Home TOP NEWS Συνεργασία με εξαιρετική προοπτική

Συνεργασία με εξαιρετική προοπτική

20141024 - LIER, BELGIUM: Lierse's Faysel Kasmi pictured in action during the Jupiler Pro League match between Lierse and KV Mechelen, in Lier, Friday 24 October 2014, on day 12 of the Belgian soccer championship. BELGA PHOTO LUC CLAESSEN


Ο Φαϊσέλ Κασμί πρέπει να θεωρείται παίκτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τους επόμενους 6 μήνες. Ο νεαρός Βέλγος, που έχει στα 20 του προλάβει να παίξει βασικός στη Λιρς και να πάρει “προαγωγή” στη Σταντάρντ Λιέγης με την οποία μέτρησε λίγες συμμετοχές (έχει και η Σταντάρντ τα προβλήματα της, άλλη συζήτηση όμως αυτή), έρχεται στην ΟΜΟΝΟΙΑ για να βρει τον Καρίμ Χαφέζ, πρώην συμπαίκτη του και του ίδιου γραφείου μάνατζερ.

Στο άκουσμα της μεταγραφής του, φυσιολογικό ήταν αρκετός κόσμος να εστιάσει στο ίσως αυτή η απόκτηση να σημαίνει πως δεν θα πάρει η ομάδα επιθετικό. Και εμείς εκφράσαμε άποψη για αυτό το θέμα, θεωρώντας πως πρέπει να αποκτηθεί φορ, το γεγονός αυτό όμως δεν διαγράφει ότι στα σκαριά είναι μια συνεργασία με εξαιρετική προοπτική. Και η ΟΜΟΝΟΙΑ κτίζει σχέση (την οποία διαχειρίζεται ο έφορος ποδοσφαίρου Άγης Ιακωβίδης) με ένα γραφείο που μας ανοίγει πόρτες προς παίκτες που κανονικά θα ήταν εκτός των δυνατοτήτων μας. Ο Μιλόγεβιτς είναι πλήρως ενήμερος για το όλο θέμα και ήδη έχει ιδία άποψη για το πορτφόλιο, εκείνος άλλωστε επέλεξε τον Κασμί.

Παίκτες νεαροί, με κίνητρα και ποιότητα

Τον Καρίμ Χαφέζ τον είδαμε, τον ξέρουμε. Είναι μακράν το καλύτερο αριστερό μπακ στο πρωτάθλημα και δεν έχει κλείσει ακόμα τα 20. Ο Κασμί που παίζει 10ρι και 8ρι, στα χαρτιά φαίνεται μια εξαιρετική περίπτωση, που αν επιβεβαιώσει τις συστάσεις που τον συνοδεύουν και ακολουθήσει τις παροτρύνσεις του Ασσίς, ίσως να είναι ο διάδοχος του μεγάλου μάγου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ανάλογης ποιότητας (θεωρητικά) είναι και ο Αιγύπτιος Ζίζο που γράφτηκε αλλά δεν ήθελε να έρθει στο νησί μας, ενώ μια γρήγορη ματιά στο πορτφόλιο του Μάγκεντ Σάμι, προέδρου της Λιρς και της Αιγυπτιακής Γουάντι Ντέγκλα και ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης οργάνωσης, πείθει για την ποιότητα αρκετών ιδιοκτησιών του. Το σημαντικότερο είναι πως πρόκειται για ποδοσφαιριστές με υψηλούς στόχους, που διψάνε για ποδόσφαιρο και θέλουν να διακριθούν μέσω της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ahmed Zizo Sayed of Lierse shows deception after the Belgian soccer game SK Lierse vs KAS Eupen, on Wednesday 20 May 2015 in Lier. SK Lierse will be relegated into the Belgian second soccer division after losing against KAS Eupen. (c) Image: Kristof Van Accom
O Ζιζό είναι στο πλούσιο πορτφόλιο των ΑΙγύπτιων (c) Image: Kristof Van Accom

Η προσπάθεια αρπαγής τους…

Ο Καρίμ Χαφέζ κίνησε την περιέργεια αρκετών στη Κύπρο που έψαξαν τη περίπτωση του συγκεκριμένου γραφείου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο ο αιώνιος μας, όσο και άλλη μια ομάδα της εξάδας που διακρίνεται για την οργάνωση της, προσπάθησαν να αρπάξουν τόσο το Καρίμ, όσο και τη συνεργασία με τον Μάγκεντ Σάμι και το γραφείο του. Κι αν η τελευταία έκανε απλά μια διερευνητική επαφή που δεν της βγήκε, ο αιώνιος επέλεξε άλλες πρακτικές για να κάνει το κόλπο γκρόσο.

Έβαλε λοιπόν σύμφωνα με τη φημολογία στο αεροπλάνο τον Ελλαδίτη εκπρόσωπο του γραφείου και το φιλοξένησε σε box του ΓΣΠ στο τελευταίο παιχνίδι του στο Europa League. Όταν όμως προσπάθησε να ανοίξει συζήτηση τόσο για τον Χαφέζ όσο και για γενικότερη συνεργασία, ο Ελλαδίτης απάντησε ότι έχουν μια καλή συνεργασία με την ΟΜΟΝΟΙΑ και οφείλουν να της δείξουν σεβασμό και να της δώσουν προτεραιότητα, κάτι που δείχνει πως από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ έγινε καλή διαχείριση της σχέσης.

ag11-aris-omonoia-a-Hafez (87)
Το κορυφαίο αριστερό μπακ στο πρωτάθλημα, κίνησε το ενδιαφέρον…

Οι δυο προϋποθέσεις για ένα εξαιρετικό ντηλ

Τα θετικά της συνεργασίας είναι προφανή, αν και τα αναφέρουμε και πάνω. Δύο μόνο πράγματα μας απασχολούν, τα οποία αν η ΟΜΟΝΟΙΑ καταφέρει να διαχειριστεί κατάλληλα, θα μιλάμε για ένα εξαιρετικό ντηλ μέσω του οποίου μπορούν να έρθουν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές:

1) Να μην γίνει η ΟΜΟΝΟΙΑ διακομιστικός σταθμός

Πιο πάνω αναφέραμε πως αν ο Κασμί δικαιώσει τις προσδοκίες και τις συστάσεις (γιατί άλλο θεωρία και άλλο πράξη) θα μπορούσε να αποτελέσει τον αντι-Ασσίς. Για να γίνει αυτό πράξη όμως, πρέπει να είναι και του χρόνου εδώ! Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να φροντίσει πως δεν θα είναι διακομιστικός σταθμός, δηλαδή απλά το σκαλοπάτι παικτών για να πάνε κάπου ψηλότερα. Οπωσδήποτε ποιοτικοί παίκτες σε τόσο νεαρή ηλικία ψάχνουν πάντα το καλύτερο πρωτάθλημα για τον εαυτό τους, να γίνονται όμως “δικοί μας” πριν πάνε παρακάτω, γιατί όχι να μένουν για χρόνια και να αποκομίζει και η ομάδα μας κέρδος από ενδεχόμενη μεταγραφή τους σε προηγμένο πρωτάθλημα. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπαθεί να κάνει πράξη τα πιο πάνω και διερευνά μαζί με τους Αιγύπτιους την καλύτερη φόρμουλα.

2) Να μην μπουν ποτέ ξανά τα δυο πόδια μας σε ένα παπούτσι

Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έχει επιβεβαιώσει πως υπήρξε μπροστά της το δίλημμα “πάρτε παίκτη μας, ή φεύγει ο Χάφεζ”, να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν επιβεβαιώνει επίσης πως επειδή έρχεται ο Κασμί δεν θα έρθει επιθετικός αν και η λογική αυτό λέει. Γενικά τα θέματα δεν είναι ποτέ τόσο απλά σε αυτές τις υποθέσεις και η υπεραπλούστευση τους συνήθως οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως οφείλει να διασφαλίσει πως δεν θα βρεθεί ποτέ μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις και διλήμματα όπου τα δυο της πόδια μπαίνουν σε ένα παπούτσι. Ο εκάστοτε μεταγραφικός σχεδιασμός, δεν πρέπει να επηρεάζεται από τις διαθέσεις των (όποιων) μάνατζερς, όσο καλές κι αν είναι οι σχέσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μαζί τους, όσο καλοί κι αν είναι οι παίκτες τους. Μια λογική που ακούσαμε πάντως και έχει βάση, είναι πως αν η κίνηση με παίκτη u21 γινόταν καλοκαίρι που δεν υπάρχει περιορισμός στις κινήσεις, αλλά και περισσότερα χρήματα προς διάθεση, δεν θα υπήρχε θέμα. Και όντως αν είχαμε τη πολυτέλεια να έχουμε χρόνο και διαθέσιμες κινήσεις, η απόκτηση του Κασμί θα είχε μόνο θετικά και καθόλου “αλλά”.

Απόδειξη ότι υπάρχουν οι τρόποι…

Όλα όσα αναφέρουμε πιο πάνω, αποδεικνύουν απλά αυτό που φωνάζουμε εδώ και καιρό, πως υπάρχουν δηλαδή οι τρόποι να φέρεις καλούς ποδοσφαιριστές χωρίς να ξηλωθείς οικονομικά. Εκείνο που χρειάζεται είναι οι κατάλληλες διασυνδέσεις και κινήσεις. Δεν φωνάζουμε για τεχνικό διευθυντή επειδή είμαστε κακοί ή θέλουμε να κάνουμε έχθρες. Φωνάζουμε ακριβώς γιατί στο μεταγραφικό κομμάτι, μπορεί να ανοίξει πόρτες, που για χρόνια είναι για την ΟΜΟΝΟΙΑ κλειστέ ή ακόμα και άγνωστες. Σαν αυτή ακριβώς που άνοιξε μέσω της καθόδου του Χαφέζ, και τη διαχείριση της κατάστασης όταν χρειάστηκε. Υπάρχουν οι άνθρωποι να μας ανοίξουν αγορές, πρέπει να τους εκμεταλλευτούμε.