Home TOP NEWS Έχετε δουλειά, κ. Νταμπίζα

Έχετε δουλειά, κ. Νταμπίζα

dabizas


Ημέρα Νίκου Νταμπίζα η σημερινή. Ο Ελλαδίτης σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, θα είναι σήμερα στο νησί μας, θα βάλει υπογραφή σε συμβόλαιο και θα ανακοινωθεί στο ρόλο του στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Μπορεί να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο, μια πιο αισιόδοξη σελίδα στο ποδοσφαιρικό τμήμα με αυτή την πρόσληψη. Αρκεί βέβαια να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά που ορίζει η θέση για την οποία προσλαμβάνεται και να μην επιχειρήσουμε ως οικοδόμημα να ανακαλύψουμε άλλη μια φορά τον τροχό.

Την άποψη μας για το τι περιμένουμε από το Νταμπίζα την έχουμε ξαναπεί. Έχει πάρα πολλά να κάνει, αφού δεν χρειαζόμαστε μόνο κάποιον που θα ανιχνεύει παίκτες και θα τρέχει τον προγραμματισμό. Πρώτα από όλα σε οργάνωση, στελέχωση και επαγγελματική νοοτροπία νοσούμε. Οι κακές επιλογές παικτών, είναι απλά απότοκα των αδυναμιών μας. Για άλλη μια φορά λοιπόν, λέμε ξεκάθαρα τις απαιτήσεις μας από τον Ελλαδίτη, τον οποίο έχουμε πολύ ψηλά σε εκτίμηση και θεωρούμε πως μπορεί να μας ανεβάσει επίπεδο. Καλή επιτυχία κ. Νταμπίζα και να ξέρεις πως αν πετύχεις, θα εισπράξεις αγάπη που δεν φαντάζεσαι. Περιμένουμε από τον Νταμπίζα:

  1. Να αξιολογήσει έγκαιρα το υπάρχον ρόστερ, να εντοπίσει τις αδυναμίες του, να καταθέσει τις εισηγήσεις του.
  2. Να ηγηθεί του προγραμματισμού. Περιμένουμε πως ο Νταμπίζας είναι το κλειδί σε πόρτες αγορών που μέχρι τώρα δεν άνοιγαν με τίποτα.
  3. Να αξιολογήσει τη στελέχωση του τμήματος από καταρτισμένους επαγγελματίες και να καταθέσει τις εισηγήσεις του. Μας ενδιαφέρει η αξιολόγηση να είναι και ποσοτική και ποιοτική. Το ιατρικό τημ για παράδειγμα είναι υποστελεχωμένο, αφού 1-2 άτομα πρέπει να τρέχουν τα πάντα. Τμήμα σκάουτιγκ δεν υπάρχει. Και άλλα που θα εντοπίσει ο ίδιος.
  4. Να θέσει κανονισμούς και πολιτικές στο τμήμα και να φροντίσει στην αυστηρή εφαρμογή τους. Τα πάντα πρέπει να είναι κωδικοποιημένα πλέον. Η ιεραρχία στο τμήμα πρέπει να είναι ξεκάθαρη, όπως και οι απαιτούμενες ενέργειες σε κάθε περίπτωση.
  5. Να εμφυσήσει τη νοοτροπία του νικητή, του πρωταθλητή ξανά σε όλο το τμήμα. Να κάνει τους πάντες να αντιληφθούν πως υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις και είναι αυστηρές. Ο Νταμπίζας έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες, έχει ζήσει σε περιβάλλον ιδιαίτερα απαιτητικό. Ξέρει πως απαιτούνται θυσίες για να είσαι πρώτος. Και καλείται να το μεταφέρει σε όλους.