Home TOP NEWS Το… κλειδί της προόδου

Το… κλειδί της προόδου

ag20-omonoia-ermis-Romaric (45)


Από το ξεκίνημα του β’ γύρου στο πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα από τα μέσα Δεκεμβρίου, η OMONOIA έδωσε εννέα συνολικά αγώνες. Οι εφτά αφορούσαν στο πρωτάθλημα, ενώ ενδιάμεσα έδωσε και δυο αγώνες κυπέλλου. Σε αυτά τα εννέα παιγνίδια μόνο δυο φορές παραβιάστηκε η εστία της, δείγμα της βελτίωσης και της προόδου που έχει επιτευχθεί σε αυτό τον τομέα, αλλά και της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Μόνο ο Εθνικός, μια φορά στο πρωτάθλημα και μια στο κύπελλο, κατάφερε να σκοράρει εναντίον της OMONOIAΣ , τον τελευταίο ενάμιση μήνα, κάτι που δεν κατάφεραν οι Σαλαμίνα, Δόξα, Ανόρθωση, Αγία Νάπα, Απόλλωνας και Ερμής.

Της Στέλλας Σωκράτους, sport-fm.com.cy

Να σημειωθεί επίσης ότι στις πρώτες 13 αγωνιστικές για τον α’ γύρο, το «τριφύλλι» είχε δεχτεί 14 τέρματα. Από την 14η αγωνιστική και έπειτα σε 7 παιγνίδια δέχθηκε 1 μόλις γκολ… Οι αριθμοί λοιπόν από μόνοι τους δείχνουν την σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε αυτό τον τομέα.

Γίνεται αντιληπτό ακόμη ότι τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι «πράσινοι» αυτό το διάστημα, στηρίχτηκαν κυρίως στην πολύ καλή αμυντική τους λειτουργία. Γι’ αυτό και ο τεχνικός του «τριφυλλιού» διατηρεί εδώ και κάποια παιγνίδια την ίδια αμυντική γραμμή, με τους Ρομαρίκ και Ρούνιε να είναι στο κέντρο της άμυνας και τους Καρλίτος και Χαφέζ στα δύο άκρα. Γι’ αυτό και προτίμησε στο παιγνίδι με τον Ερμή να μην… χαλάσει την άμυνα του, μετακινώντας τον Ρομαρίκ στο κέντρο, λόγω των απουσιών που είχε στη μεσαία γραμμή και ρισκάροντας ουσιαστικά με την χρησιμοποίηση του ανέτοιμου Όρσουλιτς.

Η αμυντική λειτουργία όμως δεν αφορά μόνο την άμυνα. Γι’ αυτό και η προσπάθεια είναι να σταθεροποιηθούν και οι παίκτες που αγωνίζονται ειδικά ως αμυντικά χαφ, αν και υπάρχουν τραυματισμοί και τιμωρίες με κάρτες που δεν επιτρέπουν στον προπονητή να βρει μια σταθερή τριάδα…
Περιμένει επίσης και από τους μεσοεπιθετικούς και επιθετικούς να συνεισφέρουν σε αυτό το κομμάτι, γι’ αυτό και δεν δίστασε να αφήσει εκτός ενδεκάδας στα δυο τελευταία παιγνίδια τον Μπαντιμπαγκά, ο οποίος δεν είχε ακολουθήσει τις οδηγίες του, όσον αφορά τα αμυντικά του καθήκοντα, στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα.