Home TOP NEWS Ο αναγεννημένος Σέρινταν και οι στόχοι του

Ο αναγεννημένος Σέρινταν και οι στόχοι του

AG27-omonoia-anorthosi-sheridan (176)


Βρίσκεται στα πάνω του το τελευταίο διάστημα ο Κίλιαν Σέρινταν, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις που συνοδεύονται με γκολ. Μάλιστα, στη χρονιά που διανύουμε έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων στο πρωτάθλημα, κάτι που είναι ρεκόρ καριέρας για τον Ιρλανδό. Ο ίδιος μίλησε για το “ανέβασμα” στην απόδοση του και τη βελτιωμένη αγωνιστική του εικόνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Paul Rouse για την ιστοσελίδα irishexaminer.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε τα πολλά γκολ που πέτυχε φέτος, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές που δεν είχε τόσο στενή σχέση με τα δίχτυα. Ο Σέρινταν είπε: «Το ρεκόρ καριέρας που έκανα και όλα τα υπόλοιπα που συνέβησαν, έγιναν χωρίς να έχω κάνει κάτι διαφορετικό. Βασικά δεν έκανα πολλά, προπονούμουν, προσπαθούσα πολύ και τα γκολ απλώς ήρθαν».

Μιλώντας ειλικρινά τονίζει πως δεν είναι μεγάλος γκολτζής: «Ποτέ δεν ήμουν γκολτζής. Πάντα ήθελα να είμαι και έβαζα στην αρχή της σεζόν στόχο, όμως δεν έκανα πραγματικά κάτι για να το πετύχω και έτσι δεν έγινα».

omonoia-brondby-kazamias-goal-sheridan  (5)

Κάτι άλλαξε όμως πριν από δύο μήνες: «Από τα Χριστούγεννα έχω αλλάξει στον τρόπο που προσεγγίζω τα πράγματα. Ήρθα σε επαφή με τον Ιρλανδό Niall Stack, που ήρθε στην Κύπρο για να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη. Κάνει μεταπτυχιακό στην Αθλητική Ψυχολογία και με ρώτησε εάν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Θα έχουμε και οι δύο όφελος, αυτός παίρνει βοήθεια για το Master του και εγώ βοήθεια για το ποδόσφαιρο».

Άρχισαν να εργάζονται από τις 11 Ιανουαρίου: «Μέχρι τώρα έχουμε κάνει τα βασικά. Επικεντρωθήκαμε στο πως εφαρμόζω τον εαυτό μου καθημερινά στη δουλειά. Πως μπορώ να γίνω καλύτερος; Πως μπορώ (όταν έχω καλή απόδοση σε ένα παιχνίδι) να τη διατηρώ και στο επόμενο. Συνήθως αγωνιζόμουν καλά τη μια εβδομάδα και την επόμενη δεν… ακουμπούσα τη μπάλα. Τώρα, προσπαθώ να συμμετέχω περισσότερο, να εξαρτώνται πολλά από εμένα στο παιχνίδι. Δεν αφήνω τα παιχνίδια να περνούν έτσι».

Ο στόχος του: «’Έχουμε θέσει ένα στόχο για το υπόλοιπο της χρονιάς, όμως το σημαντικό είναι να επικεντρωνόμαστε σε αυτά που κάνω κάθε μέρα βήμα-βήμα. Δεν υπάρχει κάτι που συζητήσαμε και δεν το είχα πει στον εαυτό μου παλαιότερα, όμως ο τρόπος που το κάνουμε, το κάνει να φαίνεται πιο αληθινό. Είναι πρακτικά πράγματα και αφορούν την προετοιμασία».

ag1-omonoia-salamina-c (12)-Sheridan

Ο Σέρινταν δεν προσπαθεί να να ισχυριστεί πως ξαφνικά άλλαξε εντελώς, αλλά όπως λέει: «Πρόκειται για αλλαγή νοοτροπίας, κάτι που προσπαθώ και βρίσκεται σε εξέλιξη». Πάνω στο θέμα νοοτροπίας, προσθέτει: «Το βλέπεις με παίκτες που είναι τεχνικά εξαιρετικοί, αλλά δεν έχουν διάθεση, δεν κάνουν τα πράγματα όπως πρέπει».

Ακόμη, είπε: «Έχει σχέση με τον τρόπο σκέψης, την νοοτροπία. Μπορεί να μου το είχαν πει ότι ήμουν νεαρός και να μην έδωσα αρκετή προσοχή, όμως τώρα κάνω κάτι για αυτό. Να σου το λένε και να το αντιμετωπίζεις είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

Μίλησε ακόμη και για τη συμπεριφορά των συλλόγων: «Υπάρχει αυτό το πράγμα που αποκτάς όταν πας σε ένα μεγάλο σύλλογο και σχεδόν περιμένεις να είσαι εντελώς έτοιμος για αυτό και έχεις τα πάντα που χρειάζεται για να τα καταφέρεις. Κάποια άτομα το κάνουν και είναι εξαιρετικοί. Αλλά υπάρχουν και άλλοι που χρειάζονται περισσότερα. Νομίζω ήμουν ένας από αυτούς. Χρειαζόμουν λίγη βοήθεια. Αλλά αντί για αυτό το παραμέριζα και συνέχιζα. Για αυτό δεν κατηγορώ κανένα, είναι ο τρόπος που το βλέπω».

Για τις δικαιολογίες: «Όπως αρκετοί ποδοσφαιριστές, κρύφτηκα πίσω από τις δικαιολογίες. Ανακάλυψα πως συμβαίνει πολύ στο ποδόσφαιρο: Αν κάτι πάει λάθος μπορείς πάντα να βρεις μια δικαιλογία ή κάποιον άλλον να ρίξεις το φταίξιμο. Δουλεύω για να το σταματήσω αυτό και να αναλαμβάνω την ευθύνη».

ag16-doxa-omonoia-b-Sheridan (52)

Για την ηλικία του: «Είμαι μόλις 27 ετών. Παραμένω νέος για το ποδόσφαιρο. Θέλω να συνεχίσω να παίζω καλά μέχρι το τέλος της σεζόν, να σκοράρω περισσόρερα γκολ. Απλώς αυτό, να αγωνίζομαι».

Για την Εθνική ομάδα και τη μη κλήση του από τον ομοσπονδιακό τεχνικό: «Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στην ομάδα, όμως πέρσι αγωνιζόμουν στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν με κάλεσε, είναι δύσκολο να συμβεί τώρα, όμως θα δούμε».

Για μια επικείμενη επιστροφή του για να αγωνιστεί σε ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο: «Δεν μου έλειψε καθόλου. Πολλοί ποδοσφαιριστές “πεθαίνουν” για να πάνε εκεί, αλλά το έζησα. Δεν βιάζομαι να πάω πουθενά, είμαι χαρούμενος που μένω στην Ευρώπη. Να επιστρέψω πίσω δεν είναι μέσα στους στόχους μου. Υπάρχει ένας μεγαλύτερος κόσμος εκεί έξω, δεν είναι μόνο η Πρέμιερ Λιγκ, και είμαι χαρούμενος μέσα σε αυτόν».

ag18-omonoia-agianapa-Sheridan (13)