Home TOP NEWS Μία απόκρουση… ένα πρωτάθλημα

Μία απόκρουση… ένα πρωτάθλημα

https://youtu.be/UPrQRWmm3Gs?t=23m24s


Με αφορμή την επίσκεψη του Στέφαν Μπράσας στο νησί, αρκετοί φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θυμήθηκαν τις σπουδαίες επεμβάσεις του Γερμανού γίγαντα τη περίοδο 2002/03. Ο Μπράσας ήταν από τους λόγους που η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα εκείνη τη σεζόν καθώς σε πολλά παιχνίδια είχε “κατεβάσει τα ρολά”.

Την πιο σημαντική όμως απόκρουση μας θύμισε ο αναγνώστης Ηλίας. Ήταν δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε με την ΟΜΟΝΟΙΑ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό ενώ βρισκόταν στο +2. Ο Μπράσας κάνει μία απίστευτη απόκρουση στις καθυστερήσεις του αγώνα και δεν επιτρέπει στον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει σε 1-1. Η απόκρουση στο 23:25 του βίντεο πιο πάνω.

Η ταυτότητα του αγώνα από το αρχείο του Φιλελεύθερου:

Σκόρερ: Καϊάφας (45’)
Κάρτες: Φιλίππου, Αποστόλου/ Κοντολεύτερος, Παναγιώτου, Ιωακείμ
Διαιτητής: Λοΐζου
Βοηθοί: Ξάνθου, Πλατής
Θεατές: 12.187
Ημίχρονο: 0-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
01. Σιμεούνοβιτς, 02. Φιλίππου, 03. Αποστόλου, 27. Γκάισερ, 05. Σπύρου, (18. Τζέντοβιτς, 56’), 06. Κυριάκου, (24. Νικολάου, 89’), 28. Χριστοφή, (07. Ηλία, 46’), 08. Φιλιώτης, 09. Κόσλεϊ, 21. Θεμιστοκλέους, 11. Μαγκαφίνης.

ΟΜΟΝΟΙΑ
01. Μπράσας, 02. Θεοδότου, 03. Ιωακείμ, 04. Παναγιώτου, 24. Μ. Νικολάου, 06. Χάμπερ, (33. Χαραλάμπους, 72’), 20. Καϊάφας, (10. Μιχάηλοβιτς, 86’), 08. Χ. Νικολάου, 09. Ράουφμαν, 21. Γεωργίου, 11. Κοντολεύτερος, (07. Στεπάνοβιτς, 81’).

Το φιλμ του αγώνα
18’: Συνδυασμός Θεοδότου- Ράουφμαν και σουτ Κοντολεύτερου, ο Σιμεούνοβιτς, απέκρουσε
35’: Νέα απόκρουση Σιμεούνοβιτς σε σουτ Κοντολεύτερου
45’ (+): Ο Γεωργίου από αριστερά έκανε επέλαση και σέντρα ακριβείας, ο Καϊάφας πετάχτηκε στον κενό χώρο και με κεφαλιά πέτυχε το «χρυσό γκολ»
46’: Φάουλ από τον Καϊάφα, αλλά ο Παναγιώτου εξ επαφής δεν πρόλαβε την μπάλα
53’: Εξαιρετικός συνδυασμός Καϊάφα – Θεοδότου – Ράουφμαν κι ο Μάρκος αστόχησε στο τσακ.
57’: Ο Ιωακείμ έσωσε (κόρνερ) στο κοντινό σουτ του Φιλιώτη.
60’: Ανατροπή Θεοδότου από Αποστόλου στην επανορθωτική. Ήταν πέναλτι, αλλά ο Λοΐζου είχε αντίθετη άποψη
66’: Εκπληκτική διπλή ευκαιρία, με Καϊάφα (πλασέ) και κολλητό άστοχο σουτ Κοντολεύτερου
89’: Μεγάλη ευκαιρία με τον Ράουφμαν, που ήταν σε καλή θέση, αλλά προτίμησε να ντριμπλάρει και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού
90’ (+): Ευκαιρία ο Ολυμπιακός με τον Νικολάου, που πλάσαρε μόνος από κοντά, μα ο Μπράσας με μπλονζόν έκανε την απόκρουση του αγώνα!

Τι δήλωσαν
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Λούη Λοΐζου, που έκανε μια ακριβοδίκαιη διαιτησία. Στο α’ μέρος το παιχνίδι ήταν ισοζυγισμένο, ήταν δυνατό, με νεύρα και άγχος και από τις δυο πλευρές. Η Ομόνοια ευτύχησε να πετύχει γκολ και να προηγηθεί στη λήξη του ημιχρόνου. Στο β’ μέρος η Ομόνοια άρχισε καλά, όμως στη συνέχεια η πρωτοβουλία ανήκε στον Ολυμπιακό, που πίεσε και μπορούσε να ισοφαρίσει. Συγχαρητήρια στην Ομόνοια για τη νίκη της, η οποία με το τρίποντο που πήρε πρέπει να θεωρείται πρωταθλήτρια».

ΟΜΟΝΟΙΑ: TONI ΣΑΒΕΦΣΚΙ
«Κατ’ αρχήν δίδω τα συγχαρητήρια μου στους παίκτες και στον κόσμο μας, οι οποίοι ήταν όλο το παιγνίδι. Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά τον αγώνα, όμως σταθήκαμε στη συνέχεια ψύχραιμα και πήραμε αυτό που θέλαμε. Απόψε όλοι δικαιούνται να πανηγυρίζουν τη νίκη. Εγώ στο σχολείο δεν ήμουν καλός στα μαθηματικά, αλλά ξέρω ότι τον γαμπρό τον ξυρίζουν στο τέλος. Έχω να πω τούτο: ο Θεός αγαπά τον κλέφτη αλλά αγαπά και το νοικοκύρη».