξει στο επόμενο επίπεδο και θα το πράξει δείχνοντας στους πάντες πως αυτή είναι η ομάδα ΤΟΥ.

Σε αυτό το σημείο να πούμε το προφανές. Για να καταφέρει οποιοσδήποτε προπονητής τα παραπάνω, χρειάζεται μια διοίκηση που θα σταθεί δυνατά δίπλα του. Έχουμε τονίσει πολλές φορές, πως θα προτιμούσαμε να έχει και ένα τεχνικό διευθυντή που θα φροντίσει πολλά πράγματα όσον αφορά την οργάνωση, τον καταμερισμό εργασιών και τις διασυνδέσεις. Ελπίζουμε πως την υστάτη θα παρθεί η απόφαση. Αλλιώς να καταλάβουν όλοι πως αν πορευτούμε στο μοντέλο προπονητή-manager, πρέπει να στηριχθεί σαν τέτοιος. Και πρέπει να έχει και την ανάλογη προσωπικότητα/φιλοσοφία. Η επιλογή της διοίκησης για τον προπονητή καθορίζει πολλά.