Home TOP NEWS “Ένας κοινός συνδυασμός, πάνω από όλα ικανός”

“Ένας κοινός συνδυασμός, πάνω από όλα ικανός”

old-1985


Το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Νικόλας Χριστοδούλου με δημοσίευση του στο Facebook, μιλάει για την επόμενη μέρα στο σωματείο μας. Τονίζει πως ήρθε η ώρα να δούμε την αλήθεια στα μάτια, να αποδεχθούμε τα λάθη μας και κυρίως να προχωρήσουμε με ένα “κοινό συνδυασμό, αποδεκτό από όλους, καθαρό και πάνω από όλα ικανό”.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να προχωρήσει…

Η ανάρτηση του:

Θέλω επιτέλους να γυρίσω στα παλιά

Είχαν περάσει 44 ολόκληρά λεπτά. Μόλις είχαμε σκοράρει. Οι κτύποι της καρδιάς παρέμειναν σταθερά αδιάφοροι. Η αίσθηση του να μην αισθάνεσαι δεν περιγράφεται. Η αίσθηση του να είσαι στο γήπεδο και να νιώθεις ότι είσαι σε εκκλησία ότι χειρότερο. Η αποχή των οργανωμένων αισθητή. Και λογικά αναρωτιέσαι;

Είναι με αυτό τον τρόπο που θέλουμε να πορευτούμε στο μέλλον; Οι αγωνιστικές επιτυχίες σπάνιες! Μας κουβαλά ΜΟΝΟ το συναίσθημα. Αντλούμε δύναμη ΜΟΝΟ από την παθολογική μας αγάπη για αυτή την ομάδα. Κάνουμε υπομονή γιατί στα δικά μας μάτια αυτή η ομάδα είναι κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό σωματείο. Σφίγγουμε τα δόντια γιατί θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά μας το δικό μας κόλλημα. Το κόλλημα που οι δικοί μας πατεράδες φρόντισαν επιμελώς να περάσουν σε όλους εμάς. Το έργο τους εμφανώς πιο εύκολο. Η ομάδα μεσουρανούσε. Αποτελούσε φόβητρο, ήταν το καμάρι μας. Σήμερα η προσπάθεια μας υπερβολικά δύσκολη. Μόνο μας όπλο το τραγούδι, ο παλμός, το πάθος της κερκίδας. Τραγουδάς και εσύ με το παιδί σου λες και είσαι ακόμη νεαρός που βλέπει την ομάδα του για πρώτη φορά. Τραγουδάς, με παλμό, με πάθος, με αφοσίωση για να κολλήσεις στο παιδί σου την δική σου αρρώστια. Δυστυχώς δεν έχεις σαν σύμμαχο τις αγωνιστικές επιτυχίες.

Έχουμε ήδη περάσει το σημείο 0. Η διάσπαση στους κόλπους μας εδώ και καιρό. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά αυτούς που κατέχουν την εξουσία. Καμία αμφιβολία περί τούτου.

Έφτασε ΟΜΩΣ η ώρα που πρέπει να ληφθούν μέτρα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πρέπει να ξαναγίνει ένα. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα η μεριά που καθορίζει τις τύχες της ομάδας να πει το δικό της MEA CULPA . Το να ειπωθεί δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται έργα, πράξεις. Εγκατάλειψη φασιστικών νοοτροπιών, συνταξιοδότηση ανακυκλωμένων παραγόντων, πάντρεμα των δύο στρατοπέδων.

Στις επόμενες εκλογές πρέπει να υπάρχει μόνο ένας συνδυασμός. Το «ΕΜΠΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ» πρέπει να μετατραπεί σε «ΜΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ». Η μπάλα δεν βρίσκεται στα πόδια των νεαρών. Η μπάλα βρίσκεται μονάχα στα πόδια εκείνων που διαχρονικά διαχειρίζονται τη τύχη του σωματείου μας εκ γεννήσεως του. Αν επιθυμούν ομόνοια στην ΟΜΟΝΟΙΑ ο δρόμος είναι μονόδρομος. Αν θέλουν πραγματικά να εξιλεωθούν, να γυρίσουν σελίδα, θα πρέπει αυτή τη στιγμή να απεγκλωβιστούν από τα λάθη του παρελθόντος και να τολμήσουν να δουν το πρόβλημα κατάματα. Σας δίνεται η ευκαιρία να τείνετε ειλικρινές χέρι φιλίας προς το άλλο στρατόπεδο για το κοινό καλό. Κλειστείτε σε ένα δωμάτιο, αλλήλο-βριστείτε αλλά στο τέλος το μόνο που ζητούμε είναι ο άσπρος καπνός. Ένας κοινός συνδυασμός, αποδεκτός από όλους, καθαρός και πάνω από όλα ικανός.

Η ομάδα μας αιμορραγεί. Μαζί της αιμορραγούμε όλοι. Έχετε την ευκαιρία να ανδρωθείτε, να φανείτε πιο αντάξιοι των περιστάσεων. Με βουρκωμένα μάτια το μόνο που εύχομαι, για χάρη των παιδιών σας, για χάρη των παιδιών μας, μην την αφήσετε να περάσει.