Home TOP NEWS Όλη η αλήθεια σε μια λέξη

Όλη η αλήθεια σε μια λέξη

AG28-apoel-omonoia (3)


Θα ακουστεί σκληρό, όμως είναι.

Κάποιοι θα διαφωνήσουν και κάποιοι θα το θεωρήσουν υπερβολικό, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα, τουλάχιστον με τη γλώσσα των αριθμών.

Κόμπλεξ και συγκεκριμένα κόμπλεξ κατωτερότητας. Αυτή είναι η λέξη που κυριεύει την Ομόνοια στα παιχνίδια κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Και φυσικά δεν ήρθε ουρανοκατέβατη, αλλά χτίστηκε με την πάροδο των χρόνων και συγκεκριμένα των τελευταίων 10 χρόνων.

Με το αποψινό, κατάφερε να χάσει τα τελευταία χρόνια, με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Πότε με κατεβασμένα τα χέρια, πότε με βαρύ σκορ, πότε με δόση τύχης, πότε και λόγω κάποιων διαιτητικών λαθών. Ακόμη και τις φορές που οι πράσινοι ήταν εμφανώς καλύτεροι, το πολύ να κέρδιζαν ένα βαθμό.

Πάνε τρία χρόνια. Τρία καταραμένα χρόνια που το «τριφύλλι» έχει να πάρει ένα ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Για να οδηγηθούν τα πράγματα σε αυτό το σημείο συνέβησαν πολλά και φυσικά υπεύθυνος δεν είναι μόνο ένας.

Όμως, αυτό που συμβαίνει στα ματς με τους γαλαζοκίτρινους δεν έχουν προηγούμενο. Οι αριθμοί στην προκειμένη περίπτωση «μιλάνε» από μόνοι τους και δυστυχώς για την Ομόνοια λένε πολλά.

* Από τις 6 Απριλίου του 2013 έχει να κερδίσει σε «αιώνιο» ντέρμπι, τότε ο Εφραίμ ακόμη αγωνιζόταν στην Ομόνοια.

* Δώδεκα ολόκληρα παιχνίδια δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει ούτε και μία φορά.

* Επτά παιχνίδια στα οποία οι πράσινοι οι τυπικά φιλοξενούμενοι μετρούν ισάριθμες ήττες.

* Οι συνολικές νίκες είναι, πλέον, υπέρ του «αιώνιο» αντίπαλου, 45 έναντι 44.

* Και φυσικά κανείς δεν παραγνωρίζει το γεγονός πως τα πρωταθλήματα είναι ήδη 24-20 υπέρ των γαλαζοκιτρίνων.

Σήμερα η Ομόνοια ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ορθόδοξο αγωνιστικό ρόλο και παθητική συμπεριφορά στο γήπεδο. Από το 60′ και έπειτα ανέβηκε, έφτιαξε 4-5 πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά και πάλι ήταν αυτή που το πλήρωσε με το χειρότερο νόμισμα.

Σε μία ανύποπτη φάση, ο Βάντερ πήρε το… ριμπάουντ και τη «σκότωσε». Και κάπως έτσι γκρεμίστηκε το νικηφόρο σερί που έχτισε τον τελευταίο μήνα, έχασε την 3η θέση, που με τόσο κόπο κατέκτησε και φυσικά… πότισε φαρμάκι τον κόσμο της για άλλη μία φορά.

Πλέον, για να αντιστραφεί η εις βάρος της κατάσταση χρειάζονται πολλά. Τομές, αλλαγές, αναδιάρθρωση και επαγγελματίες σε καίρια πόστα. Φέτος, το μόνο που της έχει απομείνει είναι να παλέψει για την 3η θέση και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Για τα υπόλοιπα, το καλοκαίρι…