Home TOP NEWS Η θεραπεία

Η θεραπεία

kazamias-ag12-omonoia-enp (1)


Όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ έκανε εκείνη την εξαιρετική εμφάνιση στο ισόπαλο ντέρμπι με το Αποέλ, οι οπαδοί της είπαν ότι η ομάδα αυτή έχει πολλές δυνατότητες. Η ισοπαλία με την ΕΝΠ, συνοδευομένη από μια νέα κακή εμφάνιση έφερε τη γκρίνια και τη μηδενιστική κριτική. Είναι αυτονόητο, ότι η εκτίμηση για μια ομάδα, δεν γίνεται ανάλογα με το εκάστοτε αποτέλεσμα, αλλά συνολικά. Ασφαλώς και συνολικά, η ΟΜΟΝΟΙΑ, δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόσμου της.

Του Πέτρου Παπαγιώργη, 24sports.com.cy

Τα περί έλλειψης πάθους και εμφάνισης συμπτωμάτων αδιαφορίας, δεν είναι ποδοσφαιρικά επιχειρήματα. Ποδοσφαιρικό επιχείρημα είναι το ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ διαθέτει γενικά καλό υλικό (τα περί φτωχού ρόστερ, αποτελούν οπαδίστικες εν θερμώ υπερβολές, εκφραζόμενες, ανάλογα με την… ανά Κυριακή, καλή, ή κακή απόδοση του κάθε ποδοσφαιριστή), αλλά είναι μια κακά δομημένη ομάδα, που σταδιακά χάνει τη νοοτροπία νικητή, όχι μόνο λόγω της κακής της φετινής  δόμησης, αλλά και λόγω των μαζεμένων αποτυχιών των τελευταίων χρόνων (από το 2010 έχει να πάρει πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα δεν έχει κάνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση, όταν την έχουν κάνει άλλες πέντε Κυπριακές ομάδες). Η κακή δόμηση της ομάδας είναι αποτέλεσμα του τραγικού σχεδιασμού του καλοκαιριού, που άφησε αμανάτι, την απουσία σέντερ φορ (αν είναι δυνατόν), καθαρού σέντερ μπακ – στυλοβάτη της άμυνας και μια… συλλογή αριστερών μπακ.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, μετά και το προχθεσινό παιχνίδι, θα πρέπει να έχει πλήρη αντίληψη του υλικού που έχει στα χέρια του. Αυτό συμπεραίνεται και από τις ορθές διαπιστώσεις που έχει κάνει δημόσια για την εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι.

Οι διαπιστώσεις αποτελούν τη διάγνωση. Το ζητούμενο όμως είναι η θεραπεία. Μέρος της θεραπείας, είναι ασφαλώς η ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο, στις θέσεις που όλοι ξέρουμε. Από κει και πέρα (αυτό είναι πιο άμεσο και πρέπει να γίνει, κατά το δυνατόν, πριν τις μετεγγραφές) είναι το «φορμάρισμα» μιας ομάδας, που θα σταθεροποιήσει απόδοση, θα επιβάλλεται στο γήπεδο, θα έχει ισορροπία στις γραμμές, με ένα κέντρο που θα αποτελεί το πιο νευραλγικό  γρανάζι της μηχανής και όχι ένα κέντρο βραδύτητας, που να δημιουργεί εικόνες   δυσλειτουργίας  και… άπλας γραμμών. Μια ομάδα, που να πείθει ότι μπορεί να κυνηγήσει στόχους. Έστω και συμβατικούς για την ιστορία της.