Home TOP NEWS Όταν το λέει κι ο Νούνο…

Όταν το λέει κι ο Νούνο…

ag19-apollonas-omonoia (48)


Αν είναι ένας ποδοσφαιριστής του οποίο ο λόγος “μετράει” στη Κύπρο, αυτός είναι ο Νούνο Ασσίς. Ο Πορτογάλος διαθέτει μακράν το υψηλότερο ποδοσφαιρικό IQ στο πρωτάθλημα μας, μιλάει με τη μπάλα και στα 38 εξακολουθεί να ξεχωρίζει. Έχει ζήσει και δουλέψει επίσης στο υψηλότερο επίπεδο, με τη φανέλα της Μπενφίκα. Όταν μιλάει ο Νούνο λοιπόν, τα όσα λέει γίνονται σεβαστά.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε ο Ασσίς στην πρόσφατη συνέντευξη που δημοσιοποιήθηκε στη SportDay για το Μιλόγεβιτς, είπε τα εξής:

“Έχει φανταστικές ιδέες και δεν το λέω γιατί θέλω να κερδίσω την εύνοια του, είναι η αλήθεια. Είναι πολύ καλός προπονητής. Δουλεύουμε πράγματα που τα ήξερα από παλιά και τα κάνουμε τώρα σε σχέση με την τακτική, δουλεύουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι[…]έφερε νέες ιδέες, νέο σύστημα και πολύ καλή ψυχολογία. Θέλει όμως χρόνο, όπως και οι ποδοσφαιριστές για να αντιληφθούν σωστά το τι θέλει ένας προπονητής.”

Δεν γράφουμε για να αποθεώσουμε το Μιλόγεβιτς, τα αποτελέσματα θα τον κρίνουν. Αλλού θέλουμε να εστιάσουμε. Θέλουμε να εστιάσουμε στο τελευταίο κομμάτι, που λέει πως χρειάζεται χρόνος να αντιληφθούν όλοι τι θέλει ο προπονητής. Χρειάζεται χρόνος γενικώς για να περάσει πλήρως τη φιλοσοφία του, να δουλέψει όλα αυτά που θέλει να δουλέψει. Ήδη είδαμε τα αποτελέσματα της δουλειάς του Μιλόγεβιτς στην άμυνα της ομάδας αλλά και τη γενικότερη οργάνωση της μέσα στο γήπεδο. Ας κάνουμε υπομονή όμως, να δούμε τα αποτελέσματα του σε όλου τους τομείς.