Home TOP NEWS Match Report: Πέρασε χωρίς να ανησυχήσει

Match Report: Πέρασε χωρίς να ανησυχήσει

kyp2-ethnikos-omonoia-b (69)


Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, η ΟΜΟΝΟΙΑ πέρασε στην προημιτελική φάση του κυπέλλου με δεύτερη νίκη. Η ομάδα μας είχε σαφές προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι και ένα γρήγορο γκολ του Ασσίς στο 16′, έκανε ουσιαστικά την πρόκριση μη εφικτή για την Άχνα και το υπόλοιπο του παιχνιδιού τυπική διαδικασία.

Α’ ημίχρονο

Η Άχνα ήθελε γκολ και ο Μιλόγεβιτς το ήξερε προσαρμόζοντας ανάλογα την τακτική του. Η ΟΜΟΝΟΙΑ λοιπόν φρόντισε στο πρώτο 15λεπτο να παγώσει το παιχνίδι. Κάπου εκεί και αφού έβγαλε την Άχνα ψηλά, βρήκε τους χώρους να σκοτώσει νωρίς τη πρόκριση. Αφού έφτιαξε 1-2 προϋποθέσεις που δεν έφεραν κάτι σπουδαίο, στο 16΄ήρθε η πρώτη ευκαιρία με το Σκέμπρι να γυρίζει στο Σέρινταν και τον Ιρλανδό να σουτάρει, με τον Ατάντα να αποκρούει πριν η μπάλα πάει προς τα δίκτυα. Ένα λεπτό μετά, η Άχνα δεν γλίτωσε. Με σχεδόν τον ίδιο τρόπο, η ΟΜΟΝΟΙΑ αναπτύχθηκε από αριστερά, ο Σέρινταν έκανε νέο γύρισμα και αυτή τη φορά ο Ασσίς από κοντά έγραψε το 0-1 βάζοντας ένα βουνό στην Άχνα να ανεβεί.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έλεγχε με άνεση τόσο το ρυθμό, όσο και το σκορ του αγώνα. Από το 35 και μετά πάντως ο αντίπαλος έγινε πιο επιθετικός και απείλησε εις διπλούν. Πρώτα ο Γκριγκαλασβίλι έκανε σουτ άουτ στο λεπτό εκείνο και στο επόμενο, ένα σουτ του Πιντσέλι είχε την ίδια κατάληξη. Η Άχνα προειδοποίησε και για λίγο αφύπνισε την ΟΜΟΝΟΙΑ. Εκεί που όλα έδειχναν πως η ομάδα μας έλεγξε εκ νέου, ήρθε ένα γκολ του Πουτζιουρή στο 45′ να φέρει το ματς στα ίσα. Ο νεαρός Κύπριος μπήκε στη περιοχή, σούταρε διαγώνια και νίκησε το Γιωργαλλίδη.

Β’ ημίχρονο

Η Άχνα μπορεί να σκόραρε στο τέλος του Α’ ημιχρόνου, οι ελπίδες της όμως για την ανατροπή ήταν από ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Αποτέλεσμα τούτου και με δεδομένο πως η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε κανένα λόγο να φορτσάρει, ήταν να δούμε ένα ματς σε ρυθμούς μάλλον χαλαρούς και μέχρι το 70′ μόνο κάποιες προϋποθέσεις που φάση δεν έφεραν.

Στο σημείο αυτό, ο Ονησίφορος Ρουσιάς έκλεψε την παράσταση με ένα καταπληκτικό γκολ. Ο Χαφέζ έβγαλε μπαλιά 40 μέτρων, ο Ονησίφορος στόπαρε με το στήθος και πριν η μπάλα σκάσει, την έστειλε να αναπαυθεί στα δίκτυα του Μπογκαντίνοφ!

Το γκολ δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, αφού έκανε την ανατροπή ακόμα πιο δύσκολη για την Άχνα. Οι ρυθμοί ήταν μάλλον χαλαροί, η ΟΜΟΝΟΙΑ έλεγχε με χαρακτηριστική άνεση και στο 86′ λίγο έλειψε να πετύχει και 3ο γκολ. Ο Σέρινταν έκανε όμορφη ενέργεια και γύρισε στον Εζέ, ο Νιγηριανός στόπαρε και πλάσαρε, αλλά ο Μπογκατίνοφ το νίκησε. Τελικά το γκολ ήρθε 2 λεπτά αργότερα. Ο Ράμος έκανε σέντρα από δεξιά, ο Ατάντα δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Ρουσιάς με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 1-3!

Συμπερασματικά

Ο κύριος στόχος ήταν η πρόκριση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ τον πέτυχε χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει και ξεκουράζοντας στο β’ ημίχρονο Σκέμπρι και Ασσίς. Αν κανείς βάλει στα θετικά και το γεγονός πως ο Ρουσιάς πέτυχε 2 γκολ, καταλαβαίνει πως ήταν ένα καλό βράδυ κι ας μην έπαιξε τρελή μπάλα η ομάδα μας.