Home TOP NEWS Όταν ο Καϊάφας μετεγγράφη στην Αλ Νασρ

Όταν ο Καϊάφας μετεγγράφη στην Αλ Νασρ

pegasus_LARGE_t_143761_106790046


Εκτός των άλλων, ο κορυφαίος Κύπριος γκολτζής όλων των εποχών, ο Σωτήρης Καϊάφας, παρακολουθεί µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το ποδοσφαιρικό πρωτάθληµα των Ηνωµένων Αραβικών Εµιράτων!

Πηγή: http://goal.philenews.com/

Και δηλώνει υποστηρικτής της Αλ Νασρ του Ντουµπάι. Κι όχι επειδή προπονητής της είναι o Ιβάν Γιοβάνοβιτς…

Ο Σωτήρης Καϊάφας φόρεσε τη φανέλα της Αλ Νασρ τριάντα χρόνια πριν  φορέσει τη φόρµα της ο Ιβάν. Μία πραγµατικά ενδιαφέρουσα ιστορία που µπορεί να µην είχε µεγάλη διάρκεια, αλλά η µεγάλη δόξα του ποδοσφαίρου µας και κάτοχος του ευρωπαϊκού χρυσού παπουτσιού της περιόδου 1975-76 τη θυµάται πολύ έντονα.

Το καλοκαίρι του 1983 ήρθαν στην Κύπρο, ένας… σεΐχης του Ντουµπάι κι ένας (στην τρίχα) κοστουµαρισµένος νεαρός µάνατζερ που εκπροσωπούσαν την Αλ Νασρ. Στόχος τους να αποσπάσουν την υπογραφή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Σωτήρη Καϊάφα για να τον εντάξουν στη δύναµή τους.

Ήταν απεσταλµένοι του αείµνηστου Έρικ Σµιθ, του Σκοτσέζου προπονητή της Αλ Νασρ (µετέπειτα τεχνικού του Πεζοπορικού, τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήµατος), ο οποίος γνώριζε από πρώτο χέρι την κυπριακή µηχανή των γκολ, όπως ήταν ο Καϊάφας.

Οι διαπραγµατεύσεις ήταν ολιγόλεπτες, αφού η τότε διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ο ίδιος ο Σωτήρης Καϊάφας δεν µπορούσαν να αρνηθούν την πρόταση του Εµίρη. Με την υπογραφή της συµφωνίας η ΟΜΟΝΟΙΑ έβαλε στο ταµείο της, ως πρώτη δόση, ένα ποσό ύψους 20.000 λιρών, ενώ ο Καϊάφας πήρε µπόνους 10 χιλιάδες λίρες, ενώ σύµφωνα µε το συµβόλαιό του η αµοιβή του ήταν 3 χιλιάδες λίρες µηνιαίως συν τα µπόνους! Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν µπορούσε να περιµένει αυτά τα χρήµατα ο ποδοσφαιριστής Σωτήρης Καϊάφας.

Έτσι, αρχές Αυγούστου του 1983, ο Σωτήρης Καϊάφας, µαζί µε την οικογένειά του, βρέθηκε στο Ντουµπάι κι άρχισε προπονήσεις µε την Αλ Νασρ. Κι όταν διεξήχθησαν τα πρώτα φιλικά της οµάδας, οι οπαδοί της οµάδας «τρελάθηκαν». Τρία γκολ στο πρώτο φιλικό, δύο στο δεύτερο, τέσσερα στο τρίτο, για να µην πολυλογούµε, το κοντέρ του έγραψε δεκατέσσερα τέρµατα σε πέντε φιλικά!

«Ο Καϊάφας έπιασε δουλειά στο Ντουµπάι», ήταν ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ στον «Φιλελεύθερο» µε την υπογραφή του Πανίκου Τίτα. «Ο Τίτας ήταν ο µοναδικός άνθρωπος µε τον οποίο επικοινωνούσα τακτικά στην Κύπρο, εκείνη την περίοδο. Νοµίζω ότι µία φορά µε πήρε τηλέφωνο και ο µακαρίτης ο Ηλίας Πούλλος που ήταν έφορός µας στην ΟΜΟΝΟΙΑ», θυµάται ο Σωτήρης Καΐάφας.

Μόνο που η ζέστη ήταν αφόρητη. Πενηντάρια οι βαθµοί Κελσίου καθηµερινά. «Ξυπνούσαµε στις 5 το πρωί για να κάνουµε προπόνηση. Στα δεκαπέντε λεπτά δεν µπορούσες να αναπνεύσεις. Θυµάµαι που είχαµε µία πισίνα για κολύµπι. Για να είναι δροσερό το νερό έριχναν µέσα κολόνες από πάγο!», µας  είπε ο Σωτήρης Καϊάφας. Λίγο η ζέστη, λίγο η αδυναµία προσαρµογής της οικογένειας στο Ντουµπάι ενίσχυσαν την ιδέα της επιστροφής στην Κύπρο.

Στον πρώτο επίσηµο αγώνα της Αλ Νασρ, ο Κύπριος γκολτζής έκανε τον τραυµατία (αν έπαιζε, δεν θα είχε δικαίωµα να αγωνιστεί στην Κύπρο) και την εποµένη το πρωί πήγε το αφεντικό της οµάδας (της οικογένειας Αλ Μάκτουµ που ακόµη και σήµερα κάνει κουµάντο σε ολόκληρο το Ντουµπάι) και εξασφάλισε την ελευθέρα µετεγγραφή του στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Με τη σηµείωση ότι ο σεΐχης πλήρωσε κανονικά το µηνιάτικο. Συνολικά, δηλαδή, εν έτει 1983, για ένα µήνα παρουσίας του στην Αλ Νασρ, ο Καϊάφας είχε απολαβές 13 χιλιάδες λίρες!