Home TOP NEWS Match Report: Λάθη, δυστοκία, Νικολαΐδης, πισωγύρισμα…

Match Report: Λάθη, δυστοκία, Νικολαΐδης, πισωγύρισμα…

ag21-pafos-omonoia 50 (25)


Στο 25′ ο Σέρινταν σκόραρε και όλα έδειχναν να παίρνουν το δρόμο τους. Η συνέχεια ήταν βγαλμένη από το χειρότερο μας εφιάλτη αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ απώλεσε κάποιες μεγάλες ευκαιρίες, έκανε σοβαρά λάθη στην άμυνα, είχε απέναντι της και ένα ανεκδιήγητο Νικολαΐδη και έχασε τελικά από τη Πάφο με 2-1. Πρώτη ήττα από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Α’ ημίχρονο

Αναγνωριστικό το πρώτο δεκάλεπτο. Δυο επιθέσεις με προϋποθέσεις – μια για κάθε ομάδα – δεν έφεραν μεγάλη φάση. Τελικά στο 12′ στην πρώτη επίσκεψη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με αξιώσεις, ο Νικολαΐδης της αρνήθηκε πέναλτι. Ο Σέρινταν έκανε κίνηση από αριστερά και συρτή μπαλιά, ο Αλαμπί έπεσε και η μπάλα κτύπησε στο χέρι του, ο ρεφ δεν έδωσε κάτι. Στην επόμενη φάση η ομάδα μας είδε τον Κοδίνα να της λέει όχι εις διπλούν. Πρώτα σε σουτ του Χαφέζ απέκρουσε ασταθώς και στη συνέχεια νίκησε εξ επαφής τον Ασσίς στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Από τη φάση αυτή και για ένα δεκάλεπτο, δεν είδαμε άλλες ευκαιρίες και ενώ η Πάφος κέρδιζε μέτρα. Ο Μιλόγεβιτς ζήτησε από τους μέσους του να παίξουν πιο γρήγορα και τους ακραίους μπακ να ανέβουν ψηλά. Σε ένα ανέβασμα ο Καρλίτος στο 25′ έβγαλε σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Κίλιαν Σέρινταν με σουτ στη κίνηση άνοιξε το σκορ και φάνηκε να αλλάζει τα δεδομένα του παιχνιδιού!

Γράψαμε φάνηκε, γιατί το προβάδισμα κράτησε μόνο 3 λεπτά. Στο 28′ ο Ντε Μέλο δέχθηκε κάθετη πάσα, ο Χαφέζ φάνηκε να καλύπτει τη μπάλα και ο Βραζιλιάνος τον έσπρωξε κλέβοντας του τη μπάλα. Ο Νικολαΐδης δεν είδε παράβαση και ο Ντε Μέλο ισοφάρισε. Μάλλον υπήρχε φάουλ στο Χαφέζ, που έπρεπε όμως να διαχειριστεί καλύτερα τη φάση.

Στο 33′ η Πάφος λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα, όταν ο Άλμπα έκανε σουτ από το ύψος της περιοχής μόλις άουτ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε με σουτ του Ασσίς μέσα από τη περιοχή, το οποίο κόντραρε.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν είχαμε άλλη μεγάλη φάση και το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο.

Β’ ημίχρονο

Με μεγάλη φάση για την ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε το β’ ημίχρονο. Στο 48′ ο Φλορέσκου έπαιξε κάθετα στον Σέρινταν που βαρέθηκε φάτσα με το Κοδίνα. Ο Ιρλανδός προσπάθησε να νικήσει στη κλειστή γωνία τον Ισπανό, σημάδεψε όμως άουτ. Άουτ πήγε και μια κεφαλιά του Ασσίς μετά από σέντρα του Σέρινταν στο 55′. Το κρεσέντο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συνεχίστηκε και στο 58′ ο Ασσίς πλαγιοκόπησε, έκανε το γύρισμα όμως ο Κοδίνα πρόλαβε το Σέρινταν πριν ο Ιρλανδός σκοράρει.

Στο 63′ ο Νικολαΐδης σε μια φάση που θα συζητηθεί, πήρε άλλη μια απόφαση σε βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Κοδίνα απρόσεκτα έσκασε τη μπάλα μπροστά του, ο Ασσίς την έκλεψε και ήταν μόνος μπροστά στο τέρμα. Δεν υπήρχε καμία επαφή των δυο ποδοσφαιριστών, ο ρεφ όμως θεώρησε την ενέργεια του Νούνο “παρεμπόδιση”, σφύριξε φάουλ και χρέωσε τον παίκτη μας με κίτρινη.

Κι αφού ο Νικολαΐδης σταμάτησε την ΟΜΟΝΟΙΑ, λίγο έλειψε η Πάφος να πάρει και προβάδισμα. Ο Ράμος έκανε σοβαρό λάθος στο 74′ αφού χωρίς λόγο παρακράτησε τη μπάλα και την έχασε. Ο Ιωάννου βρέθηκε από το πουθενά μόνος με το Παναγή και σούταρε δυνατά, ο πορτιέρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όμως απέκρουσε. Ο Παναγή βγήκε νικητής και σε νέα μεγάλη ευκαιρία της Πάφου στο 81′, όταν ο Ντε Μέλο μόνος πλάσαρε και ο Κωνσταντίνος απέκρουσε. Η Πάφος γενικά από το 70 και μετά πατούσε καλύτερα, αφού η μεσαία γραμμή μας πελαγοδρομούσε και από το δεξί άκρο δημιουργούνταν συνεχώς κίνδυνοι.

Η τρίτη ήταν και φαρμακερή. Στο 88′ ο Μάτσι έφυγε στη πλάτη της άμυνας εντελώς μόνος, πλάσαρε κάτω από τον Παναγή και το 2-1 για τη Πάφο ήταν γεγονός. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στα επόμενα λίγα λεπτά και μοιραία έχασε.

Συμπερασματικά

Το παιχνίδι θα είχε εντελώς άλλη όψη, αν ο Νικολαΐδης έδινε το ξεκάθαρο φάουλ του Ντε Μέλο στο Χαφέζ. Πέραν όμως του ρεφ, έβαλε και η ΟΜΟΝΟΙΑ το χεράκι της σε μεγάλο βαθμό και είναι η πρώτη που φταίει. Έχασε ξεκάθαρες ευκαιρίες, έκανε σοβαρά λάθη πίσω, γενικά δεν είχε τη συγκέντρωση που επέδειξε σε προηγούμενα παιχνίδια. Η οπισθοχώρηση από το 70′ και μετά ήταν ο κυριότερος λόγος που η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε το παιχνίδι σε ένα διάστημα που η μεσαία γραμμή μας δεν πατούσε καλά και το δεξί άκρο έμπαζε συνεχώς. Η ήττα είναι πισωγύρισμα στη προσπάθεια της ομάδας.