Home TOP NEWS «Σε μία στιγμή παραποίησης της αλήθειας…»

«Σε μία στιγμή παραποίησης της αλήθειας…»

ag23-apoel-omonoia-b (7)


Με αφορμή μια δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του Αποέλ για τη διαιτησία, ο Ανδρέας Δημητρίου έδωσε απάντηση μιλώντας στο Super Sport. Αναλυτικά είπε:

Δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε μία τοποθέτηση που έγινε το πρωί από τον Αποέλ, όσο αφορά τη διαιτησία. Σε μία στιγμή παραποίησης της αλήθειας, ανέφερε πως οι υπόλοιπες ομάδες έστειλαν το μήνυμα του “κρύψε να περάσουμε”, όσο αφορά το κεφάλαιο διαιτησία και τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα της διαιτησίας, τις οποίες αναφέραμε και δημόσια.

Να υπενθυμίσουμε, μερικές από τις τοποθετήσεις μας:

– Τα παιχνίδια τόσο για την πρώτη εξάδα, όσο και για την δεύτερη εξάδα, να διευθύνουν και ξένοι διαιτητές.

– Να γίνεται αυστηρός έλεγχος στο έργο τόσο των διαιτητών και τον βοηθών διαιτητών, όσο και των παρατηρητών διαιτησίας.

– Αναδείξαμε το σοβαρό ζήτημα του προπηλακισμού των διαιτητών, από παράγοντες ομάδων, κυρίως στο χώρο των αποδυτηρίων, στο ημίχρονο των αγώνων. Βέβαια, σε πρόσφατο παιχνίδι του Αποέλ, είδαμε προπηλακισμό διαιτητή εντός αγωνιστικού χώρου, στο ημίχρονο του αγώνα.

Σε αντίθεση με την ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Αποέλ δεν είχε καταθέσει ουσιαστικές προτάσεις για το κεφάλαιο διαιτησία, στην άτυπη γενική συνέλευση. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως, είτε μέσω ανακοινώσεων, είτε μέσω δηλώσεων, ο Αποέλ είχε επιτεθεί στην Κυπριακή διαιτησία και συν του ότι ακούσαμε και το επικό για την “πιο αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος”, η θέση τους όπως εκφράστηκε στην άτυπη γενική συνέλευση, ήταν πως στηρίζουν την Κυπριακή διαιτησία.

Συνεπώς, η συντήρηση της λογικής του “κρύψε να περάσουμε”, ευνοεί αυτούς που έμαθαν για χρόνια να λειτουργούν επιτυχημένα με το υφιστάμενο μοντέλο και αυτούς που εφαρμόζουν το γνωστό ρητό… “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”.