Home TOP NEWS “Ο Μιλόγεβιτς μας έκανε αυτό που είμαστε”

“Ο Μιλόγεβιτς μας έκανε αυτό που είμαστε”

filipstojkovic


Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς άφησε τη Τσουκαρίτσκι για να αναζητήσει το επόμενο βήμα της καριέρας του, οι συμπατριώτες του όμως ακόμα τον αποθεώνουν σε κάθε ευκαιρία. Η Τσουκαρίτσκι συνεχίζει στο μονοπάτι που την έβαλε ο τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, είναι αυτή τη στιγμή δεύτερη στο σέρβικο πρωτάθλημα (σ.σ. δεύτερη την άφησε ο κόουτς και μετά από διπλό επί της Παρτιζάν) και οι ποδοσφαιριστές θεωρούν “υπαίτιο” για την πορεία το Μιλόγεβιτς.

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Σερβίας, διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της χώρας και στον προθάλαμο της Αντρών, ο Φίλιπ Στόικοβιτς, που θεωρείται “δημιούργημα” του Μιλόγεβιτς, μίλησε για την εκπληκτική πορεία της ομάδας του και τη συνέχεια. Και είχε μόνο καλά να πει για το κόουτς:

“To 2015 ήταν η πιο πετυχημένη χρονιά της ιστορίας μας. Πήραμε κύπελλο, τερματίσαμε 3οι και βγήκαμε Ευρώπη, τώρα είμαστε στη δεύτερη θέση και είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι οπωσδήποτε εκπληκτικό να είσαι μέλος αυτής της πορείας. Αξίζουμε να ξεκουραστούμε γιατί ακολουθεί μάχη. Η Παρτιζάν θα μας πιέσει πολύ στο δεύτερο γύρο ενώ πιο πίσω είναι η Βοϊβόντινα. Ο σύλλογος θα εξετάσει και το ενδεχόμενο ενίσχυσης”, ήταν τα πρώτα λόγια του Στόικοβιτς που στη συνέχεια ρωτήθηκε που οφείλεται αυτή η πορεία.

“Πρώτα από όλα τα εύσημα πρέπει να πάνε στο Μιλόγεβιτς. Όλοι εμείς, ειδικά οι νεαροί παίκτες, βρεθήκαμε από την ανυπαρξία να είμαστε αυτοί που είμαστε. Στο Μιλόγεβιτς οφείλονται αυτά, αυτός μας έκανε αυτό που βλέπετε σήμερα. Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ήρθε αποκλειστικά γιατί έκλεισε ο κύκλος, θα κουραζόμασταν ο ένας τον άλλο και μας έκανε καλό. Πρέπει να είμαστε περήφανοι και για το νέο προπονητικό τημ γιατί μείναμε στο σωστό δρόμο και παίζουμε καλά.”

Ο Στόικοβιτς πάντως αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ, στην οποία φημολογείται πως ο Μιλόγεβιτς θέλει να φέρει παίκτη στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Μπορεί όμως το κυπριακό πρωτάθλημα να αποτελέσει δελεάρ για ένα 22χρονο με τόση προοπτική; Όταν ρωτήθηκε ο ίδιος για το μέλλον του και τη φημολογία ότι επιστρέφει στον Ερυθρό Αστέρα, είπε χαρακτηριστικά:

“Εξαρτάται πρώτα από όλα από το σύλλογο. Ο τεχνικός διευθυντής Ματιγιάσεβιτς μου είπε πως προτιμούν να με δώσουν σε σύλλογο εκτός Σερβίας. Θα δούμε αν θα μείνω εδώ ή θα πάω εξωτερικό.”