Home TOP NEWS “Δεν είδα ποτέ μία τσάντα με λεφτά να σκοράρει”

“Δεν είδα ποτέ μία τσάντα με λεφτά να σκοράρει”

johan-cruyff-holland_3366893


Είπε πολλές ατάκες που έμειναν στην ιστορία ο Γιόχαν Κρόιφ (Κγράουφ με ελαφρύ το “γ” μας τον είπαν οι Ολλανδοί όταν βρεθήκαμε εκεί για το ματς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με την Ντεν Χάαγκ, αλλά Κρόιφ τον λέει όλος ο κόσμος). Μιλάμε άλλωστε για τον “πατέρα” του μοντέρνου ποδοσφαίρου, τον εμπνευστή του ποδοσφαίρου που παίζει σήμερα η Μπαρτσελόνα, τον μέντορα τόσο το Πεπ Γκουαρδιόλα, όσο και του Λουίς Ενρίκε και τα λόγια του έχουν βαρύνουσα. Μια από αυτές, είναι καλό να παραμένει στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Ο Κρόιφ λοιπόν ρωτήθηκε κάποτε αν μπορεί μια ομάδα χωρίς πολλά λεφτά, να κερδίσει μια με λεφτά. Αφοπλιστικός όπως πάντα, απάντησε “Γιατί δηλαδή δεν μπορώ να κερδίσω μία πιο πλούσια ομάδα. Δεν είδα ποτέ μία τσάντα με λεφτά να σκοράρει“. Γενικώς τα λεφτά στο ποδόσφαιρο παίζουν το ρόλο τους, όμως δεν μπαίνουν στο γήπεδο για να παίξουν μπάλα. Σε τέτοια περίπτωση η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτυ και η Παρί Σεντ Ζερμέν θα έκτιζαν παντοκρατωρίες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αφού οι ιδιοκτήτες τους είναι μεγιστάνες. Ή η ΑΕΚ Λάρνακας για να μιλάμε για τα δικά μας, δεν θα ήταν δεύτερη, δεν θα κτυπούσε δυο χρονιές συνεχόμενες το πρωτάθλημα.

Οπωσδήποτε τα λεφτά είναι πλεονέκτημα. Όταν όμως δουλεύεις σωστά, μεθοδικά, οργανωμένα, μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός και με μικρότερο μπάτζετ από τους αντιπάλους σου. Όταν λέγεσαι και ΟΜΟΝΟΙΑ, κουβαλάς ένα τεράστιο ΛΑΟ πίσω σου και μπορείς να κτίσεις τρομαχτική δυναμική, πας και για το πρωτάθλημα. Γιατί φανταστείτε να είμαστε στη θέση της ΑΕΚ, θα έτρεμε η γη στο διάβα μας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να αρχίσει να δουλεύει σωστά και να στοχεύει ψηλά. Όχι άλλες εκπτώσεις στα θέλω και τη νοοτροπία μας.