Home TOP NEWS Οι παικταράδες που αγαπήσατε

Οι παικταράδες που αγαπήσατε

leandro-2010-201514


Αναμενόμενα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την καλύτερη μεταγραφή Ιανουαρίου, αν και περιμέναμε το Μιχαλάκη να κοντράρει λίγο περισσότερο το Λεάντρο. Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ξέρει να εκτιμάει αυτούς που πρόσφεραν στην ομάδα του και ανέδειξε ως κορυφαίους τρεις, τους Λεάντρο, Μιχάλη Κωνσταντίνου και Αντρέ Άλβες. Κοινή συνισταμένη και στις 3 περιπτώσεις πάντως πως έφυγαν με λανθασμένο τρόπο, ενώ είχαν ακόμα να προσφέρουν.

Λεάντρο (39%)

leandro-2010-20152

Παρόν σε κάθε μεγάλη στιγμή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ την τελευταία 5ετία ο Βραζιλιάνος ήρθε μάλλον αθόρυβα τον καιρό των μεγάλων “μπαμ” και “μπουμ” αλλά μπήκε στη καρδιά όλων των ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ. Ο Λέο κατέκτησε με την ΟΜΟΝΟΙΑ 1 πρωτάθλημα (στο οποίο είχε καταλυτικό ρόλο), 2 κύπελλα και 2 Σούπερ Καπ. Έπαιξε αριστερός μπακ, αμυντικός μέσος, αριστερό εξτρέμ, δεκάρι και εσχάτως κεντρικός αμυντικός μετά από 8 μήνες απουσία! Πέτυχε γκολ σε αιώνιο ντέρμπι, λίγο έλειψε να μας βάλει σε ομίλους με εκείνη τη καταπληκτική του εμφάνιση στο Χάρκοβο, έδινε πάντα το 100%. Πρόσφερε σε κάθε πόστο που τον χρειαστήκαμε, ποδοσφαιρικό και όχι μόνο, αφού όταν χρειάστηκε οι παίκτες να γυρίζουν χωριά και συλλόγους για την οικονομική εκστρατεία το έκανε με χαρά. Δεν είναι μόνο μια από τις καλύτερες μεταγραφές Ιανουαρίου, είναι μια από τις καλύτερες μεταγραφές της ιστορίας μας.

Αυτή η ιστορία θα μπορούσε βέβαια να έχει πολύ καλύτερο τέλος. Η αποχώρηση του Λέο ήταν το πρώτο λάθος του προγραμματισμού του προηγούμενου καλοκαιριού. Η ανανέωση του έπρεπε να ήταν το πρώτο βήμα διατήρησης του κορμού. Αντί αυτού, η ΟΜΟΝΟΙΑ του είπε όχι στο 2ετές συμβόλαιο που ζητούσε και ο Λέο επέστρεψε στο ουγγρικό πρωτάθλημα.

Μιχάλης Κωνσταντίνου (26%)

mixalakis10-11a

“Μιχαλάκη, είσαι τρέλα, είσαι τρέλα με τη πράσινη φανέλα”, ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα κάθε φορά που το τανκ από το Παραλίμνι κάρφωνε τα αντίπαλα δίκτυα. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ήταν άξιος συνεχιστής της παράδοσης που θέλει την ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει σπουδαίους φορ στην εντεκάδα της. Πραγματικός άρχοντας μέσα στο κουτί, λάτρευε να σκοράρει στα ντέρμπι, ενώ στον αέρα ήταν αδύνατο να τον σταματήσεις. Το γκολ του που έμεινε για πάντα χαραγμένο στις καρδιές των ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ ήταν φυσικά εκείνο στο 90 με το Αποέλ, με το οποίο σφραγίσαμε το πρωτάθλημα, δεν ήταν όμως το μόνο σημαντικό. Σκόραρε και σε τελικό κυπέλλου και γενικά στα ντέρμπι “γλεντούσε” τους αντιπάλους.

Έφυγε το 2012 με το χειρότερο δυνατό τρόπο και όχι με δική του υπαιτιότητα. Η κόντρα του με τον τότε υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος γνωστή, το αγαπημένο σπορ εκείνης της εποχής ήταν η λασπολογία και οι μπούρδες περί κακών εργομετρικών αποτέλεσαν το τέλος του. Κρίμα, γιατί ο Μιχάλης είχε πολλά να προσφέρει και σαν παίκτης αλλά και από πόστο μετά. Επιμένουμε πάντως πως ακόμα και τώρα η σχέση πρέπει να αποκατασταθεί και ο Μιχάλης να αναλάβει ρόλο στο σωματείο.

Αντρέ Άλβες (12%)

Μια περίπτωση που μας πονάει κάθε εβδομάδα, αφού ο καλύτερος επιθετικός του πρωταθλήματος (σ.σ. η διαφορά με το Καβενάγκι είναι τα πέναλτι) είναι πρώην πράσινος, ο οποίος ήθελε το καλοκαίρι να ξαναβάλει τριφύλλι στο στήθος.

Ο Αντρέ Άλβες ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ Γενάρη του 2012 με το βιογραφικό του να ξεκαθαρίζει ένα πράγμα: ο άνθρωπος είναι μηχανή του γκολ. Επιβεβαίωσε τη φήμη που το συνόδευε πολύ νωρίς, αφού αν και ανέτοιμος σκόραρε στο ντεμπούτο του και τους πρώτους έξι μήνες παρουσίας του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, πρόλαβε να της χαρίσει κύπελλο με γκολ του στον τελικό με την ΑΕΛ.

Η απόφαση του Νεόφυτου Λάρκου και εν συνεχεία του Τόνι Σαβέφσκι να τον χρησιμοποιούν εκ περιτροπής με τον Άλβες, αποδείχθηκε αντιπαραγωγική για την Βραζιλιάνο μέχρι που ο ίδος πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Πέτυχε 16 γκολ σε ένα γύρο και μαζί με τους Ασσίς και Χριστοφή, ήταν πρωτεργάτες στο καλύτερο ποδόσφαιρο που είδαμε για χρόνια, με προπονητή το Σαβέφσκι.

Με το τέλος της χρονιάς, η ΟΜΟΝΟΙΑ επιδίωξε να τον πωλήσει, αν και ο ίδιος για λόγους οικογενειακούς, ήθελε να μείνει στη Κύπρο. Τελικά λίγο τα λεφτά από το Ντουμπάι και λίγο το ότι είχε μια κόντρα με το Σαβέφσκι μετά το ισόπαλο 0-0 με την Ανόρθωση στα πλέι οφ, όπου ο κόουτς χρησιμοποίησε τον Φρέντι βασικό, είχαν σαν αποτέλεσμα ο Άλβες να δεχθεί να μετακινηθεί. Φέτος ήθελε να έρθει, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν διαχειρίστηκε σωστά την υπόθεση και τα γκολ του απολαμβάνει η επίδοξη πρωταθλήτρια ΑΕΚ.