Home TOP NEWS «Την προσφορά στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν τη συνδέω με αξίωμα»

«Την προσφορά στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν τη συνδέω με αξίωμα»

katsourides


Το όνομα του Νίκου Κατσουρίδη αναφέρεται συχνά πυκνά σε φήμες σχετικές με το συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μάλιστα είχε ακουστεί -πάντα σε επίπεδο φημολογίας- ακόμα και για τη προεδρία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ανδρούλα Ταραμουντά για λογαριασμό της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο ίδιος αναφέρει πως η όποια προσφορά του στο σωματείο, δεν σχετίζεται άμεσα με συμμετοχή του στο συμβούλιο. Σχολίασε επίσης γενικά την σχέση του με την ΟΜΟΝΟΙΑ και το τωρινό διοικητικό συμβούλιο. Αναλυτικά:

Σε ερώτηση εάν τον ενδιαφέρει η προεδρία του σωματείου, ενόψει και των εκλογών τον προσεχή Μάιο αφού πρώτα του επισημάνθηκε η αγάπη του γα την ΟΜΟΝΟΙΑ , είπε αρχικά: «Το ποδόσφαιρο μπορεί να επιτελέσει ένα σημαντικό κοινωνικό ρόλο στην κάθε κοινωνία και από αυτό απορρέει και η αγάπη μου πρώτα για το άθλημα και μετά για την ομάδα μου, η οποία πρεσβεύει ιστορικά αλλά και σήμερα πράγματα τόσο για τον αθλητισμό όσο και την κοινωνία με τα οποία ταυτίζομαι.

Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα λαϊκό, άθλημα των μαζών, και αυτό αποτελεί την ειδοποιό διαφορά του ποδοσφαίρου με πολλά άλλα αθλήματα. Δυστυχώς, έχει κυριαρχηθεί πλέον από συμφέροντα και αξίες ξένες προς το ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ρόλο να διαδραματίσει μέσα στις σύγχρονες κοινωνίες».

Ακολούθως, ο Νίκος Κατσουρίδης αναφέρθηκε στην σχέση του με την ΟΜΟΝΟΙΑ. «Η σχέση μου με την ΟΜΟΝΟΙΑ, όπως πολύ ορθά λέτε, χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, όντας μικρό παιδί και σε συνθήκες πολύ διαφορετικές από τις σημερινές. Την ακολουθώ από τα 4 μου χρόνια. Από τον καιρό που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν μέσα στο γήπεδο να παρακολουθώ και να στηρίζω την ομάδα μου. Και όντως είναι μια σχέση αγάπης και έγνοιας.

Σε κάθε περίπτωση και σε κάθε χρονική συγκυρία, με ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά η ομάδα μου σε όλα τα επίπεδα: αγωνιστικά, οικονομικά, κ.τ.λ.», είπε και συνέχισε: «Με ενδιαφέρει η ΟΜΟΝΟΙΑ να επανέλθει στη θέση που της αξίζει. Σταθερή πρωταγωνίστρια στο πρωτάθλημα και με επιτυχή παρουσία στην Ευρώπη. Με ενδιαφέρει να παραμείνει το δημοφιλέστερο σωματείο της Κύπρου, εκσυγχρονισμένο οργανωτικά, χωρίς να απολέσει τη λαϊκή του βάση, και υγιές οικονομικά.

Κάθε τέτοια προσπάθεια θα τη στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις ως μέλος του σωματείου και ως οπαδός της ομάδας. Στο παρελθόν έχω βοηθήσει πολλές φορές την ομάδα και τον κόσμο της με πολλούς τρόπους χωρίς να είμαι στο Συμβούλιο οπόταν την προσφορά στην ομάδα μου δεν τη συνδέω με εκλογή σε κανένα αξίωμα. Και τώρα, όποτε και αν μου ζητηθεί, θα βοηθήσω όσο μπορώ».

Καταλήγοντας, ανέφερε: «Η ομάδα έχει ένα συμβούλιο που επιτελεί σημαντική δουλειά, ιδιαίτερα προς την κατεύθυνση της οικονομικής εξυγίανσης. Προς αυτή την κατεύθυνση όλοι πρέπει να βοηθήσουμε. Τώρα, αν υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις για το πώς επιτελεί τα καθήκοντά του ένα δοσμένο Δ.Σ., το θεωρώ φυσιολογικό, φτάνει αυτό να γίνεται μέσα σε σωστά πλαίσια».