Home TOP NEWS Γιορτάζει το «αεροπλανάκι», Γιόζεφ Τζούριακ

Γιορτάζει το «αεροπλανάκι», Γιόζεφ Τζούριακ

Jozsef-Dzurjak (4)


Ο παλιός άσος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Γιόζεφ Τζούριακ γιορτάζει τα γενέθλια του και αρκετοί φίλοι του τριφυλλιού τον θυμούνται ακόμη παρά το γεγονός ότι πέρασαν περισσότερα από 20 χρόνια από την τελευταία του εμφάνιση με τα πράσινα.

Δημοσιεύτηκε στο newsbomb.com.cy

Πάνε 20 χρόνια από την τελευταία φορά που φόρεσε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος και ακόμη οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τον έχουν στο πάνθεον με τους ήρωες του συλλόγου ενώ σήμα κατατεθέν του ήταν ο πανηγυρισμός “αεροπλανάκι”.

Ο λόγος ήταν το τέρμα που σημείωσε στον προημιτελικό του Κυπέλλου το 1992 επί του Αποέλ στο 90′ και χάρισε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του με 3-2. «Προκριθήκαμε στα ημιτελικά και ήταν σαν να είχαμε κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο», ήταν μία από τις πολλές ατάκες του.

Οι «αιώνιοι» εξήλθαν ισόπαλοι (1-1) στο πρώτο παιχνίδι και μέχρι το τελευταίο λεπτό οι γαλαζοκίτρινοι κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους. Ο κόσμος των πρασίνων είχε αρχίσει να αποχωρεί από το γήπεδο, όταν ο «ψηλός» τους έστειλε στα ουράνια με το τέρμα του. Πλέον στα 54 του χρόνια ακόμη οι Ομονοιάτες τον θυμούνται και τον αποθεώνουν.

Δείτε το γκολ που πέτυχε και τον πανικό που επικράτησε: