Home TOP NEWS «Θέλουμε να καταφέρουμε να θέσουμε ξανά ψηλούς στόχους»

«Θέλουμε να καταφέρουμε να θέσουμε ξανά ψηλούς στόχους»

Για όλα τα θέματα που αφορούν την ΟΜΟΝΟΙΑ μίλησε στο Sport-FM ο Αντρέας Δημητρίου. Πιο βασική αναφορά του Αντρέα ήταν ότι “σε κανένα δεν αρέσει που ο στόχος που τίθεται δεν είναι το πρωτάθλημα”, αλλά αλλά και ότι “είναι λογικό να υπάρχουν διαφωνίες, όμως υπάρχει τρόπος να εκφράζονται”. Αναλυτικά:


Για την φραστική επίθεση προς στον Δώρο Σεραφείμ στο σωματείο: «Το δ.σ. θα συνεδριάσει έκτακτα σε λίγο, με θέμα τα περιστατικά των τελευταίων ημερών και ειδικά το πιο πρόσφατο αυτό με τον πρόεδρο. Τα μέλη του Δ.Σ. έχουν ενοχληθεί έντονα και με το τέλος της συνεδρίας, θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση. Για την ώρα είναι άσκοπο να προκαταλάβουμε την οποιαδήποτε απόφαση του δ.σ.».

Για την χθεσινή ανακοίνωση: «Το να σκαλίσουμε κάτι πριν τη συνεδρία είναι άνευ ουσίας. Τα περιστατικά έχουν προβληματίσει έντονα το Δ.Σ. και για αυτό γίνεται η συνεδρία. Το Δ.Σ. αναλαμβάνει τις αποφάσεις για τη διοίκηση του σωματείου, με βάση τις δυσκολίες που δημιουργούν οι συνθήκες που έχει ενώπιον του. Είναι λογικό να εκφράζονται διάφορες απόψεις και θέσεις και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφωνίες. Υπάρχει όμως ο σωστός τρόπος να εκφράζονται. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο στο όλο ζήτημα».

Για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου: «Κρατάμε κάποια θετικά στοιχεία. Η ομάδα ήταν πειθαρχημένη, είχε διάθεση και έφτασε σε μια δεύτερη νίκη. Σημαντικό είναι και ότι έπαιξαν κάποια νεαρά παιδιά. Είναι θέμα της τεχνικής ηγεσίας ποιοι και πότε παίζουν. Υπάρχει ικανοποίηση για κάποιους ποδοσφαιριστές και το σημαντικό είναι ότι έχουν αυξηθεί οι επιλογές της τεχνικής ηγεσίας όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας και της αποστολής για τη συνέχεια της χρονιάς».

Για το ντεμπούτο του Κασμί που συνδυάστηκε με γκολ: «Έδειξε κάποια στοιχεία που ο προπονητής είχε αναγνωρίσει. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να βελτιωθεί και να γίνει ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Το σίγουρο είναι ότι τον περιμένει σκληρή δουλειά».

Για τον Εζέ: «Άφησε μια θετική εικόνα στον προπονητή, όπως και οι άλλοι νεαροί, ο Ανδρέας Παναγιώτου, ο Φάνης Κατελάρης και ο Μάριος Δημητρίου. Γενικά η ομάδα έβγαλε εικόνα που ικανοποίησε τον προπονητή. Αυτό που ζητάμε και ψάχνουμε είναι η σταθερότητα σε ψηλά επίπεδα απόδοσης. Η έλλειψη σταθερότητας μας έχει στοιχίσει».

Για τον αγώνα με τον Άρη: «Ο Άρης είναι μια ομάδα που βγάζει καλό πρόσωπο και παλεύει όλα τα παιχνίδια. Το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί όμως από τη δική μας παρουσία. Είναι σημαντικό να δείξουμε καλό πρόσωπο και να δείξουμε συνέχεια έτσι ώστε να κάνουμε βήμα για να αφήσουμε πίσω αυτά που μας έχουν στεναχωρήσει. Έχουμε τρία παιχνίδια μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης και θα επιδιώξουμε να τα κερδίσουμε. Αν το κάνουμε θα μας φέρει σε μια πιο καλή βαθμολογική θέσηκαι θα βελτιώσει τις προοπτικές και να διεκδικήσουμε τους στόχους μας μέσω του πρωταθλήματος».

Για τα οικονομικά προβλήματα και τους χαμηλούς στόχους: «Ο στόχος που είχε τεθεί, δεν ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά η έξοδος στην Ευρώπη. Δεν είναι στόχος που αρμόζει στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Βάσει των συνθηκών όμως και με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν, είναι ο ρεαλιστικός στόχος. Είναι ξεκάθαρο οριοθέτηση τέτοιων στόχων βάσει των συνθηκών που έχω περιγράψει είναι προσωρινή. Γίνεται προσπάθεια να ξεπεραστούν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα για να επιστρέψει η ομάδα στη διεκδίκηση πρωταθλήματος».

Για τα κριτήρια Μαρτίου: «Εδώ και 2-3 μήνες απασχολούν έντονα το Δ.Σ. τα κριτήρια Μαρτίου. Είναι η δυσκολότερη περίοδος όσον αφορά τους οικονομικούς ελέγχους αφού συμπεριλαμβάνουν οφειλές προς το κράτος. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ μιλάμε για μεγάλα ποσά, εκατομμύρια. Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος. Το Δ.Σ. προβληματίζεται για να βρει το ποσό που απαιτείται και να εξασφαλίσει την άδεια από την ΟΥΕΦΑ για να μην υποστεί κυρώσεις. Θα παρθούν αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσει η ομάδα για να είναι συνεπής στον οικονομικό έλεγχο. Δεν λέμε κάτι για πρώτη φορά. Συνειδητά δεν αναφερόμαστε στο οικονομικό κομμάτι, αφού στο τέλος καταντάς γραφικός και μίζερος. Είναι όμως η πραγματικότητα. Όταν χρωστάς 14-15 εκ. αυτό, λέει πολλά. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πληρώνει δύο ομάδες και παίζει η μια. Το Δ.Σ. προσπαθεί να μην επηρεάζεται το αγωνιστικό τμήμα. Οι πληρωμές γίνονται στο τέλος του μήνα χωρίς καθυστέρηση. Το οικονομικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, όμως θέλουμε ο πήχης να παραμείνει ψηλά. Μόνο έτσι θα επιστρέψεις δυναμικά, εκεί που αρμόζει στην ιστορία της ομάδας. Η ομάδα προσπαθεί εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και να έρθει η κατάκτηση ενός τίτλου μέσω του θεσμού του κυπέλλου».

Για τα αγωνιστικά δεδομένα ενόψει Άρη: «Κατά πάσα πιθανότητα οι Σέρινταν, Καρλίτος και Ρούνιε θα είναι διαθέσιμοι. Εκτός είναι οι τραυματίες Χριστοφή και Σκέμπρι και οι τιμωρημένοι Μπεμπέ και Χαφέζ. Ο Ρουσιάς χρειάζεται ακόμα λίγες μέρες για να ξεπεράσει τον μυϊκό τραυματισμό».