Home TOP NEWS “Με θέλουν ομάδες από Κύπρο”

“Με θέλουν ομάδες από Κύπρο”

Perez (3)


Συνέντευξη σε μέσα της πατρίδας του παραχώρησε ο Ματίας Πέρεζ. Ο Ουρουγουανός ανάμεσα σε άλλα τόνισε πως το επίπεδο στη Κύπρο είναι χαμηλό, αλλά και πως μένει στο νησί μας γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Πιο κάτω κάποια από τα πιο σημαντικά που είπε:

Για το πώς πήρε την απόφαση να έρθει και το επίπεδο που βρήκε

«Υπήρχε ενδιαφέρον και έπρεπε να αποφασίσω άμεσα γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ έπρεπε να παίξει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Είχα την ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη και τότε η επιλογή μου φαινόταν πολύ καλή, γρήγορη και συγκεκριμένη. Το να παίξω στο Γιουρόπα Λιγκ με δελέασε αρκετά.».

Για τον τρόπο που τέθηκε εκτός πλάνων

«Έμεινα έκπληκτος για το ότι δεν υπολογιζόμουν, γιατί ήταν 31 Αυγούστου και δεν είχα χρόνο να πάω σε άλλη ομάδα. Έμαθα ότι έκαναν κινήσεις για να φέρουν παίκτες τελευταία στιγμή και αποφάσισαν να φύγουν κάποιοι και να έρθουν άλλοι. Δεν μπορούσα να παίξ, ενώ δεν με άφηναν να προπονηθώ με την υπόλοιπη ομάδα. Ο κόσμος με στήριζε και αντιδρούσε ακόμα και για τον πρόεδρο, αλλά δεν ήταν κάτι που μου άρεσε, γιατί βρισκόμουν στη μέση. Ακόμα και οι εφημερίδες έγραφαν πως έπρεπε να μου επιτραπεί να επιστρέψω, γιατί πήγαινα και έβλεπα τους συμπαίκτες μου σε κάθε παιχνίδι. Η Κύπρος είναι μία μικρή χώρα όπου τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ σημαντικά».

Για το επίπεδο στη Κύπρο

« Το ποδόσφαιρο είναι ερασιτεχνικό και με διακοπές, κάτι που ανακάλυψα στην πορεία. Επιπλέον, είναι κάποιες ομάδες που διώχνουν τους παίκτες αν δεν κερδίσουν τα παιχνίδια. Επίσης υπάρχουν πολλά στοιχήματα και πολλές συμφωνίες».

Για τη κατάσταση στις ομάδες και τη παραμονή του εδώ

« Γνώρισα αρκετό κόσμο, μία άλλη κουλτούρα και έγινα πιο ανοικτόμυαλος. Στην Ουρουγουάη οι παίκτες μίας ομάδας είμαστε οικογένεια, όχι όμως και στην Κύπρο. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν δύο Κύπριοι και οι άλλοι είναι ξένοι με διαφορετικές παραδόσεις, γλώσσες, θρησκείες. Έτσι είναι δύσκολο γι’ αυτούς να πετύχουν.

Ακόμη μένω στην Κύπρο, γιατί υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από άλλες ομάδες».