Home TOP NEWS Η προϊστορία με ΑΕΚ στο Κύπελλο

Η προϊστορία με ΑΕΚ στο Κύπελλο

aek-omo-04-05


ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΚ κληρώθηκαν μαζί στα ημιτελικά του Κυπέλλου, κάτι που γίνεται για 7η φορά. Στις προηγούμενες έξι που προηγήθηκαν, οι τέσσερις ήταν σε νοκ άουτ φάση, ενώ δύο σε ομίλους. Τρεις προκρίσεις μετράει η ΟΜΟΝΟΙΑ και μία η ΑΕΚ, ενώ όταν βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο πέρασαν και οι δύο. Όσον αφορά τις κατακτήσεις, η ΟΜΟΝΟΙΑ σήκωσε το Κύπελλο 14 φορές, ενώ η προσεχή αντίπαλος μας 1, έχοντας και δύο χαμένους τελικούς, ενώ το “τριφύλλι” έφυγε από τελικό χωρίς τρόπαιο έξι φορές.

Οι δρόμοι ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΑΕΚ στο Κύπελλο διασταυρώθηκαν έξι χρονιές, μόνο μια στα ημιτελικά, όπου θα αγωνιστούν αντίπαλοι φέτος. Η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες ήταν την χρονιά που η ΑΕΚ συμμετείχε για πρώτη φορά στις διοργανώσεις της ΚΟΠ, 1994-95, αμέσως μετά την ίδρυση της ΑΕΚ, ή καλύτερα ενοποίησης της. Η επόμενη συνάντηση τους στο Κύπελλο ήταν δύο χρόνια αργότερα. Οι άλλες τέσσερις ήταν συνεχόμενες, αφού από την περίοδο 2003-04 μέχρι την περίοδο 2006-07 οι δύο ομάδες τίθονταν αντιμέτωπες κάθε χρόνο.

omo-aek-04-05

Αναλυτικά οι χρονιές που οι δύο ομάδες έπαιξαν αντίπαλοι στο Κύπελλο:

Την περίοδο 1994-95 η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετώπισε την ΑΕΚ στο Β’ γύρο του Κυπέλλου και πήρε την πρόκριση με δύο νίκες, 1-3 και 1-5, αφήνοντας εκτός θεσμού την ομάδα της Λάρνακας. Συνολικό σκορ 8-2 για το τριφύλλι, με την ΑΕΚ να γεύεται για πρώτη φορά τον αποκλεισμό.

Την περίοδο 1996-97 όταν συναντήθηκαν και πάλι ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΚ ήταν για τα ημιτελικά. Με δύο νίκες, 1-0 και στα δύο, η ομάδα μας πέρασε στον τελικό, όμως δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο.

Στα προημιτελικά τα “είπαν” ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΚ την περίοδο 2003-04, με την ομάδα της Λάρνακας να παίρνει την πρόκριση. Στον πρώτο αγώνα στο ΓΣΖ οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 3-3 και στον επαναληπτικό η ΑΕΚ κέρδισε 1-2. Ήταν τη χρονιά που η ΑΕΚ κατέκτησε το μοναδικό Κύπελλο στην ιστορία της.

Μια χρονιά αργότερα, 2004-05, οι δύο ομάδες βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες στο Κύπελλο, πάλι στα προημιτελικά. Ήταν σειρά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να πάρει την πρόκριση, με δύο νίκες, 1-2 και 1-0, κατακτώντας μάλιστα στη συνέχεια το 12ο τίτλο Κυπέλλου στην ένδοξη ιστορία της.

Την αγωνιστική περίοδο 2005-06 ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΚ κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο (4ο) μαζί με ΕΝΠ και Άρη. Η ομάδα μας πέρασε ως πρώτη, νικώντας μάλιστα δύο φορές την ΑΕΚ, 1-0 εντός και 2-1 εκτός έδρας. Η ομάδα της Λάρνακας πήρε επίσης την πρόκριση για την επόμενη φάση, τα προημιτελικά.

Πάλι στον ίδιο όμιλο (2ο) βρέθηκαν ΟΜΟΝΟΙΑ και ΑΕΚ μια χρονιά αργότερα, 2006-07. Η κατάληξη ίδια, πρόκρισης και για τις δύο, 1η η ΟΜΟΝΟΙΑ, 2η η ΑΕΚ, αλλά αυτή τη φορά η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε νίκη επί του “τριφυλλιού” και μάλιστα στο ΓΣΠ, με 2-1. Οι πράσινοι πήραν εκδίκηση όμως, παίρνοντας το τρίποντο με νίκη 2-0 μέσα στη Λάρνακα. Μέχρι τον τελικό έφτασε η ομάδα μας, όμως δεν κατάφερε να σηκώσει την κούπα.

aek-omo-03-04