Home TOP NEWS Βλάνταν, βάλε το 1ο γκολ

Βλάνταν, βάλε το 1ο γκολ

afixi (4)


Άρχισε από χθες και επίσημα η εποχή Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο νέος τεχνικός των «πράσινων», του οποίου η πρόσληψη ήταν η πιο περιπετειώδης στην ιστορία του σωματείου, πήγε χθες το απόγευμα για πρώτη φορά στο «Ηλίας Πούλλος» και έκανε την πρώτη του προπόνηση.

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Η ΟΜΟΝΟΙΑ, ανέθεσε το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας σε ένα νέο άνθρωπο, με φιλοδοξίες και θετικά δείγματα γραφής από τη θητεία του στη Σερβική Τσουκαρίτσκι. Μέσα σε μια τριετία την οδήγησε δυο φορές στο Γιουρόπα Λινγκ και μία στην κατάκτηση του κυπέλλου. Η θετικότητα των δειγμάτων γραφής μεταφράζεται ως εξής: Ο Σέρβος προπονητής, έχει δείξει έργο στην ομάδα αυτή.

Εκείνο που δεν διαθέτει στο προπονητικό του προφίλ, είναι οι εμπειρίες  και οι αγωνιστικές παραστάσεις σε συνθήκες πίεσης στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας.  Αυτά, τα έχει βιώσει ως ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό και όχι ως προπονητής. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Αυτά που παρατέθηκαν πιο πάνω είναι καθαρά θεωρητικά και ασφαλώς δεν καθορίζουν τίποτα. Είναι όμως δεδομένα.

Μπορούμε να πούμε με απόλυτη σιγουριά ότι η διοίκηση της OMONOIAΣ θα στηρίξει σθεναρά τον προπονητή. Αυτό μας …λέει η πολυετής παρουσία του Δώρου Σεραφείμ στην προεδρία. Εκτός από την περίπτωση Κώστα Καϊάφα, που στηρίχτηκε όσο κανείς, μας έρχονται στο μυαλό από το παρελθόν, οι περιπτώσεις των Ανδρέα Μιχαηλίδη και Χενκ Χάουαρτ. Άλλες συνθήκες, άλλα δεδομένα διαφορετικά σε κάθε περίπτωση, άλλα ο Δώρος Σεραφείμ στις ώρες της πίεσης, στους στήριξε, μέχρι τελευταίας …ρανίδας. Τελικά αποχώρησαν …

Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που έχει περάσει τα μύρια όσα τα τελευταία χρόνια, έχει πρόθεση να στηρίξει το νέο προπονητή, με την προσδοκία ότι  θα έλθουν οι καλύτερες μέρες. Θέλει επίσης να δει, επιτέλους, έναν προπονητή να ριζώνει στον πάγκο και να πάψει να βλέπει κάθε λίγο και λιγάκι, αλλαγή στο πόστο, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Σέρβος, είναι ο δωδέκατος προπονητής που κάθεται στον πάγκο τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο κόσμος θα αρχίσει να πιέζει, όταν μετά από πάροδο ενός χρονικού διαστήματος, δεν διαπιστώσει αλλαγή.

Τι είναι αυτό που περιμένει ο κόσμος; Να δει την ΟΜΟΝΟΙΑ να κάνει, επί τέλους, αυτό που δεν έκανε, από αρχή της σεζόν. Να παίξει δηλαδή το ποδόσφαιρο που αρμόζει στην αξία του υλικού της. Υλικό, που με βάση τη γενική εκτίμηση, είναι επαρκέστατο και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από καμιά ομάδα στο πρωτάθλημα. Ο Λουτσιάνο Μπεμπέ στην πρόσφατη συνέντευξη  που παραχώρησε στην 24sports, είπε ότι  «το υλικό της ομάδας είναι για τίτλο».

Το «θέλω» του κόσμου, σε πιο πρακτική βάση. Να δει την ομάδα του να παίζει όπως έπαιξε στο ντέρμπι με το Αποέλ. Αυτό αποτελεί το πρώτο ζητούμενο για το νέο προπονητή. Αν το καταφέρει, βάζει το πρώτο γκολ στις καρδιές του κόσμου.