Home TOP NEWS Match Report: Διπλό με βάσανο και απώλειες

Match Report: Διπλό με βάσανο και απώλειες

AG29-salamina-omonoia (59)


Χωρίς να παίξει καλά, η ΟΜΟΝΟΙΑ πέρασε νικηφόρα από το Στάδιο Αμμόχωστος. Η ομάδα μας ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο, ευτύχησε όμως στη μόνη της ευκαιρία να σκοράρει με το Σκέμπρι. Στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε με δέκα παίκτες από νωρίς αλλά διπλασίασε τα γκολ της με το Σέρινταν. Τελικά δέχθηκε γκολ και πήρε ένα τρίποντο με μπόλικο άγχος και κυρίως λόγω του Κωνσταντίνου Παναγή που απέκρουσε τετ α τετ στο 90+2′. Απερίσκεπτη αποβολή του Χαφέζ, ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ χάνει και τους Οικονομίδη-Μαργκάσα ενόψει ΑΕΚ.

Α΄ημίχρονο

Νωθρό ξεκίνημα, σε ατμόσφαιρα που θύμιζε παιχνίδι επί καιρό προετοιμασίας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπήκε με την απαραίτητη πυγμή στο γήπεδο με αποτέλεσμα τα πρώτα λεπτά να είναι ισορροπημένα. Η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στη Νέα Σαλαμίνα, όταν στο 11′ ο Μακρίεφ μετά από σύγχυση, βρέθηκε τετ α τετ με το Παναγή. Ο νεαρός πορτιέρο της ομάδας μας βγήκε νικητής και κράτησε το μηδέν πίσω. Η δεύτερη άργησε να έρθει (27′), αλλά ανήκε και πάλι στον αντίπαλο. Ο Γκόμες από το ύψος της περιοχής έκανε δυνατό σουτ, ο Παναγή απέκρουσε στη γωνιά του.

Την πρώτη φορά που πάτησε τη περιοχή του αντιπάλου με αξιώσεις η ΟΜΟΝΟΙΑ, ζήτησε πέναλτι. Συγκεκριμένα στο 32′ ο Σέρινταν με ατομική ενέργεια μπήκε στο κουτί, ο Τσιγκουΐνι έπεσε με τάκλιν και τον ανέτρεψε, ο Σωτηρίου θεώρησε πως ακούμπησε και μπάλα και υπέδειξε κόρνερ. Λίγο μετά όμως, στη δεύτερη φορά που απείλησε η ομάδα μας σκόραρε. Ο Κιρμ σέντραρε, ο Σέρινταν έκανε κεφαλιά πάσα στο Σκέμπρι και ο Μαλτέζος από κοντά δεν λάθεψε, κάνοντας το 0-1.

Από το σημείο αυτό και μετά, δεν είχαμε μεγάλες φάσεις, παρότι κάποιες προϋποθέσεις υπήρξαν. Σκορ ημιχρόνου, 0-1.

Β’ ημίχρονο

Σαφώς καλύτερη η ΟΜΟΝΟΙΑ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημίχρονο, ξεκίνησε με απίστευτη χαμένη φάση. Στο 47′ ο Κιρμ βρήκε το Σέρινταν που από πολύ κοντά αστόχησε με κεφαλιά. Δυο λεπτά μετά, ήταν σειρά του Εζέ να αστοχήσει με κεφαλιά. Εκεί που η ομάδα μας έδειχνε να πατά καλύτερα, μια απερίσκεπτη ενέργεια του Χαφέζ ανέτρεψε την κατάσταση. Σε μακρινή μπαλιά και ενώ ήταν κιτρινισμένος, ο Αιγύπτιος έκανε χέρι με πρόθεση και αποβλήθηκε.

Το αποτέλεσμα ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ να οπισθοχωρήσει, να κάνει εσωτερικές αλλαγές και να περιμένει τη Σαλαμίνα. Η ομάδα της Αμμοχώστου απέτυχε να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω και να βάλει πίεση. Ούτε η ΟΜΟΝΟΙΑ βέβαια απειλούσε και το θέαμα ήταν κακό. Στο 73′ βέβαια, η ομάδα μας ήρθε να σκοτώσει το ματς από μια στατική φάση. Ο Μαργκάσα εκτέλεσε φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Σέρινταν ανέβηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Τα πράγματα φάνηκαν να απλοποιούνται αφού η Σαλαμίνα έπεσε ψυχολογικά και λίγο αργότερα λίγο έλειψε να έρθει και 3ο γκολ. Ο Οικονομίδης έκανε ατομική ενέργεια στο 77′ γύρισε τη μπάλα, στο δεύτερο δοκάρι ο Κιρμ έκανε σουτ με το Μιχαήλ εξουδετερωμένο, πάνω από τα δοκάρια. 

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι πήρε το δρόμο του, η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να δεχθεί άλλο ένα εύκολο γκολ. Ο Παύλου μπήκε από αριστερά, έκανε ανενόχλητος γύρισμα και ο επίσης ανενόχλητος Μακρίεφ προ κενής εστίας δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-2 στο 84′. Απούσα όλη η άμυνα στο γκολ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μάλιστα στο 92′ λίγο έλειψε να έρθει η απόλυτη ψυχρολουσία για την ομάδα μας, όταν μετά από λάθος στα χαφ, ο Μακρίεφ έφυγε μόνος με τον Παναγή. Ο νεαρός πορτιέρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ βγήκε νικητής σε άλλο ένα τετ α τετ (3 απόψε) και χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ΟΜΟΝΟΙΑ, μιας και το σκορ δεν άλλαξε ως το τέλος.

Συμπερασματικά

Έτσι όπως παίξαμε πάλι καλά που κερδίσαμε. Προβλημάτισε τόσο η απόδοση, όσο και η απειθαρχία αφού η ομάδα μας δέχθηκε εύκολες κάρτες. Όπως και να έχει, η Ανόρθωση έχασε, η απόσταση μας μεγάλωσε, όμως αν θέλουμε να παραμείνουμε σε τροχιά Ευρώπης καλά κάνουμε να θυμόμαστε πως δεν είναι όλοι οι αντίπαλοι Σαλαμίνες. Η εικόνα σήμερα ήταν απαράδεκτη.