Home TOP NEWS «Μυρίζει» ΟΜΟΝΟΙΑ, όταν το σίδερο… καίει

«Μυρίζει» ΟΜΟΝΟΙΑ, όταν το σίδερο… καίει

AG27-omonoia-anorthosi (120)


Ο ΠΡΟΤΕΡΟΣ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

Του Γιώργου Σαζεΐδη, GOAL

Πριν αρχίσουμε ας λάβουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός πως τα τελευταία δύο χρόνια τα παιχνίδια στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος έχουν αυξηθεί από έξι σε δέκα.

Πρόκειται, φυσικά, για μία σημαντική παράμετρο, η οποία, όμως, δεν αποτελεί εχέγγυο για μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.

Άλλωστε, από την πρώτη σεζόν που θεσμοθετήθηκαν τα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη και αυτών που θα υποβιβαστούν, η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε από 4 μέχρι 18 βαθμούς. Τη βαθμολογική θέση της σπανίως τη βελτίωσε, αλλά τις πλείστες των περιπτώσεων κατάφερε να γεμίσει (για τα καλά) το σακούλι της με μπόλικους χρήσιμους βαθμούς.

Από το 2007-2008 μέχρι και πέρσι οι πράσινοι τερμάτισαν μία φορά στην 1η θέση, δύο φορές στη 2η, τρεις φορές στη 3η θέση, δύο στην 4η και μία φορά στην 5η θέση. Φέτος, μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 4η θέση και στη δεύτερη φάση μετρά έξι βαθμούς (δύο νίκες και μία ήττα).

Καλύτερή της χρονιά ήταν η περσινή, αφού πριν από τα πλέι οφ είχε 38 βαθμούς και κατάφερε να τερματίσει με 56. Γενικά οι πράσινοι τα πάνε αρκετά καλά στα τελευταία στάδια του πρωταθλήματος, αφού μία φορά μάζεψαν 13 βαθμούς, δύο φορές 12, μία φορά 10, δύο 9 βαθμούς και μία φορά 4.

Φέτος είναι διαθέσιμοι άλλοι 21 βαθμοί και αν λάβουμε υπόψη μας τις προηγούμενες σεζόν, έχει τα φόντα για να πλησιάσει παλαιότερες συγκομιδές και να πετύχει τον στόχο της, που είναι η κατάληψη της 3ης θέσης.

Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την ΑΕΚ (εντός), τον Απόλλωνα (εκτός), την Ανόρθωση (εκτός), τον Αποέλ (εντός), τη Νέα Σαλαμίνα (εντός), την ΑΕΚ (εκτός) και τον Απόλλωνα (εντός).