Home TOP NEWS Μ.Ιορδάνους: “Δουλεύουμε σε πλάνο που στοχεύει να αναγεννήσει το Σωματείο”

Μ.Ιορδάνους: “Δουλεύουμε σε πλάνο που στοχεύει να αναγεννήσει το Σωματείο”

mixalis-iordanous


Είναι μέχρι στιγμής, ο μοναδικός άνθρωπος που εξάγγειλε υποψηφιότητα για την επόμενη εκλογική συνέλευση του σωματείου μας. Ο Μιχάλης Ιορδάνους μίλησε στο Omonoianews.com, άνοιξε για πρώτη φορά τα χαρτιά του, και αποκάλυψε πως δεν είναι μόνος του αλλά έχει συνδυασμό.

Δεν αποκάλυψε τα ονόματα των υπολοίπων αφού όπως τόνισε είναι πρόωρο από τη στιγμή που δεν έχουν οριστεί εκλογές, μίλησε όμως για το πλάνο τους και τόνισε πως είναι ανοικτοί σε όποιον θέλει να συμπορευθεί μαζί τους. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Κ. Ιορδάνους, έχετε εξαγγείλει πως θα ηγηθείτε ενός συνδυασμού, ο οποίος θα διεκδικήσει την εκλογή του ως το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πείτε μας δύο λόγια για την υποψηφιότητα σας.

Η απόφαση μου να ηγηθώ του συνδυασμού «ΕΜΠΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ» στις επικείμενες εκλογές για ανάληψη του διοικητικού συμβουλίου, είναι προϊόν συνειδητής και ώριμης σκέψης. Εδώ και αρκετούς μήνες, μαζί με μια ομάδα ατόμων, εργαζόμαστε σκληρά ώστε να ετοιμάσουμε ένα ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο πλάνο που κυρίαρχο στόχο έχει να επαναφέρει την ΟΜΟΝΟΙΑ εκεί που προστάζει η ιστορία της και εκεί που θέλει να την δει ξανά ο κόσμος της.

Αυτή η ομάδα ατόμων που αναφέρετε μπορεί να συγκροτήσει μια 15μελή υποψηφιότητα;

Είμαι σε θέση να ενημερώσω τον κόσμο πως ναι. Ο συνδυασμός μας θα είναι πλήρης, τόσο αριθμητικά όσο και «ποιοτικά». Ο εν λόγω συνδυασμός θα αποτελείται από άτομα ικανά, με εμπειρίες και τις απαιτούμενες γνώσεις ώστε να είναι σε θέση, ως σύνολο αλλά και ο κάθε ένας ξεχωριστά, να βοηθήσουν στην υλοποίηση όλων όσων έχουμε συντάξει στο πλάνο μας. Μαζί με την συγκεκριμένη ομάδα, εδώ και αρκετούς μήνες, δουλεύουμε σκληρά όντας πεπεισμένοι πως η εφαρμογή όλων αυτών που εμπεριέχονται στο πλάνο μας θα αναγεννήσει το Σωματείο.

Είστε σε θέση να μας ανακοινώσετε τα ονόματα αυτής της ομάδας;

Για τον λόγο ότι, μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ακόμη επίσημα ημερομηνία εκλογών, δεν θεωρούμε σωστό, ως συνδυασμός, να προβούμε στην ανακοίνωση άλλων ονομάτων.

Πότε υπολογίζετε να ανακοινωθεί η ημέρα των εκλογών;

Δεν γνωρίζουμε. Πιστεύουμε όμως ότι οι εκλογές του Σωματείου πρέπει να διεξαχθούν πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία. Χρειάζεται χρόνος στο οποιοδήποτε νέο Συμβούλιο για να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις που απαιτούν με την σειρά τους ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Παράλληλα με αυτά η νέα Διοίκηση θα τρέξει τον προγραμματισμό της νέας περιόδου, οπότε αντιλαμβάνεστε πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Θα ήταν ιδανικό για την ΟΜΟΝΟΙΑ να διεξαχθούν νωρίς εκλογές, και να γνωστοποιηθεί ακόμη νωρίτερα προς τους ενδιαφερόμενους η ημέρα των εκλογών. Σε αυτό το σημείο μπορώ να σας ανακοινώσω ότι έχει οριστεί άτομο το οποίο θα ενημερώνει τα ομονοιάτικα μέσα και όχι μόνο, για τις ενέργειες του συνδυασμού μας, μέχρις ότου να ανακοινώσουμε περισσότερα στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των υπόλοιπων ονομάτων που θα συγκροτούν την υποψηφιότητα μας.

Πείτε μας τι περιλαμβάνει το πλάνο σας. Κατά πόσον θεωρείτε ότι θα πείσει αρχικά τα μέλη να σας ψηφίσουν και κατά δεύτερον θα αλλάξει την κατάσταση στην ομάδα μας;

Το πλάνο στηρίζεται σε βασικές αρχές σωστής δόμησης και διαχείρισης ενός Σωματείου, οι οποίες επιβάλλεται να υιοθετηθούν και να εφαρμοστούν στην ΟΜΟΝΟΙΑ για να εξυγιανθεί, να ορθοποδήσει και να μεγαλουργήσει ξανά. Είμαστε αισιόδοξοι πως τα μέλη αναγνωρίζουν την ανάγκη για εκσυγχρονισμό και είμαστε εδώ για να δώσουμε τις λύσεις και να βγάλουμε την ομάδα μας από το αδιέξοδο. Αλλά προτού επεκταθούμε αναλυτικότερα για το τι περιλαμβάνει το πλάνο, θέλω να αναφέρω πως ό,τι ετοιμάσαμε αποτελεί προϊόν μιας συλλογικής προσπάθειας, τόσο των ατόμων τα οποία απαρτίζουν τον συνδυασμό «ΕΜΠΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ», αλλά και του κόσμου που στηρίζει αυτή την προσπάθεια έχοντας την τεχνογνωσία, τις εμπειρίες και τις γνώσεις για να εφαρμοστεί και να υλοποιηθεί σωστά ότι περιλαμβάνεται στο πλάνο.

Ο κόσμος όμως ενδιαφέρεται να μάθει συγκεκριμένα. Ποιες είναι οι προτάσεις σας; Μπορείτε να μας πείτε κάτι περισσότερο;

Σαν ομάδα έχουμε πρώτα εντοπίσει τα προβλήματα τα οποία αρχίζουν από την κακή οικονομική διαχείριση η οποία οδήγησε στο τεράστιο οικονομικό χρέος και επεκτείνονται στην αγωνιστική παρουσία της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Αναγνωρίσαμε την έλλειψη αρμονικής σχέσης Διοίκησης – κόσμου, την ανεπάρκεια των Ακαδημιών να προετοιμάσουν και να παράγουν παίκτες για την πρώτη ομάδα αλλά και την σχέση που έχει η ίδια η ΟΜΟΝΟΙΑ ως Σωματείο με άλλους οργανισμούς στους οποίους εμπλέκεται και την ίδια στιγμή αδυνατεί να προστατεύσει τα συμφέροντα της, αλλά και του κόσμου της. Όλα αυτά είναι απόρροια της ανορθόδοξης δομής στα διοικητικά και στον τρόπο λειτουργίας του Σωματείου.

Με βάση αυτά, το πλάνο μας στηρίζεται ουσιαστικά σε 3 βασικούς πυλώνες όπως διαπιστώνετε με αυτά που ανέφερα προηγουμένως και η προϋπόθεση για να υλοποιηθεί είναι η αλλαγή πρωτίστως της οργανωτικής δομής του Σωματείου. Η επίτευξη των στόχων και η εκπλήρωση του οράματος της ομάδας, εξαρτάται από την αποτελεσματική αναδιοργάνωση και θα στηριχτεί κυρίως στις σωστές επιλογές ανθρώπων που θα αναλάβουν να εκπληρώσουν μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους με επιτυχία.

Η πρόταση για εταιρεία είναι στις σκέψεις σας;

Όχι, σίγουρα όχι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πρέπει να ανήκει στον λαό της και να μην αποφασίζει για το μέλλον της ένας ή πολλοί μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα μέλη είναι μεγάλης σημασίας για τον Σύλλογο, και έχουμε ετοιμάσει για αυτό το κομμάτι μια ολοκληρωμένη πρόταση την οποία θα παρουσιάσουμε σε μεταγενέστερο στάδιο. Οι διοικήσεις πρέπει να ορίζονται από τα μέλη του Σωματείου και κατ’ επέκταση από τον ίδιο τον κόσμο της ομάδας. Για αυτό ακριβώς η ανάγκη για άνοιγμα στα μέλη «φωνάζει» εδώ και πολλά χρόνια. Αν ένα Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτά που υπόσχεται ή παρεκκλίνει της πορείας του, τότε ο κόσμος θα αποφασίζει την αλλαγή.

Τότε ποιες είναι οι αλλαγές για τις οποίες μιλάτε στην οργανωτική δομή του Σωματείου;

Αρχικά, αυτό που χρήζει αλλαγής είναι ο ρόλος και η φύση του Δ.Σ, το οποίο πρέπει να πάψει να λειτουργεί ως εκτελεστικό όργανο και να ξεκινήσει να συμπεριφέρεται και να δρα σαν ένα πραγματικό Διοικητικό Συμβούλιο. Δηλαδή, να καθορίζει στρατηγική, στόχους, όραμα και να επιβλέπει τις διαδικασίες που απαιτούνται για επίτευξη των στόχων που θέτει. Αυτό που πρέπει να γίνει δηλαδή είναι να επενδύσει το Σωματείο σε έμμισθο προσωπικό το οποίο θα αναλάβει να εκτελεί  επί καθημερινής βάσεως τα καθήκοντα του.

Δεν νοείται για παράδειγμα η λειτουργία τμήματος μάρκετινγκ χωρίς προσωπικό, η προβολή της εικόνας του συλλόγου προς τα έξω χωρίς τμήμα δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, η διαχείριση και η εποπτεία των οικονομικών καταστάσεων χωρίς τις σωστές επιλογές ανθρώπων σε τόσο σημαντικές θέσεις. Επείγει η γενική επιστράτευση τεχνοκρατών μέσα από διαφάνεια και σωστές διαδικασίες πρόσληψης.

Όλο αυτό δεν θα επιβαρύνει το Σωματείο με επιπλέον οικονομικό κόστος;

Δεν θεωρούμε ότι είναι κόστος που θα επιβαρύνει αρνητικά το Σωματείο αλλά επένδυση. Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει και έχουν αποχωρήσει, δεκάδες παίκτες με ελάχιστη έως καθόλου συμμετοχή και έχουν επιβαρύνει το Σωματείο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τόσο σε μισθούς όσο και αποζημιώσεις. Όλα αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να επενδυθούν, μεταξύ άλλων, για την πρόσληψη   κατάλληλων και ικανών ατόμων στις κατάλληλες θέσεις καθώς και για την δημιουργία τμημάτων τα οποία κρίνονται αναγκαία και που μέχρι στιγμής δεν υφίστανται στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Αυτά θα αποφέρουν με βεβαιότητα πολλαπλάσια οφέλη και κατ’ επέκταση έσοδα στο Σωματείο.

Μιλώντας για επενδύσεις και έσοδα, πως ο συνδυασμός σας θα αντιμετωπίσει το σημερινό χρέος του Σωματείου; Υπάρχει κάποιο σχέδιο;

Δεν υπάρχει απλά ένα σχέδιο. Υπάρχει ένα εξειδικευμένο πλάνο, βασισμένο σε μελέτες που έχουμε κάνει. Υπάρχουν πολλές προτάσεις οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν από την επομένη κιόλας της εκλογής μας. Προτού αρχίσουμε να μιλάμε για ενέργειες πρέπει να ξέρουμε ακριβώς ποιο είναι το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος. Για να εφαρμοστεί μια «θεραπεία», απαιτείται πλήρης διάγνωση της ασθένειας. Αυτή τη στιγμή επικρατεί, δικαίως, ένα γενικότερο αίσθημα στον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την έλλειψη διαφάνειας στα οικονομικά του Σωματείου. Έχουμε δίπλα μας άτομα ικανά, τα οποία χειρίζονται μεγάλες επιχειρήσεις σε Κύπρο και εξωτερικό και είναι πρόθυμα να μας βοηθήσουν ώστε να γίνει μια εκτίμηση του προβλήματος. Μέσα από την εμπλοκή εμπειρογνωμόνων θα μας δοθεί μία πλήρης μελέτη βάση της οποίας θα προσαρμόσουμε αυτά που προτείνουμε.

Έχουμε κατά καιρούς ακούσει και διαβάσει για πλάνα 3ετές και 5ετες, τόσο στην Κύπρο αλλά και από παραδείγματα στο εξωτερικό. Στην περίπτωση την δική σας υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα;

Όταν θα έχουμε λεπτομερώς τη μελέτη στην οποία αναφέρομαι νωρίτερα, θα είμαστε σε θέση να ορίσουμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα ως προς το τι μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, τι μακροπρόθεσμα και σε ποιά έκταση μπορεί αυτό να εφαρμοστεί, πάντα με την ταυτόχρονη ενημέρωση προς τα μέλη και τον κόσμο της ομάδας μας. Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι σημασία δεν έχει τόσο ο καθορισμός χρονοδιαγράμματος, όσο το να τεθούν οι σωστές βάσεις για την μακροπρόθεσμη ορθή λειτουργία του Σωματείου ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για την υλοποίηση όλων αυτών των στόχων στους οποίους αναφέρεστε υπάρχουν άτομα τα οποία προτίθενται να βοηθήσουν και να ενισχύσουν αυτή σας την προσπάθεια;

Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με άτομα τα οποία βοηθούν/ενισχύουν οικονομικά το Σωματείο μας και το μήνυμα το οποίο έχουμε λάβει είναι ότι αυτή η βοήθεια θα συνεχιστεί ούτως ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια μας.

Ο κύριος μας στόχος είναι η ανεξαρτητοποίηση και αυτοσυντήρηση του Σωματείου οικονομικά. Ένας τρόπος, κάτι το οποίο ζητά και η πλειοψηφία του κόσμου, είναι να ανοίξουν πραγματικά οι «πόρτες» του σωματείου και να εισέλθουν νέα μέλη, τα οποία μέλη θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο κομμάτι της οικονομικής ευρωστίας του Σωματείου και όχι μόνο.

Είναι αρκετά τα λεφτά από τις συνδρομές των μελών για να εξασφαλίσουν οικονομική ευρωστία στο Σωματείο;

Οι συνδρομές των μελών είναι σίγουρα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την εξασφάλιση οικονομικής ευρωστίας του Σωματείου. Ο κόσμος θέλει να βοηθά συνεχώς και με κάθε δυνατό τρόπο την ομάδα, πράγμα το οποίο έχει αποδείξει. Η εγγραφή νέων μελών θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το Σωματείο εφόσον αν κάποιος επιθυμεί να γίνει μέλος σίγουρα θα θέλει να αγοράσει προϊόντα, να αγοράσει εισιτήρια διαρκείας και πολλά άλλα για τα οποία θα είναι υπεύθυνο το τμήμα μάρκετινγκ να τα διαχειρίζεται. Όπως γίνεται και στο εξωτερικό με Συλλόγους που αριθμούν χιλιάδες μέλη. Αυτό το μοντέλο υπάρχει, δουλεύει και έχει αποδείξει ότι είναι πετυχημένο. Δεν θα ανακαλύψουμε εμείς τον τροχό, απλά θα δώσουμε ένα γερό σπρώξιμο. Αυτή τη στιγμή η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν «εκμεταλλεύεται», με την καλή έννοια, ούτε στο ελάχιστο την εμπορική δύναμη του ονόματος της και την δυναμική του κόσμου της. Είμαστε πεπεισμένοι πως αν το πράξει, θα μπορέσει με βεβαιότητα να εξασφαλίσει οικονομική ευρωστία.

Ας υποθέσουμε πως διαχειρίζεστε το χρέος και την οικονομική ευρωστία στο Σωματείο. Με το αγωνιστικό τι γίνεται; Από μόνα τους τα λεφτά δεν εγγυούνται την επιτυχία.

Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα το οποίο καλούμαστε να διαχειριστούμε άμεσα γι’ αυτό θα επενδύσουμε σε άτομα με γνώσεις και εμπειρία. Δεν μπορεί για παράδειγμα να αποφασίζει ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος για το ποιος παίκτης θα έρθει ή το ποιος παίκτης θα αποχωρήσει από την ομάδα. Είναι σαν να πηγαίνω εγώ που δεν γνωρίζω από μαγειρική και να ανοίγω εστιατόριο για να κάνω τον σεφ. Θα έρθει ο κόσμος στο εστιατόριο μου; Όχι δεν θα έρθει, όπως δεν έρχεται τώρα στο γήπεδο. Τουλάχιστον όχι τόσο μαζικά όσο θα έπρεπε. Αν δουλέψεις λάθος αργά ή γρήγορα είναι δεδομένο πως θα αποτύχεις, γι αυτό θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να πετύχουμε και να καλλιεργήσουμε την νοοτροπία του νικητή η οποία έχει χαθεί.

Για αυτό το κομμάτι κάποιο μέλος του Δ.Σ είχε πει πως δοκιμάστηκαν αρκετά μοντέλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, κάποια απέτυχαν και δεν σημαίνει ότι όλα δουλεύουν.

Αναφέρεστε συγκεκριμένα στο κεφάλαιο Τεχνικός Διευθυντής;

Ναι σε αυτό αναφερόμαστε.

Ας δούμε λίγο τα γεγονότα μέχρι στιγμής. Είχαν φέρει τεχνικό διευθυντή, και τώρα έχουν έρθει σε συμφωνία με ένα. Το θέμα είναι να έρθει και να του δώσουμε απλά ένα τίτλο ή να έρθει και να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει; Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι αναφορικά με το θέμα του Τεχνικού Διευθυντή. Όταν το Δ.Σ προσλαμβάνει ένα άτομο με τις κατάλληλες γνώσεις που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη θέση, ήτοι αυτήν του τεχνικού διευθυντή, παύει το ίδιο να αποφασίζει και να κρίνει για θέματα που πρέπει να αποφασίζει αποκλειστικά ο τεχνικός διευθυντής. Είναι διαφορετικό να προσλαμβάνω άτομα απλά για να γεμίζουν κενές θέσεις, και διαφορετικό να πιστεύω σε αυτά τα άτομα, να επενδύω σε αυτά και να τα αφήνω να κάνουν την δουλειά για την οποία προσλήφθηκαν καθότι όπως είπα νωρίτερα το Δ.Σ επιβάλλεται να πάψει να έχει εκτελεστικό ρόλο.

Πιστεύετε πως ο κόσμος κατανοεί την ανάγκη για αυτές τις αλλαγές που λέτε;

Ο κόσμος βλέπει τι επικρατεί και κατανοεί την ανάγκη για αλλαγές. Φωνάζει και διαμαρτύρεται εδώ και χρόνια πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Εμείς συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες του στο ότι έχει χαθεί κάθε επαφή ανάμεσα σε διοίκηση και κόσμο. Οποιεσδήποτε αποφάσεις λαμβάνονται φαίνεται να στερούνται ώριμης σκέψης, μακροπρόθεσμων στόχων και «σφυγμομέτρησης» του παλμού των φιλάθλων. Ένα αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης επικοινωνίας είναι το ότι έχει χαθεί η συσπείρωση και η ενότητα του κόσμου.

Αφού μιλήσατε για συσπείρωση και ενότητα, είναι δύσκολο για κάποιον να υποστηρίξει πως υπάρχουν αυτά τα στοιχεία στην ΟΜΟΝΟΙΑ τώρα που μιλάμε. Πως το σχολιάζετε και πως εσείς θα φτάσετε στην πολυπόθητη συσπείρωση στην οποία αναφέρεστε;

Καταρχάς νομίζω θα συμφωνήσουμε στο ότι η σημερινή κατάσταση ανάμεσα στον κόσμο αλλά και μεταξύ κόσμου-διοίκησης είναι απαράδεκτη και κατ’ ουδένα λόγο δεν αντικατοπτρίζει την φράση «ομόνοια στην ΟΜΟΝΟΙΑ». Θέλω να τονίσω ξανά ότι έχουμε στην ομάδα μας άτομα τα οποία είναι έμπειρα, γνωρίζουν το πώς κτίζεται η σωστή επικοινωνιακή πολιτική για μεγάλους οργανισμούς και αυτήν την τεχνογνωσία θα την μεταφέρουν με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερα δυνατό τρόπο στο Σωματείο. Θα προσληφθούν άτομα αποκλειστικά για αυτό το σκοπό. Θα είναι η δουλειά τους, καθημερινά, να φροντίζουν για αυτά τα θέματα, είτε είναι επικοινωνιακά, είτε είναι η διαχείριση της εικόνας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καθώς και για όλα τα άλλα θέματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν σε ένα μεγάλο αθλητικό Σωματείο όπως είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Να τονίσω ότι δεν θα αναλαμβάναμε ποτέ μια τόσο μεγάλη ευθύνη απέναντι στον κόσμο και ιδιαίτερα στα μέλη του Σωματείου, να ζητήσουμε την ψήφο τους αν δεν ήμασταν έτοιμοι να παλέψουμε για την ομάδα μας και την συσπείρωση της. Μιλάμε συχνά για συσπείρωση, ακριβώς γιατί θεωρούμε πρωταρχικό στόχο να ενώσουμε όλο τον κόσμο που αγαπά αυτή την ομάδα και να φτιάξουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μεγαλουργήσει ξανά η ΟΜΟΝΟΙΑ.

Περισσεύει κανείς από αυτή την προσπάθεια; Εάν σας προσεγγίσει κάποιος άλλος που δεν ανήκει στον συνδυασμό σας και ζητήσει να πορευτεί μαζί σας, θα τον δεχτείτε;

Περισσεύουν μόνο οι αδιάλλακτοι. Αυτοί που αρνούνται να κατανοήσουν ότι πρέπει να βάλουν την ΟΜΟΝΟΙΑ πάνω απ’ όλα. Δεν επιτρέπεται οι προσωπικές κόντρες και εμπάθειες να επισκιάζουν το βλέμμα μας από το μέλλον της ομάδας. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να κτίσουμε μια σχέση με τον κόσμο που να είναι αξιοζήλευτη.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, μας έχουν προσεγγίσει ήδη αρκετά αξιόλογα άτομα. Παράλληλα έχουμε κάνει και εμείς συναντήσεις με κόσμο που θέλει να μας βοηθήσει ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια και εισπράττουμε πραγματικά ένα θετικό κλήμα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια από εσωτερικές διαμάχες και εμφύλιες περιρρέουσες ατμόσφαιρες. Θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος σε όλα αυτά και κάποιες από τις πρώτες μας κινήσεις θα αφορούν αποκλειστικά το κεφάλαιο ενότητας. Είμαστε ανοικτοί σε όποιον ενδιαφέρετε να βοηθήσει την προσπάθεια μας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ χρειάζεται μία διοίκηση που αφουγκράζεται τις ανησυχίες του κόσμου και που είναι έτοιμη να σταθεί ασπίδα για αυτόν.

Έχετε πει στην εισαγωγή σας για το πλάνο πως ένας άλλος σημαντικός πυλώνας θα είναι και οι Ακαδημίες. Πείτε μας κάτι περισσότερο.

Εδώ και αν χρειάζεται στόχος και όραμα. Έχουμε αξιολογήσει την κατάσταση και την κρίνουμε βάση αποτελέσματος ως τραγική. Από τις ηλικίες 1982 και μετά (γέννημα 82) παρατηρούμε ένα τεράστιο κενό παραγωγικότητας. Μιλάμε για 16-17 ολόκληρα χρόνια που μόνο μια πεντάδα ποδοσφαιριστών είχε ουσιαστική συνεισφορά στην πρώτη ομάδα. Θέλουμε παίκτες που να είναι πρωταγωνιστές, να μην συμπληρώνουν απλά το ρόστερ για τυπικούς λόγους.  Ο κόσμος κουράστηκε και έχασε την εμπιστοσύνη του για τις ακαδημίες μας. Θέλει να δει κάτι περισσότερο από εμάς, θέλει να δει ξανά την ΟΜΟΝΟΙΑ να βγάζει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που να μεγαλουργούν σε αυτήν και την οδηγούν στον δρόμο των επιτυχιών.

Μπορεί να γίνετε πιο συγκεκριμένοι; Ποιο είναι το πλάνο σας για την ακαδημία;

Το πλάνο μας είναι η δημιουργία των σωστών συνθηκών στην ακαδημία ποδοσφαίρου οι οποίες θα απασχολούν σε πρώτο στάδιο τα παιδία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανά το Παγκύπριο. Έπειτα να μπορέσει η ακαδημία να μεγαλώσει παίκτες υψηλού επιπέδου οι οποίοι σε μελλοντικό στάδιο θα τροφοδοτήσουν την πρώτη ομάδα ώστε να καταστεί ξανά η ΟΜΟΝΟΙΑ πρωτοπόρος στον τομέα δημιουργίας επαγγελματιών παικτών που διαθέτουν εκτός από γνώσεις ποδοσφαίρου, ήθος και χαρακτήρα.

Πρέπει να χτίσουμε συγκεκριμένη κουλτούρα, με ιδανικά και αξίες του Α.Σ.Ο.Λ. που θα δώσουν κίνητρα και εφόδια στους μελλοντικούς ποδοσφαιριστές να δημιουργήσουν χαρακτήρα. Να δουν την προοπτική της επαγγελματικής καριέρας και να επωφεληθούν αυτοί, όσο και η ΟΜΟΝΟΙΑ από αυτούς. Επιπλέον, θέλουμε να καλλιεργήσουμε νοοτροπία νικητών σε όλα τα επίπεδα, να μορφώσουμε άτομα τα οποία μέσω της ενασχόλησης τους στις ακαδημίες μας θα μετεξελιχθούν σε ποδοσφαιρικές προσωπικότητες.

Έχετε κάνει κάποια μελέτη για αυτό; Υπάρχει η τεχνογνωσία στον συνδυασμό σας για να κάνετε πράξη όλα αυτά που λέτε;

Βεβαίως, δεν έχουμε αφήσει τίποτα στην τύχη. Θεωρούμε ότι οι Ακαδημίες θα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένες με το πλάνο και το όραμα της πρώτης ομάδας. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος θα πρέπει να είναι κάτω από την εποπτεία του εκάστοτε Τεχνικού Διευθυντή. Η ακαδημία θα λειτουργεί υπό την εποπτεία και τις οδηγίες του Τεχνικού Διευθυντή Ακαδημιών ο οποίος θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με αυτόν της πρώτης ομάδας. Στόχος είναι οι ακαδημίες να καταστούν οικονομικά ανεξάρτητες, ώστε να μπορεί το πλάνο για αυτές, να λειτουργεί χωρίς δυσκολίες καθώς και να επιτρέπει στο Σωματείο να επενδύει σωστά στο προσωπικό και τις εγκαταστάσεις που θα φέρουν σε πέρας τους πρωταρχικούς στόχους. Έχουμε κάνει και μία μελέτη η οποία αφορά την δημιουργία σχολείου Ομόνοιας όπου αυτό το σχολείο θα εκπαιδεύει και θα μορφώνει την Elite, η οποία θα επιλέγεται στις ηλικίες των 12 μέχρι 14 ετών και από εκεί και πέρα οι επίλεκτοι θα μπαίνουν στο τελικό στάδιο ανάπτυξης και εκπαίδευσης, ώστε να απαρτίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το μελλοντικό κορμό της πρώτης ομάδας.

Είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο;

Βεβαίως είναι εφικτό, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σχολές που θα τους ενδιέφερε μια τέτοια προοπτική και που είναι πρόθυμες να μελετήσουν και να φιλοξενήσουν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να μπορεί με έσοδα από διάφορες ενέργειες και χορηγίες να καλύπτει τα έξοδα των ποδοσφαιριστών ώστε να μην επιβαρύνονται οι ίδιοι και/ή οι οικογένειες τους με οποιαδήποτε έξοδα.

Κλείνοντας θέλετε να αφήσετε κάποιο καταληκτικό σχόλιο στον κόσμο που διαβάζει αυτή την συνέντευξη.

Αφού πρώτα σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δώσατε να απευθυνθώ στο κόσμο της ομάδας μας, θέλω να στείλω ένα αισιόδοξο μήνυμα προς όλους. Μιλήσαμε μόνο για κάποιους από τους βασικούς πυλώνες του πλάνου μας. Την δημιουργία σωστής οργανωτικής δομής, την επένδυση στο τμήμα μάρκετινγκ και δημόσιων σχέσεων, την οικονομική ανεξαρτησία και αυτοσυντήρηση του Σωματείου και την πλήρη αναδιοργάνωση των ακαδημιών μας. Υπάρχουν πολλά άλλα σημεία που μελετούμε και βελτιώνουμε καθημερινά. Όταν υπάρχει η βούληση, και όταν υπεράνω όλων είναι το καλό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Δηλώνουμε έτοιμοι να αναλάβουμε τα ηνία της ομάδας μας και να δουλέψουμε με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και ειλικρίνεια για την αναγέννηση του αγαπημένου μας Σωματείου. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για το μέλλον της ομάδας μας που απαιτεί ενότητα, συσπείρωση, αποφασιστικότητα, και τόλμη ούτως ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ξανά ένα Σωματείο δυνατό που θα οδηγήσει την Βασίλισσα του κυπριακού ποδοσφαίρου στον θρόνο της. Καλούμε όλο τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να στηρίξει αυτήν την μεγάλη προσπάθεια και να σταθεί στο πλευρό μας.

«ΕΜΠΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ»