Home TOP NEWS Match Report: Νικηφόρο φινάλε

Match Report: Νικηφόρο φινάλε

ag26-omonoia-ael (103)


Παρότι μας ανησύχησε 2 φορές, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε με 4-2 την ΑΕΛ και μπαίνει στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος από τη 4η θέση. Η ομάδα μας ήταν γενικώς καλύτερη, άξιζε να κερδίσει και ανησύχησε κυρίως λόγω δικών της αδυναμιών. Σκόρερς για την ΟΜΟΝΟΙΑ οι Κιρμ (2) και Μπαντιμπάγκα (2).

Α’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκαν οι δυο ομάδες στο γήπεδο και μέχρι το 10′ είχαν και οι δυο προϋποθέσεις για γκολ. Η πρώτη φάση ήρθε για την ΟΜΟΝΟΙΑ με σουτ του Κιρμ που έφυγε άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και η απάντηση της ΑΕΛ 4′ αφού το σουτ του Πιέχ δεν βρήκε στόχο. Στο 9′ ο Κιρμ μπήκε απειλητικά στη περιοχή της ΑΕΛ, έψαξε με διπλή προσπάθεια κάποιον από τους συμπαίκτες του, η μεγάλη φάση όμως δεν ήρθε. Από το σημείο αυτό και μέχρι το 25′ η ΑΕΛ είχε περισσότερο τη μπάλα, δεν έγιναν όμως καθόλου φάσεις.

Κάπου εκεί, ήρθε ένα μικρό ξέσπασμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που έφερε δυο φάσεις σε ένα λεπτό. Στο 25′ ο Μπαντιμπάγκα έκανε πολύ δυνατό σουτ και είδε το Ντεγκρά να αποκρούει εντυπωσιακά. Δευτερόλεπτα αργότερα, ήταν σειρά του Οικονομίδη να απειλήσει με σουτ στη γωνιά, ο Αργεντινός όμως έκανε νέα μεγάλη απόκρουση. Το δίλεπτο έκλεισε με σέντρα σουτ του Καρλίτος που πήρε τροχιά προς το τέρμα για τρίτη φορά όμως ο Ντεγκρά απόκρουσε.

Και αφού δεν σκόραρε η ΟΜΟΝΟΙΑ, το έκανε η ΑΕΛ, στην πρώτη μεγάλη φάση της. Ο Σαρδινέρο στο 30′ έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο εντελώς μόνος Πιέχ με κεφαλιά, δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανοίγει το σκορ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν αντέδρασε και στο 42′ λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ, όταν ο Σαρδινέρο έφυγε στον αιφνιδιασμό, έκανε πλάσα με τον Παναγή να αποκρούει.

Τελικά εκεί που όλα έδειχναν πως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πάει στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ και κόντρα στην εικόνα αυτού του διαστήματος, το παιχνίδι ήρθε στα ίσα. Ο Άντραζ Κιρμ έκλεψε τη μπάλα, κέρδισε μερικά βήματα και έκανε δυνατό συρτό σουτ στη γωνιά του Ντεγκρά, που αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Β’ ημίχρονο

Ισοζυγισμένο στο ξεκίνημα του το β’ μέρος του αγώνα. Ένα σουτ του Κουταντέρ που κόντραρε και κατέληξε στο Παναγή και μια σέντρα-σουτ του Χαφέζ που έδιωξε σε κόρνερ ο Ντεγκρά, ήταν ότι ενδιαφέρον είδαμε μέχρι το 55′, σε ένα διάστημα πάντως που η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη και προσπαθούσε να εντείνει τη πίεση.

Κάτι που αποδείχθηκε και στη πράξη, εντός ενός 5λέπτου! Η ΟΜΟΝΟΙΑ από το 55 μέχρι το 60, πέτυχε δυο γκολ και έδειχνε να σκοτώνει το παιχνίδι. Στο 56′ μετά από μακρινή κάθετη και κεφαλιά του Σέρινταν, ο Κιρμ βρέθηκε φάτσα με τον Ντεγκρά, πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 2-1. Πρι κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε και 3ο γκολ! Ο Χαφέζ βρήκε το Σέρινταν στη περιοχή, ο Ιρλανδός στόπαρε, γύρισε στο Μπαντιμπάγκα που σε κενή εστία δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 3-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς! Το τρελό κρεσέντο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ολοκληρώθηκε στο 61′ όταν ο Κιρμ έκανε όμορφη κούρσα, γύρισε στο Χαφέζ, λίγο όμως πριν σκοράρει ο Αιγύπτιος ο Ρομπέρ έδιωξε σε κόρνερ.

Κι εκεί που τα πράγματα έδειχναν να έχουν πάρει το δρόμο τους, (άλλη) μια στιγμή ολιγωρίας στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΛ να μειώσει. Ο Ρομπέρ πέρασε με άνεση από αριστερά τον Μπαντιμπάγκα, έβγαλε σέντρα και εντελώς ανενόχλητος ο Αγκάνοβιτς, σαν σε προπόνηση έκανε το 3-2 με σουτ στη κίνηση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως ο Ρουσιάς, δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Ντεγκρά ακριβώς στο επόμενο λεπτό. Δυο λεπτά μετά έχασε νέα ευκαιρία, όταν ο Κιρμ έκανε κόυρσα από αριστερά, βρήκε το Μπεμπέ στη περιοχή, ο Βραζιλιάνος έκανε σουτ στη κίνηση και η μπάλα έφυγε στην εξωτερική των δικτύων.

Σιγά σιγά μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, το οποίο έκανε είσοδο με σουτ για την ΑΕΛ. Στο 81′ ο Αγκάνοβιτς δοκίμασε το πόδι του από μακριά και είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Λίγο αργότερα όμως, η ΟΜΟΝΟΙΑ έβαλε ταφόπλακα στα όποια όνειρα της ΑΕΛ. Στον αιφνιδιασμό ο Εζέ βρήκε τον Χαφέζ, αυτός με την πρώτη τον Μπαντιμπάγκα και ο Ζίγκι από κοντά σκότωσε το παιχνίδι.

Συμπερασματικά

Ξεκινάμε με αυτό που λέμε πάντα, ότι το ζητούμενο ήταν η νίκη και την πήραμε. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν καλύτερη, δίκαια κέρδισε, έχει και κάποια σημεία να προσέξει αφού έδωσε δυο εύκολα γκολ. Μπαίνουμε στη δεύτερη φάση από τη 4η θέση, με βλέψεις για ψηλότερα.