Home TOP NEWS Match Report: Άνετο πέρασμα από το Παραλίμνι

Match Report: Άνετο πέρασμα από το Παραλίμνι

AG25-enp-omonoia (21)


Έχοντας τον έλεγχο σε όλο το παιχνίδι, η ΟΜΟΝΟΙΑ πέρασε άνετα από το Παραλίμνι κερδίζοντας την τοπική Ένωση με 1-4. Η ομάδα μας δεν άφησε τον αντίπαλο να την αμφισβητήσει σε κανένα σημείο του ματς και με σκόρερς τους Ρούνιε, Μπαντιμπαγκά, Σέρινταν και Κιρμ πρόσθεσε 3 βαθμούς στο σακούλι της.

Α’ ημίχρονο

Ο…δυνατός άνεμος ήταν ο πρωταγωνιστής στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε το ματς με τον άνεμο εναντίων και χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί. Όχι ότι η Ένωση έκανε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά με τον αέρα σύμμαχο, κρατούσε την ομάδα μας μακριά για ένα 20λεπτο, με τους παίκτες μας να έχουν το νου τους και για κάποιο μακρινό σουτ.

Στο 7′ μια κεφαλιά του Παπδόπουλου αποκρούστηκε εύκολα από το Παναγή. Η ομάδα μας απάντησε άμεσα και στο 12′ ο Σαντίνι είπε όχι με διπλή απόκρουση στο Κίλιαν Σέρινταν. Η πιο δυνατή φάση μέχρι το 20′ ήρθε με ένα σουτ του Φαν Ράσμπεκ που απέκρουσε σταθερά ο Παναγή.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση του 20λέπτου, ο Μπαντιμπάγκα έκανε πολύ όμορφη ενέργεια, έδωσε στο Καρλίτος που έψαξε τον Σέρινταν. Ο Ιρλανδός μπήκε στη φάση για προβολή, όμως ο Μπόζοβιτς τον κόντραρε και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Στην εκτέλεση του άνοιξε το σκορ. Ο Μπεμπέ έκανε ωραία εκτέλεση στο πρώτο δοκάρι, ο Ρούνιε ανέβηκε πιο ψηλά από όλους και με δυνατή κεφαλιά κάρφωσε τη μπάλα στα δίκτυα!

Το γκολ ανέβασε ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που κρατούσαν τη μπάλα με σχετική άνεση, όπως και τους αντιπάλους μακριά από τη περιοχή. Στο 26′ ο Μπαντιμπάγκα μάλιστα διπλασίασε τα γκολ της ομάδας μας. Μετά από σέντρα ο Σαντίνι έκανε λανθασμένο διώξιμο και η μπάλα έφτασε στο Ζίγκι. Ο Βέλγος μπήκε στην περιοχή και σούταρε κάτω από το σώμα του αντίπαλου πορτιέρο και έκανε το 0-2!

Η ΟΜΟΝΟΙΑ συνέχισε να ελέγχει και η ανωτερότητα της σε αυτό το στάδιο του αγώνα ήταν εμφανής, με κατοχή που ξεπερνούσε το 60%. Στο 32′ λίγο έλειψε να  πετύχει και τρίτο γκολ. Σε φάουλ από αριστερά, ο Χαφέζ βρήκε μόνο τον Ρούνιε στο δεύτερο δοκάρι, ο Κροάτης έκανε τη κεφαλιά, η μπάλα έφυγε άουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ένωση μείωσε στο σκορ πριν τελειώσει το ημίχρονο. Ο αντίπαλος με στημένα έκανε δύσκολη τη ζωή των αμυντικών μας που είχαν αντίπαλο και τον άνεμο. Σε μια επικίνδυνη σέντρα, ο Μπούκορατς έπιασε δυνατή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίκτυα του Παναγή μειώνοντας σε 1-2. Μέχρι το τέλος δεν σημειώθηκε κάποια φάση και η ΟΜΟΝΟΙΑ πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ της 1-2.

Β’ ημίχρονο

Ο άνεμος κόπασε στο δεύτερο ημίχρονο πάνω που θα τον είχαμε σύμμαχο, η ΟΜΟΝΟΙΑ όμως μπήκε δυνατά στο γήπεδο και μεγάλωσε εκ νέου το υπέρ της προβάδισμα στα 2 γκολ. Στο 47′ ο Εζέ βρήκε το Μπαντιμπάγκα, ο Ζίγκι ελίχθηκε υπέροχα πέρασε δυο αμυντικούς και πλάσαρε το Σαντίνι. Ο πορτιέρο της Ένωσης βγήκε νικητής στο τετ α τετ, η μπάλα πήγε όμως στο Σέρινταν και από κοντά ο Ιρλανδός έκανε εύκολα το 1-3.

Τα επόμενα 10 λεπτά περιελάμβαναν μια φάση για κάθε ομάδα. Πρώτα απείλησε η Ένωση στο 55′ όταν ο Τουνκάρα βρέθηκε μέσα στη περιοχή, έκανε το σουτ, έστειλε τη μπάλα όμως άουτ. Στο 57′ ο Σέρινταν λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της χρονιάς. Λίγο μπροστά από το κέντρο, είδε τον Σαντίνι εκτός έστιας και έκανε δυνατό σουτ. Ο Κροάτης πορτιέρο της Ένωσης με υπερένταση, έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έλεγχε άνετα το παιχνίδι και ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα εντός γηπέδου. Στο 72′ απείλησε εκ νέου, με σουτ του Μπαντιμπάγκα που απέκρουσε ασταθώς ο Σαντίνι. Στην επαναφορά ο Σέρινταν πήγε να γίνει απειλητικός, υποδείχθηκε όμως σε θέση οφσάιντ, σε μάλλον οριακή φάση. Το Παραλίμνι έμοιαζε ακίνδυνο, μέχρι που ήρθε το 83′ όταν απείλησε εις διπλούν. Πρώτα ένα σουτ του Μπούκορατς απέκρουσε ο Παναγή και μετά ένα από το Μπασόφ, έφυγε άουτ.

Τελικά η ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε και 4ο γκολ. Στο 88′ ο Ρουσιάς βρήκε τον Κιρμ, ο Σλοβένος πέρασε και το Σαντίνι και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 1-4. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ.

Συμπερασματικά

Αν εξαιρέσουμε το γεγονός πως δεχθήκαμε γκολ, το παιχνίδι είχε ακριβώς την εικόνα που θα θέλαμε να έχουν ματς με μικρότερους αντιπάλους. Πλήρης επιβολή, καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας, άνετη νίκη.