Home TOP NEWS Η διαιτησία σε ελεύθερη πτώση

Η διαιτησία σε ελεύθερη πτώση

ag12-omonoia-enp-a (28)


Έπιασε πάτο, δεν πάει παρακάτω! Η διαιτησία πήρε την κάτω βόλτα και δεν έχει σταματημό. Όσο περνούν οι αγωνιστικές τα λάθη είναι πιο συχνά και «χοντρά». Απ’ αυτά που βγάζουν μάτια, τα βλέπουν όλοι εκτός από τους διαιτητές. Το σκηνικό που παρακολουθήσαμε στους αγώνες της 16ης αγωνιστικής με πρωταγωνιστή τη διαιτησία δεν είχε προηγούμενο. Σε όλα τα ματς της αγωνιστικής έγιναν τραγικά λάθη και δικαιολογημένα έβγαλαν έξω από τα ρούχα τους ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες και οπαδούς.

Του Κώστα Καλλή, goal.philenews.com

Δυστυχώς το επισημάναμε επανειλημμένα ότι η διαιτησία νοσεί και χρειάζονται ριζικές αλλαγές, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Παρά μόνο τώρα, που τα λάθη ήρθαν μαζεμένα και οι φωνές πιο έντονες, ο πρόεδρος της ΚΟΠ έκανε λόγο ότι: «Η υπομονή έχει εξαντληθεί. Η ανοχή έχει χτυπήσει κόκκινο». Αυτό είχε γίνει προ πολλού και όχι τώρα, μετά από δεκάδες συνεχόμενα λάθη της διαιτησίας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η αδιαφορία και η ατιμωρησία στον χώρο της διαιτησίας, και δεν έχει να κάνει μόνο με τους διαιτητές, αλλά και αυτούς που τους ορίζουν αλλά και τους βαθμολογούν, οδήγησαν τα πράγματα σ’ ένα επικίνδυνο σημείο. Η διαιτησία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και ο άντε τώρα να δώσεις λύση κύριε πρόεδρε της ΚΟΠ. Δεν νομίζεις ότι αργήσατε;

Ο κόσμος δεν έχει να φάει, και δεν είναι σχήμα λόγου, και οι διαιτητές αμείβονται με 620 ευρώ τη διαιτησία! Ναι, για 90 λεπτά που θέλουν να κάνουν τους «άρχοντες» στους αγωνιστικούς χώρους και αποτελούν πολλές φορές τους ηθικούς αυτουργούς επεισοδίων με τις αποφάσεις τους, βάζουν στην τσέπη τους το πιο πάνω υπέρογκο ποσό. Όσο για τους επιπρόσθετους, είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία. Παίρνουν κι αυτοί ένα σωρό λεφτά για να παρακολουθούν ποδόσφαιρο, αφού όταν γίνει μπροστά τους μια παράβαση δεν είδαν. Όπως ο Σκαπούλλης στο πρόσφατο ντέρμπι στο ΑΕΛ – Απόλλων.

Έγινε λόγος στην αρχή της σεζόν για επαγγελματική διαιτησία. Τι άλλο πρέπει να γίνει μετά τα πρόσφατα τραγικά λάθη για να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο; Η ΚΟΠ κρατά και το καρπούζι και το μαχαίρι. Όσο αργοπορεί να ενεργήσει το πρόβλημα θα διογκώνεται με άγνωστες συνέπειες.