Home TOP NEWS Match Report: Με το ένα πόδι στα ημιτελικά

Match Report: Με το ένα πόδι στα ημιτελικά

kyp3-omonoia-pafos-1 (80)


Κυριαρχώντας σε ολόκληρο το παιχνίδι και θυμίζοντας μας παράλληλα πως πρέπει να μοιάζει ένα ματς μεταξύ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της Πάφου, η ομάδα μας κέρδισε άνετα με 4-0 και βρίσκεται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Σκόρερς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ οι Σκέμπρι,  Μπαντιμπάγκα (2) και Χριστοφή, ενώ κορυφαίος του γηπέδου ο Νούνο Ασσίς.

Α’ ημίχρονο

Η Πάφος ήταν η ομάδα που έφτιαξε τις πρώτες προϋποθέσεις για κάτι καλό, μέχρι το 5λεπτο όμως η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε και έλεγξε το παιχνίδι. Μετά από κάποιες πλαγιοκοπήσεις που δεν έφεραν φάση και κάποια σουτ που έφυγαν έξω, η ΟΜΟΝΟΙΑ σκόραρε στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 26΄. Ο Μαλτέζος συνδυάστηκε υπέροχα με τον Ασσίς, ο οποίος τον βρήκε στο κατάλληλο σημείο και ο Αντρέ δεν λάθεψε.

Πριν προλάβει να καταλάβει η Πάφος πώς δέχθηκε το γκολ, ήρθε και δεύτερο.Στο 29′ ο Μπαντιμπαγκά εκμεταλλεύτηκε λάθος απόκρουση της άμυνας του αντιπάλου και από κοντά με πλάσα έκανε το 2-0! Το επιθετικό κρεσέντο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συνεχίστηκε και στο 32′ ο Ασσίς είχε δοκάρι. Ο Πορτογάλος συνδυάστηκε όμορφα με το Ζίγκι, έκανε ότι έπρεπε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Ένα σουτ του Σκέμπρι που απέκρουσε ο Κοδίνα στο 36′ ήταν η τελευταία ευκαιρία πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στην ανάπαυλα, ο Αλαμπί αποβλήθηκε για χειρονομία στη κερκίδα.

Β’ ημίχρονο

Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κυριαρχεί.

Η πρώτη ευκαιρία πάντως ανήκε στη Πάφο στο 49′ με το Γκρίκετς από κοντά να πλασάρει άουτ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ απάντησε με κάποια σουτ που δεν βρήκαν στόχο, μέχρι το 60′ που άρχισε να φτιάχνει περισσότερες ευκαιρίες. Στο 63′ ο Μπαντιμπάγκα από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει, όμως το έκανε δυο λεπτά μετά. Ο Οικονομίδης έκανε σουτ, ο Βέλγος μπήκε στη πορεία της μπάλας και νίκησε τον Κοδίνα κάνοντας το 3-0.

Η επόμενη καλή στιγμή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήρθε στο 70′. Ο Οικονομίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, κέρδισε κάποια μέτρα και σούταρε στη γωνιά του Κοδίνα. Ο Ισπανός με πολύ όμορφη εκτίναξη, έκανε την απόκρουση της χρονιάς. 9 λεπτά μετά πάντως, ήταν ανήμπορος να αντιδράσει σε ένα σουτ σαφώς πιο δυνατό από το Χριστοφή. Ο Τζίμης πήρε τη μπάλα από τον Χάφεζ, ντρίπλαρε ένα αμυντικό και με αριστερό ξερό βολέ, έκανε το 4-0!

Από το σημείο αυτό και μετά και αφού η πρόκριση ουσιαστικά είχε κλειδώσει, ο ρυθμός έπεσε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε μεν την υπεροχή, αλλά χωρίς να βάζει ιδιαίτερη πίεση στη Πάφο, με αποτέλεσμα το σκορ να παραμένει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος.

Συμπερασματικά

Είπαμε, δεν διαγράφεται η ήττα της Κυριακής, αλλά τουλάχιστον είδαμε την αντίδραση που περιμέναμε από την ομάδα. Σαφώς καλύτερη από τη Κυριακή η ομάδα, κυριάρχησε του αντιπάλου και το εύρος της νίκης είναι κατατοπιστικό για την εικόνα του αγώνα. Με το ένα πόδι στα ημιτελικά και κοιτάμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ.