Home TOP NEWS Έχουν αποφασίσει

Έχουν αποφασίσει

ag12-omonoia-enp-a-Vladan-Milojevic (57)


Την περίοδο που έψαχνε προπονητή η ΟΜΟΝΟΙΑ, θυμάστε ότι είχε γίνει μια παρέλαση ονομάτων, περιλαμβάνουσα και ονόματα, όπως τον Γερμανό Γενς Κέλερ, τον Ολλανδό Μάριο Μπέιν και τον Πολωνό Ματσέι Σφόρζα.

Τελικά η παρέλαση τερματίστηκε με την πρόσληψη Βλάνταν Μιλόγεβιτς, που από πλευράς βιογραφικού, υστερούσε από τους άλλους υποψήφιους. Η τριετής θητεία του στη Σερβική Τσουκαρίκι, (όπου έδειξε έργο), δεν γέμιζε και πολύ το μάτι των Ομονοιατών, που προτιμούσαν ένα προπονητή με πείρα στον πρωταθλητισμό. Αυτήν την πείρα τη διέθετε, αλλά ως ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟ όπου κάθισε για τρία χρόνια.

Του Πέτρου Παπαγιώργη / 24sports.comcy

Οι αριθμοί δίνουν μια εικόνα βελτίωσης σε σχέση με την προ Μιλόγεβιτς εποχή. Η διάσταση όμως των πραγμάτων βρίσκεται πίσω από τους αριθμούς. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, αφού φρόντισε πρώτα να μάθει για την ιστορία της ομάδας, μελέτησε τα πράγματα, εντόπισε τις αδυναμίες, που ήταν αρκετές, και αφορούσαν περισσότερο στη λειτουργία της και λιγότερο στο υλικό της, ενώ στρώθηκε ταυτόχρονα στη δουλειά.

Σταδιακά θέτει τη σφραγίδα του, καταφέρνοντας να αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τα πράγματα. Η ομάδα έμπαινε στο γήπεδο και έδειχνε ότι δεν ήξερε πώς να φτάσει στο στόχο. Τώρα μπαίνει για τον αγώνα και το δείχνει από την αρχή. Υπάρχει πλάνο, πειθαρχία στην τακτική, προσανατολισμός και γνώση του πως με αυτόν τον προσανατολισμό θα φθάσει στο στόχο. Ειδικότερα έχει καταφέρει να κάνει την ομάδα να λειτουργεί σχεδόν ιδανικά στον μεσοαμυντικό χώρο, όπου ο συγχρονισμός των κινήσεων των ποδοσφαιριστών είναι υποδειγματικός και αποτελεσματικός και δύσκολα επιτρέπει στον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες.

Πριν έλθει ο Μιλόγεβιτς, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έπειθε ούτε και τον πιο φανατικό οπαδό της ότι έχει τη δυνατότητα να πάρει μια από τις προνομιούχες θέσεις στο τέλος του πρωταθλήματος. Τώρα όλοι το πιστεύουν αυτό.

Πέρα από τα καθαρά τεχνικά θέματα, έχει κερδίσει τους πάντες με τη συμπεριφορά του. Η προσέγγιση του προς τους ποδοσφαιριστές είναι εξαιρετική. Το λένε όλοι τους άλλωστε, στις ιδιωτικές τους συζητήσεις. Στην δε επικοινωνιακή πτυχή, παίρνει άριστα. Είναι κάτι που το βλέπουμε στις τοποθετήσεις του, μετά τους αγώνες. Συνήθως μακρηγορεί, αλλά μιλά …ποδοσφαιρικά. Διαθέτων ευθύτητα και σοβαρότητα.

Όσο για την τομέα της πειθαρχίας, είδατε τι έγινε με τους Ερολντ Γκουλόν και Ούτσα Λομπιανίτζε. «Δεν τους θέλω» είπε στη διοίκηση. Και δεν ξαναείδαν ενδεκάδα. Μέχρι που αποχώρησαν.

Όταν είχε έλθει στην Κύπρο, στην πρώτη του επαφή με την ΟΜΟΝΟΙΑ, ο ίδιος πρότεινε εξάμηνο συμβόλαιο. «Να δείτε τη δουλειά μου και αποφασίζετε για το μετά», είπε στους ανθρώπους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Επίσημα, δεν υπάρχει κάτι περί τούτου, αλλά οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι οι διοικούντες, έχουν ήδη αποφασίσει.